Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ανησυχητική μελέτη: Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του Ισλάμ θέλουν εξισλαμισμό στη Γερμανία




Η πλειοψηφία απορρίπτει ακόμη και την χειραψία με το αντίθετο φύλο

Από τον Daniel Weinmann

«Το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας και μέρος της Ευρώπης, είναι μέρος του παρόντος μας και είναι μέρος του μέλλοντός μας», δήλωσε ο τότε ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Wolfgang Schäuble, στην κυβερνητική του δήλωση στις 28 Σεπτεμβρίου 2006. 

Ο Christian Wulff, ο οποίος το 2010 την Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, ως τότε ομοσπονδιακός πρόεδρος, ενημέρωσε τους πολίτες της Γερμανίας: «Το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία».

Το περασμένο φθινόπωρο, με την ευκαιρία της 50ής επετείου της Ένωσης Ισλαμικών Πολιτιστικών Κέντρων, ο σημερινός ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier επίσης δεν θα μπορούσε  να διαφοροποιηθεί: «Σήμερα, η ποικιλλομορφία του Ισλάμ, η ποικιλλομορφία άνω των πέντε εκατομμυρίων μουσουλμάνων, είναι επίσης μέρος της χώρας μας», δήλωσε ο ηλικιωμένος πολιτικός του SPD. 

«Το Ισλάμ, η μουσουλμανική θρησκεία, η μουσουλμανική ζωή, ο μουσουλμανικός πολιτισμός έχουν ριζώσει στη χώρα μας».

Ενόψει τέτοιων δηλώσεων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ισλαμιστές – που υποστηρίζονται από Γερμανούς με μεταναστευτικό υπόβαθρο – επιτρέπεται τώρα να διαδίδουν αντισυνταγματικά συνθήματα όπως «το χαλιφάτο είναι η λύση» με ατιμωρησία. 

Η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser περιέγραψε υποκριτικά την αντισυνταγματική εκδήλωση στο Αμβούργο ως «δύσκολο να την αντέξει». 

Για την πολιτικό του SPD, ωστόσο, οι πραγματικοί εχθροί του συντάγματος παραμένουν άνθρωποι που τοποθετούν την πολιτική κοσμοθεωρία τους στα δεξιά του κέντρου.


Τα αποτελέσματα είναι τόσο ανησυχητικά όσο και προβλέψιμα

Τα αποτελέσματα μιας πανγερμανικής έρευνας σε υποψήφιους ισλαμιστές θρησκευτικούς δασκάλους δεν θα πρέπει επομένως να προκαλέσουν πονοκεφάλους στην Faeser. 

Πρόκειται για την πρώτη παγερμανική ανάλυση φοιτητών ισλαμικής θεολογίας και θρησκευτικής εκπαίδευσης. 

Στη Γερμανία, η ίδρυση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την κατάρτιση θεολόγων του ισλάμ και καθηγητών θρησκευτικών ξεκίνησε ήδη από το 2011, ενώ η εισαγωγή της ισλαμικής θρησκευτικής διδασκαλίας ως τακτικού σχολικού μαθήματος ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα.

252 φοιτητές σε έντεκα πανεπιστήμια ερωτήθηκαν σχετικά με γενικές στάσεις, όπως τα κίνητρα σπουδών και ο προσανατολισμός στις αξίες, καθώς και συγκεκριμένες στάσεις θρησκείας, όπως η θρησκευτικότητα, ο φονταμενταλισμός και ο ισλαμισμός. 

Αν και το 90% των φοιτητών που ερωτήθηκαν γεννήθηκαν στη Γερμανία, το 95,2% από αυτούς έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο - και από αυτούς, το 68% έχει τουρκικές και το 8,3% μαροκινές ρίζες.

Τα αποτελέσματα είναι τόσο ανησυχητικά όσο και προβλέψιμα. 

Ενώ το 47,2% των υποψήφιων ισλαμιστών θρησκευτικών δασκάλων αρνήθηκε στο Ισραήλ το δικαίωμά του να υπάρχει, το 37,3% δήλωσε ότι οι Εβραίοι είχαν υπερβολική δύναμη και επιρροή στον κόσμο. 

Περισσότεροι από ένας στους πέντε (22,2%) ζήτησαν τον εξισλαμισμό του νομικού συστήματος και ένας στους τέσσερεις υποστήριξε τον εξισλαμισμό του νομικού συστήματος. 

Το 22,6% ήταν υπέρ μιας ισλαμικής τάξης φύλου. 

Περίπου ένας στους δέκα αποδέχεται την αντιδραστική βία και το 6% θεωρεί νόμιμη την ενεργό βία κατά των απίστων στο όνομα της διάδοσης του Ισλάμ.


Σε καλά χέρια με την Ισλαμική Κοινότητα Milli Görüs

Η Δύση είναι υπεύθυνη για τη σαφή πλειοψηφία (59,9%) για τις κακές συνθήκες σε πολλές ισλαμικές χώρες. 

Ιδιαίτερα τρομακτικό: Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφώνησαν επίσης ότι δεν ήθελαν να κάνουν χειραψία με το αντίθετο φύλο. 

Επίσης σημαντικό: Στο 67,8%, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται από την «Τουρκική-Ισλαμική Ένωση του Ινστιτούτου Θρησκείας», η οποία ελέγχεται από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ή / και την αμφιλεγόμενη Ισλαμική Κοινότητα «Millî Görüş». 

Η τελευταία θέλει να αντικαταστήσει τη δυτική «τάξη αδικίας» με μια ισλαμική «δίκαιη τάξη» και παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος.

Εν συντομία, τα αποτελέσματα της μελέτης «Υποψήφιοι Ισλαμιστές Θεολόγοι και Ισλαμιστές θρησκευτικοί δάσκαλοι στη Γερμανία: μεταξύ φονταμενταλισμού και μεταρρυθμιστικού προσανατολισμού» είναι ανησυχητικά. 

Εν κατακλείδι, οι φοιτητές που ερωτήθηκαν θα γίνουν δάσκαλοι και κατά συνέπεια πολλαπλασιαστές αυτού του σώματος σκέψης. 

Σε μια χώρα της οποίας οι εκπρόσωποι πρεσβεύουν ανεπιφύλακτα το Ισλάμ ως μέρος της ζωής και του πολιτισμού, αυτό το προειδοποιητικό σήμα είναι πιθανό να περάσει απαρατήρητο.


ΠΗΓΗ: 
Alarmierende Studie: Mehr als die Hälfte der Islam-Studenten will Islamisierung in Deutschland - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


«Η ισλαμική αντίσταση στο Μπαχρέιν» ισχυρίζεται την πρώτη επίθεση στο Ισραήλ
Σύμφωνα με το Al Jazeera, η ομάδα έχει στοχεύσει τα κεντρικά γραφεία της Trucknet, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τις ισραηλινές χερσαίες μεταφορές, στο Eilat.


Τα δύο τρίτα των ισλαμιστικών απειλών προέρχονται από πολιτογραφημένους (πλέον) Γερμανούς



"MUSLIM INTERAKTIV"
Οι ισλαμιστές του Αμβούργου θέλουν να διαδηλώσουν ξανά
Η διαδήλωση του χαλιφάτου στο Αμβούργο την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε οργή και φρίκη. Οι ισλαμιστές διοργανωτές θέλουν να διαδηλώσουν ξανά στις 11 Μαΐου - και «μαζί να υπερασπιστούν προφορικά τους εαυτούς τους ενάντια στη λογοκρισία των ισλαμικών αξιών μας».



Παλαιστινιακός όχλος επιτίθεται σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς
Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, χιλιάδες Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων επιζώντων του Ολοκαυτώματος και επιζώντων της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ήθελαν να περπατήσουν από το Άουσβιτς στο Μπίρκεναου - αλλά φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τους διαταράξουν.



"Σκοτώστε τους ναζί": Το γερμανικό δελτίο ειδήσεων Tagesschau δείχνει εικόνα που εξυμνεί τη βία σε έκθεση για τη διαδήλωση "Κατά της βίας"
Σε ένα άρθρο, η Tagesschau αναφέρει τη διαδήλωση στη Δρέσδη ως αποτέλεσμα της επίθεσης στον πολιτικό του SPD Matthias Ecke. Ως εικόνα εξωφύλλου, ο σταθμός χρησιμοποιεί μια φωτογραφία στην οποία μπορεί να διαβαστεί η κλήση "Σκοτώστε τους Ναζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!