Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ενεργειακός παραλογισμός: Ο επικείμενος εφιάλτης αποκατάστασης του ανέμου της Αμερικής



Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το υπέροχο βίντεο κλιπ όπου ρίχνονται τα θεμέλια για μία μέση ανεμογεννήτρια 48 μέτρων την Παρασκευή.
Για τους σημερινούς εταιρικούς χερσαίους αιολικούς βιομηχανικούς χώρους, αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός πύργος, με ορισμένες εξελίξεις να ανεβάζουν δεκάδες και δεκάδες πύργους ύψους 213μ..

Τώρα, σκεφτείτε τον όγκο του σκυροδέματος, του τσιμέντου και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός μόνο πύργου, με το θεμέλιο θαμμένο υπόγεια για να το κρατήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. 

Πιστεύει κανείς που έχει σώας τας φρένας ότι οι κατασκευαστές αιολικής ενέργειας έχουν τα παραμικρά σχέδια να σκάψουν όλα αυτά τα πράγματα και να αποκαταστήσουν τη γη όταν οι βιομηχανικές περιοχές τελειώσουν την ωφέλιμη ζωή τους, εκτός εάν απαιτείται να το πράξουν από αποτελεσματικούς, κατάλληλους κανονισμούς που δεν υπάρχουν σήμερα σε καμμία πολιτεία της Αμερικής;

Παρακαλώ. Να είστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Αυτά τα πράγματα υποτίθεται ότι έχουν 25ετή ωφέλιμη ζωή. 

Σε ένα τέταρτο του αιώνα από τώρα, το κόστος που συνεπάγεται η κατεδάφιση δεκάδων αυτών των πύργων / ανεμογεννητριών και των τεράστιων λεπίδων θανάτωσης πουλιών, το σκάψιμο και το σπάσιμο όλων αυτών των τόνων ενισχυμένου τσιμέντου, η σωστή διάθεση όλων και η αποκατάσταση της γης που έχει καταστραφεί θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό, τι για την κατασκευή των καταραμένων πραγμάτων στην πρώτη θέση.

Αν νομίζετε ότι όλα τα νεκροταφεία ανεμογεννητριών που ξεφυτρώνουν σήμερα είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτήν την άχρηστη, περιττή βιομηχανία, δεν έχετε δει τίποτε ακόμα.

Ευχαριστώ τον χρήστη στο 'X' John Lee Pettimore για την ανάρτηση αυτού του βίντεο.





Αυτά για τώρα.


ΠΗΓΗ: Sunday's Energy Absurdity: America's Looming Wind Remediation Nightmare (substack.com)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. "....Σε ένα τέταρτο του αιώνα από τώρα, το κόστος που συνεπάγεται η κατεδάφιση δεκάδων αυτών των πύργων / ανεμογεννητριών και των τεράστιων λεπίδων θανάτωσης πουλιών, το σκάψιμο και το σπάσιμο όλων αυτών των τόνων ενισχυμένου τσιμέντου, η σωστή διάθεση όλων και η αποκατάσταση της γης που έχει καταστραφεί θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό, τι για την κατασκευή των καταραμένων πραγμάτων στην πρώτη θέση.

    Αν νομίζετε ότι όλα τα νεκροταφεία ανεμογεννητριών που ξεφυτρώνουν σήμερα είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτήν την άχρηστη, περιττή βιομηχανία, δεν έχετε δει τίποτε ακόμα....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!