Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ο πρώην διευθυντής του CDC λέει ότι είναι καιρός να παραδεχτούμε «σημαντικές παρενέργειες» των εμβολίων COVID-19


Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Δρ Robert Redfield, κρατά ένα έγγραφο ενώ καταθέτει στην Ουάσινγκτον, DC, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 στο (Andrew Harnik-Pool/Getty Images)

«Κατά κάποιο τρόπο ακυρωθήκαμε επειδή κανείς δεν ήθελε να μιλήσει για την πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα από τα εμβόλια», δήλωσε ο Δρ Robert Redfield.


Από τον Tom Ozimek, δημοσιογράφο
5/17/2024
Ενημέρωση: 5/20/2024


Ο Δρ Robert Redfield, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε την Πέμπτη ότι πολλοί αξιωματούχοι που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν το κοινό για πιθανά προβλήματα με τα εμβόλια COVID-19 πιέστηκαν να σιωπήσουν και ότι είναι καιρός να παραδεχτούμε ότι υπήρχαν «σημαντικές» παρενέργειες που έκαναν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν.

Ο Δρ Redfield έκανε τις παρατηρήσεις σε μια συνέντευξη στις 16 Μαΐου με τον Chris Cuomo στο NewsNation, κατά την διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια της εμπιστοσύνης του κοινού στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας λόγω της έλλειψης διαφάνειας γύρω από τα εμβόλια, τα οποία είπε ότι «έσωσαν πολλές ζωές» αλλά έκαναν επίσης μερικούς ανθρώπους «αρκετά άρρωστους».

«Όσοι από εμάς προσπαθήσαμε να προτείνουμε ότι μπορεί να υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες από τα εμβόλια... Κατά κάποιο τρόπο ακυρωθήκαμε επειδή κανείς δεν ήθελε να μιλήσει για την πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα από τα εμβόλια, επειδή φοβόντουσαν ότι αυτό θα έκανε τους ανθρώπους να μην θέλουν να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Δρ Redfield.


Στον ρόλο του ως επικεφαλής του CDC, ο Δρ Redfield ήταν μέρος της επιχείρησης Warp Speed της κυβέρνησης Trump, ενός έργου για την αύξηση της ανάπτυξης εμβολίων COVID-19 σε μια εποχή κατά την διάρκεια της πανδημίας όταν λίγα ήταν γνωστά για τον ιό και η ταχεία διάθεση εμβολίων θεωρήθηκε ευρέως ως κλειδί για να τεθεί η επιδημία υπό έλεγχο και να αρθούν τα lockdown.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγους μήνες πριν χορηγηθούν τα πρώτα εμβόλια COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Δρ Redfield κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας ότι ο COVID-19 αντιπροσώπευε την «πιο σημαντική πρόκληση δημόσιας υγείας που αντιμετώπισε το έθνος μας σε περισσότερο από έναν αιώνα» και ότι η επικρατούσα άποψη μεταξύ των επιστημόνων εκείνη την εποχή ήταν ότι το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας της νόσου ήταν κάπου μεταξύ 0,4 και 0,6% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αν κοιτάξετε τώρα, άτομα κάτω των 18 ετών, είναι περίπου 0,01%, 19 έως 69, είναι περισσότερο 0,3%. Και αν είσαι άνω των 70 ετών, είναι περίπου 5% τώρα», είχε καταθέσει τότε.
 
Ενώ υπάρχει παρατεταμένη διαμάχη σχετικά με την σοβαρότητα του COVID-19, μια πρόσφατη μελέτη εκτιμά ότι το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας ήταν 8,5% τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά είχε βυθιστεί στο 0,27% τον Αύγουστο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτιμώμενη μείωση του σχετικού κινδύνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν ένα επιβλητικό 96,8%.

Στη συνέντευξή του στο NewsNation, ο Δρ Redfield δήλωσε ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Warp Speed ήταν «σημαντικά» και έσωσαν «πολλές ζωές». Ωστόσο, παρά τα οφέλη τους, τα μειονεκτήματα των εμβολίων πρέπει να είναι θέμα ανοιχτής συζήτησης, είπε.

«Είναι σημαντικά για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, εκείνους άνω των 60, 65 ετών. Πραγματικά δεν είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για όσους είναι κάτω των 50 ετών ή νεώτεροι. Αλλά αυτά τα εμβόλια έσωσαν πολλές ζωές, αλλά επίσης - πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, μερικοί άνθρωποι είχαν σημαντικές παρενέργειες από το εμβόλιο», είπε.
 
«Έχω αρκετούς ανθρώπους που είναι αρκετά άρρωστοι και δεν είχαν ποτέ COVID, αλλά είναι άρρωστοι από το εμβόλιο», συνέχισε. «Και πρέπει απλώς να το αναγνωρίσουμε αυτό».
 
 
 
Διαμάχη για το εμβόλιο
 
Η σοβαρότητα του COVID-19 παραμένει θέμα συζήτησης, επειδή δεν είναι σαφές εάν οι θάνατοι υπερμετρήθηκαν ή υπομετρήθηκαν λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τον ρόλο των υποκείμενων ιατρικών καταστάσεων σε θανάτους σε περιπτώσεις όπου το COVID-19 αναφέρθηκε ως η κύρια αιτία ή η ελλιπής αναφορά ασυμπτωματικών λοιμώξεων. 
 
Εκτός από το ζήτημα του εάν οι άνθρωποι πέθαναν «από» COVID-19 ή «με» θετικό τεστ για SARS-CoV-2, υπήρξαν επίσης ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της δευτερογενούς πνευμονίας που προκαλείται από μηχανικό αερισμό.
 
 
Είτε έτσι είτε αλλιώς, μια μελέτη από τον Ιανουάριο του 2023 δείχνει ότι το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας από COVID-19 έχει μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 
 
Οι παγκόσμιοι θάνατοι από κρούσματα κυμάνθηκαν από 1,7% έως 39,0% τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τη μελέτη - αλλά μειώθηκαν κάτω από το 0,3% τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2022.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος θανάτου από COVID-19 μειώθηκε κατά 96,8% κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 
Μαζί με τη μείωση των θανάτων από COVID-19, υπήρξαν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, δεδομένου ότι ένας σημαντικός αριθμός εμβολιασμένων ατόμων έχει αναφέρει διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID-19 είναι αυτές που επηρεάζουν το σώμα γενικά, με τον πυρετό, την κόπωση και τη συνολική δυσφορία να είναι οι τρεις πρώτες, σύμφωνα με το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίου των ΗΠΑ (VAERS). Υπάρχουν όμως και άλλοι.

Για παράδειγμα, η φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα) και η φλεγμονή της επένδυσης έξω από την καρδιά (περικαρδίτιδα) έχουν αναγνωριστεί επίσημα από το CDC ως γνωστή παρενέργεια των εμβολίων mRNA COVID-19 της Moderna και της Pfizer.

Διαταραχές του νευρικού συστήματος έχουν επίσης αναφερθεί, με τέτοιες διαταραχές να είναι οι τρίτες πιο συχνές στις δοκιμές της Pfizer, μετά από γενικές και μυϊκές ανεπιθύμητες ενέργειες.
 
Υπήρξαν επίσης έγγραφα που συνδέουν τα εμβόλια COVID-19 με βάση την πρωτεΐνη ακίδας με δερματικά προβλήματα, ένα θαμπό κουδούνισμα στα αυτιά γνωστό ως εμβοές, προβλήματα όρασης, πήξη αίματος, ακόμη και θάνατο. 
 
Πρόσφατες αναφορές από το πρόγραμμα "American Thought Leaders" του EpochTV δείχνουν ότι η πιθανότητα θανάτου που σχετίζεται με εμβόλια COVID-19 (σε κοντινή απόσταση από το εμβόλιο αντί να αποδειχθεί ότι προκαλείται από αυτό) ήταν πάνω από 100 φορές μεγαλύτερη από ό, τι για τα εμβόλια γρίπης.
 
 
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με αύξηση μετά τον εμβολιασμό στους υπερβολικούς θανάτους και την αναπηρία.

Το CDC εξακολουθεί να συνιστά σε άτομα όλων των ηλικιών να λάβουν εμβόλιο COVID-19, λέγοντας ότι οι πιθανές παρενέργειες δεν αντισταθμίζουν τις πιθανές βλάβες της ασθένειας με COVID-19.
 
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου, ο οργανισμός κάλεσε και πάλι τους ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω να λάβουν την τελευταία έκδοση των εμβολίων.
 
 

ΠΗΓΗ: Ex-CDC Director Says It’s High Time to Admit ‘Significant Side Effects’ of COVID-19 Vaccines | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Το κρίμα στο λαιμό τους κάθε μέρα φεύγουν νέοι άνθρωποι που δεν περνανε ούτε ασπιρίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά κυκλοφορήσει νέα εφημερίδα μέ ονομασία :
    ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ Ξ Α Φ Ν Ι Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!