Κυριακή 26 Μαΐου 2024

«Ποτέ μήν ζητάς συγγνώμη, που είσαι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ»: Ο θρυλικός τραγουδιστής της 'Country' Toby Keith προτρέπει την κόρη του πριν πεθάνει.....



(Μπροστά) Ο αείμνηστος τραγουδιστής της κάντρι Toby Keith και η κόρη του, Krystal Keith, παίζουν μαζί στη σκηνή. (Ιστορικό) Ο Toby Keith (Second From Right) εμφανίζεται για τον εκλεγμένο πρόεδρο Donald Trump και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού καλωσορίσματος στο Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, DC, τον Ιανουάριο του 2017. (Ένθετο) Ο Toby Keith παίζει για τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο στρατόπεδο Victory στη Βαγδάτη, στο Ιράκ, το 2005. (Εικονογράφηση από The Epoch Times, Getty Images)




5/21/2024

Ενημέρωση: 5/22/2024


Αν η μουσική καρριέρα του Toby Keith στην country είχε κάποιο νόημα, είναι αυτό: Μπορείτε να ακολουθήσετε την καρδιά σας σε αυτήν την επιχείρηση και να αγαπήσετε την Αμερική και να βγείτε στην κορυφή.

Ο Keith, ο οποίος πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 8 ετών, έκανε μια πλατινένια καρριέρα ως θρυλικός τραγουδιστής για δεκαετίες και παρακινήθηκε να δράσει από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, διοχετεύοντας το ταλέντο του, πέθανε τον Φεβρουάριο. Ήταν 62 ετών.

Η αξιοσημείωτα πατριωτική κληρονομιά του τονίστηκε από την κόρη του, Krystal Keith, σε μια ομιλία.

«Ήταν ένας θρύλος μεγαλύτερος από τη ζωή, ήταν ένα είδωλο, έκανε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, τα τραγούδια του ενέπνευσαν σχεδόν όλους στην μουσική country και όχι μόνο», δήλωσε η κ. Keith, μιλώντας στην τελετή έναρξης στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στις 12 Μαΐου, όπου έλαβε τιμητικό πτυχίο εκ μέρους του κ. Keith.

Ο τραγουδιστής πέθανε ειρηνικά δίπλα στην οικογένειά του, στις 5 Φεβρουαρίου, μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο του στομάχου. 

Στεκόμενη στο βάθρο, η κόρη του απαρίθμησε τις αξίες που ενστάλαξε.

«Πάντα έλεγε: "Ποτέ μην ζητάς συγγνώμη που είσαι πατριώτης" και έκανε πράξη αυτό που κήρυττε μέσω της δουλειάς του με την USO [United Service Organisations]», είπε, υποδηλώνοντας την αφοσίωση του κ. Keith να παίζει για μέλη του στρατού των ΗΠΑ.

«Πήγαινε στις πιο επικίνδυνες ζώνες», είπε, «όπου στεγάζονταν και κάθονταν τύποι που ποτέ οι καλλιτέχνες δεν θα έρθουν σε αυτούς, και πήγαινε και τόνωνε το ηθικό τους».



(Αριστερά) Ο Toby Keith κάνει πρόβες για τα Academy of Country Music Awards του 2002 στο Universal Amphitheatre στο Λος Άντζελες το 2002. (Kevin Winter/ImageDirect). (Δεξιά) Ο Toby Keith (Center) παίζει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης των United Service Organizations (USO) στο Camp Victory στη Βαγδάτη του Ιράκ, το 2005. (Mike Theiler/USO μέσω Getty Images)



Ο τραγουδιστής, ο οποίος μετέδωσε την εργασιακή ηθική του στην κα Keith, ξεκίνησε την πρώϊμη καρριέρα του στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Οκλαχόμα και τραγουδούσε country μουσική παράλληλα μέχρι που το πετρελαϊκό κραχ της πολιτείας το 1982 τον ανάγκασε να αναζητήσει τα προς το ζην αλλού. 

Όταν τελείωσε μια βραχύβια θητεία παίζοντας επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πήγε τη μουσική του στο επόμενο επίπεδο με το συγκρότημά του.

Η κόρη του ελπίζει ότι μια νέα γενιά θα εμπνευστεί από το παράδειγμά του.

«Δούλεψε σκληρά και γίνε ο καπετάνιος του δικού σου πλοίου», είπε κατά τη διάρκεια της τελετής.  
 
"Πιστέψτε στον εαυτό σας και ζήστε το όνειρό σας. Θα ήθελε να σας πω να μην εγκαταλείπετε ποτέ τον εαυτό σας. 
 
Καθώς ξεκινάτε το επόμενο ταξείδι σας στη ζωή, να ξέρετε ότι έχετε ισχυρές ρίζες εδώ στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

«Στην πραγματικότητα έκανα ένα αστείο για το πόσες ώρες πέρασα εδώ για να πάρω το πτυχίο μου και αστειεύτηκε ότι δεν χρειάστηκε να δουλέψει τόσο σκληρά για να πάρει το δικό του. 
 
Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το κέρδισε και πέρασε πολλές περισσότερες ώρες αφιερώνοντας τη ζωή του για να το κερδίσει με αυτόν τον τρόπο. Αγαπούσε την οικογένειά του (αγαπούσε όλους μας), τον Θεό, την χώρα μας και το Sooner Nation.

«Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής και της καρριέρας του, φρόντισε να δουλέψει σκληρά για να έχει το καλύτερο, να είναι ο καλύτερος. 
 
Συχνά έλεγε: «Μπορεί να γράφουν καλύτερα από μένα, μπορεί να τραγουδούν καλύτερα από μένα και μπορεί να φαίνονται καλύτεροι από μένα, αλλά ποτέ δεν θα με ξεπεράσουν».
 

Ο Toby Keith και η κόρη του, Krystal Keith, εμφανίζονται στη σκηνή στα 38α ετήσια βραβεία CMA στο Grand Ole Opry House στο Νάσβιλ το 2004. (Frank Micelotta/Getty Images)


«Και αυτό έκανε όλη τη διαφορά».


Κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών, ο κ. Keith ακολούθησε μια καρριέρα ως παραγωγός. Από την κυκλοφορία του ντεμπούτου single του "Should've Been a Cowboy" το 1993, κυκλοφόρησε 19 στούντιο άλμπουμ, πούλησε 40 εκατομμύρια άλμπουμ και έφτασε 20 νούμερο ένα επιτυχίες στα charts του Billboard Hot Country Songs.

Γύρω στην αλλαγή της χιλιετίας, ο καλλιτέχνης είχε κάνει το κορυφαίο country τραγούδι του 2000 με το θρυλικό single του "How Do You Like Me Now?!"

Ανάμεσα στις μακροβιότερες κορυφαίες επιτυχίες του, ξεχωρίζει το ντουέτο του με τον Willie Nelson "Beer for My Horses" (2003) και "As Good as I Once Was" (2005).


Ο τραγουδιστής της κάντρι Τόμπι Κιθ (Second From Right) εμφανίζεται για τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού καλωσορίσματος στο Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, DC, τον Ιανουάριο του 2017. (Brendan Smialowski/AFP μέσω Getty Images)


Ο Toby Keith δίδαξε την κόρη του, Krystal Keith, να «μην απολογείται ποτέ επειδή είναι πατριώτισσα». (Frank Micelotta/Getty Images)


Όχι μόνο έκανε συχνά ταξείδια σε εμπόλεμες ζώνες για να υποστηρίξει τους στρατιώτες, αλλά πολλά από τα τραγούδια του τραγουδιστή μιλούν για τον πατριωτισμό του. 

Το "Courtesy of the Red, White, & Blue (The Angry American)" γράφτηκε 20 λεπτά μετά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, το οποίο αναφέρει τον αείμνηστο πατέρα του, βετεράνο του στρατού των ΗΠΑ. 

Το όνομα του άλμπουμ του "Shock'n Y'all" είναι ένα λογοπαίγνιο με τον στρατιωτικό όρο "σοκ και δέος". Στον δίσκο περιλαμβάνονται τα κομμάτια "American Soldier" και "The Taliban Song".

Η μουσική του αναγνωρίστηκε κατά την εισαγωγή του στο Hall of Fame των τραγουδοποιών το 2015.

Το 2021, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απένειμε στον κ. Keith μαζί με τον μουσικό Ricky Skaggs το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών.

Τον Μάρτιο του 2024, η εισαγωγή του κ. Keith στο Country Music Hall of Fame ανακοινώθηκε μετά από επιλογή λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Πατριώτης της πατρίδας του, ο Keith ήταν επίσης «ένας ακραίος» που αγαπούσε την ελευθερία και αγαπούσε «αμετανόητα Οκλαχόμα», είπε η κόρη του.

«Ήταν πολύ ατομικιστής και χάραξε το δικό του μονοπάτι και το έκανε με τον δικό του τρόπο, από πυλώνα σε πόστο», είπε στην ομιλία της. «Ποτέ δεν το ήξερε, αλλά ήταν μέντορας για μένα, απλά τον παρακολουθούσα από μακριά».

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter


ΠΗΓΗ: ‘Never Apologize for Being Patriotic’: Legendary Country Singer Toby Keith Urges Daughter Before Dying | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΒΙΝΤΕΟ:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!