Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Και το δούλεμα συνεχίζεται...: Δύο νέες παραλλαγές COVID που ονομάζονται «FLiRT» φέρεται να εξαπλώνονται στις ΗΠΑ



Πάνω στην ώρα για τις εκλογές...

Δύο νέες παραλλαγές COVID-19, συλλογικά γνωστές ως "FLiRT", έχουν εντοπιστεί και φέρεται να εξαπλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι παραλλαγές FLiRT είναι υπο-σειρές της παραλλαγής Omicron, που ονομάζονται από τις μεταλλάξεις που φέρουν.


Η Εταιρεία Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής δηλώνει ότι το ψευδώνυμο «FLiRT» προέρχεται από τα τεχνικά ονόματα των μεταλλάξεων των παραλλαγών. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την έχει αναταξινομήσει ως παραλλαγή ενδιαφέροντος (😏εννοείται...) και συνέστησε στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το Mass Live, επικαλούμενο τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), η παραλλαγή KP.2 είναι επί του παρόντος το κυρίαρχο στέλεχος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% όλων των λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο.

Μια άλλη παραλλαγή FLiRT, η KP.1.1, κυκλοφορεί επίσης στις ΗΠΑ, αλλά είναι λιγότερο διαδεδομένη, αποτελώντας περίπου το 7,5% των λοιμώξεων.

Οι λεγόμενοι ειδικοί ισχυρίζονται τώρα ότι τα άτομα χωρίς τα ενημερωμένα εμβόλια COVID-19 είναι πιθανό να μολυνθούν.


Η παραλλαγή FLiRT KP.2 ξεκινά την εξαγορά της για κρούσματα Covid στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας πλέον 1 στις 4 περιπτώσεις


— Eric Topol (@EricTopol) 26 Απριλίου 2024



Το WebMD ανέφερε:


Τις τελευταίες εβδομάδες, οι προβλέψεις COVID-19 ανέφεραν ένα νέο σύνολο παραλλαγών που εντοπίστηκαν στην επιτήρηση των λυμάτων. Με το παρατσούκλι FLiRT, απειλούν να προκαλέσουν ένα νέο κύμα λοιμώξεων COVID, το οποίο πρόσφατα έφτασε στο κατώτατο σημείο μετά την κορύφωση τον Δεκέμβριο.

Τα μοντέλλα που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα από τον Jay Weiland, επιστήμονα δεδομένων που έχει προβλέψει με ακρίβεια τα κύματα COVID από την αρχή της πανδημίας, προειδοποιούν ότι ένα κύμα είναι στον ορίζοντα.






«Είναι κάποιος που πολλοί ειδικοί σαν εμένα ακολουθούν επειδή ήταν αρκετά ακριβής μέχρι στιγμής», δήλωσε η Megan L. Ranney, MD, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Yale.

Επιπλέον, είπε ο Ranney, το FLiRT έχει επίσης ορισμένα ανησυχητικά χαρακτηριστικά, όπως αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδας, οι οποίες παίζουν ρόλο βοηθώντας τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19, να επικρατήσει, να αποικίσει το σώμα και να αρρωστήσει τους ανθρώπους.
Η ευπάθεια του οικοδεσπότη είναι ένας άλλος ανησυχητικός παράγοντας, δεδομένου ότι μόνο το 22% 



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μέλος του γυναικείου συγκροτήματος "The Pussycat Dolls" μιλάει μετά την ένεση Covid: "Ένας πραγματικός εφιάλτης"
Η Jessica Sutta είπε στο Defender για τον πόνο, τη σύγχυση και τη δέσμευσή της που άλλαξαν τη ζωή της αφού υπέστη σοβαρή βλάβη στην υγεία της από την ένεση Covid-19 της Moderna.


Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη


Πέθανε η Susan Buckner, η τσιρλίντερ του "Grease"


Ορισμένα τσάγια μπορεί να αδρανοποιήσουν τον ιό COVID-19, διαπιστώνει εργαστηριακή μελέτη
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην υπερεκτιμηθούν τα πιθανά οφέλη


Ιός Simian 40 Μόλυνση των εμβολίων πολιομυελίτιδας
Η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατρικής το 2002 είναι ασαφής, η ανησυχία αυξάνεται με το SV40 που βρέθηκε στα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna


Οι νέες περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ αναμένεται να εκραγούν σε αριθμό φέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!