Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο φάκελλος του FBI για τον παππού του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, συνιδρυτή της DARPA, καταστράφηκε





Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο παππούς του ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, Lawrence Preston Gise, βοήθησε στη δημιουργία της υπερμυστικής Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (ARPA-μετονομάστηκε σε DARPA) το 1958. 
Χρόνια αργότερα, η DARPA ανέπτυξε το διαδίκτυο και ώθησε σημαντικές ανακαλύψεις στη δικτύωση υψηλής ταχύτητας, την αναγνώριση φωνής και την αναζήτηση στο διαδίκτυο.





Ένα χρόνο πριν πεθάνει ο Gise το 1995, ο Bezos ίδρυσε την Amazon στο γκαράζ του σπιτιού του στο Bellevue της Ουάσινγκτον.



 Ή έτσι μας λένε ...





Ο John Greenewald Jr., ο οποίος διαχειρίζεται το The Black Vault, έναν ιστότοπο αφιερωμένο στην αποκάλυψη αποχαρακτηρισμένων κυβερνητικών εγγράφων μέσω της απόκτησης αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, δημοσίευσε στο 'X' ότι κυνήγησε τον «φάκελλο του FBI» του Gise, αλλά ανακάλυψε ότι αν υπήρχε, έχει καταστραφεί.





Ο Patrick Webb της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Leading Report σχολίασε τα ευρήματα του Greenewald, λέγοντας: «Υπάρχουν εδώ και καιρό εικασίες ότι η DARPA έχει εμπλακεί στη δημιουργία πολλών δημοφιλών μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας "frontmen" για τον υπαινιγμό μιας startup με επικεφαλής ξένους».

.


Με το περιεχόμενο του αρχείου FBI του Gise να είναι απίθανο να ανακαλυφθεί ποτέ και πιθανότατα να μην καταστραφεί ποτέ, απλώς να παραμένει  απρόσιτο για τα αιτήματα του FOIA ή το κοινό, άλλοι χρήστες του 'X' σχολίασαν τις αναρτήσεις του Webb και του Greenewald, επισημαίνοντας πώς η DARPA δημιούργησε πιθανώς άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας:




Τα ερωτήματα στροβιλίζονται σχετικά με τη συμμετοχή της DARPA στη δημιουργία της Amazon, δεδομένης της σύνδεσης του παππού του Bezos με τη μυστική υπηρεσία.



ΠΗΓΗ: FBI File On Jeff Bezos' Grandfather, A DARPA Co-Founder, Has Been Destroyed | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Ο εντελώς μά εντελώς ...τυχαίος παππούς, μέ τόν τυχαίο εγγονό!
    Τί ωραία!
    Είμαστε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!