Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Συμπερίληψη στον προσκοπισμό: Οι πρόσκοποι αλλάζουν όνομα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.




Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν οργή αυτή την εβδομάδα όταν οι Πρόσκοποι της Αμερικής (Boy Scouts of America) ανακοίνωσαν ότι αλλάζουν το όνομά τους.

«Ένας άλλος θεσμός που ήταν σπουδαίος για τα αγόρια να μάθουν πώς να γίνουν άνδρες, έχει καταστραφεί από το 'woke'. Τι θα ακολουθήσει, θα φορέσουν στολές brownie μικρού κοριτσιού», έγραψε ο @USBornNRaised στο 'X', πρώην Twitter, απαντώντας στην ανακοίνωση.

Την Τρίτη, οι Πρόσκοποι της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι αλλάζουν το όνομά τους σε Προσκοπισμός της Αμερικής (Scouting America), το οποίο λένε ότι θα αντικατοπτρίζει «τη συνεχή δέσμευση του οργανισμού να καλωσορίσει κάθε νέο και οικογένεια στην Αμερική για να βιώσει τα οφέλη του Προσκοπισμού». 

Η αλλαγή ονόματος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 8 Φεβρουαρίου 2025.


«Αυτή η ανακοίνωση έρχεται επίσης καθώς ο οργανισμός γιορτάζει την πέμπτη επέτειο της υποδοχής κοριτσιών στα προγράμματα Cub Scouting και Scouts BSA.


Το Scouting America εξυπηρετεί σήμερα περισσότερα από 176.000 κορίτσια και νέες γυναίκες σε όλα τα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 6.000 που έχουν κερδίσει το βαθμό του Eagle Scout», ανέφερε ο οργανισμός σε δελτίο τύπου.

Ο Roger A. Krone, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Scouting America δήλωσε: «Αν και το όνομά μας θα είναι νέο, η αποστολή μας παραμένει αμετάβλητη: δεσμευόμαστε να διδάξουμε τους νέους να είναι προετοιμασμένοι.

Για μια ζωή... Αυτή θα είναι μια απλή αλλά σημαντική εξέλιξη, καθώς επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον Προσκοπισμό».

Αρκετοί άλλοι χρήστες του 'X' ανταποκρίθηκαν επίσης στην αλλαγή ονόματος με πολλούς να επικρίνουν τον οργανισμό. 

Ο χρήστης του 'X' @therealZNO είπε: «Τι αποκλεισμός υπήρξε; Υπάρχει το "The Boy Scouts" και το "The Girl Scouts"... Μου ξέφυγε μήπως κάτι;»

Ο χρήστης του 'X' @loganclarkhall του The Blaze είπε: «Οι συντηρητικοί λατρεύουν να μιλούν δήθεν επικριτικά για τους τρανσέξουαλ που διεισδύουν στους γυναικείους χώρους, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τους ακούς να απωθούν την προσπάθεια δεκαετιών να θηλυκοποιήσουν τους παραδοσιακούς ανδρικούς χώρους».



ΠΗΓΗ: 
Boy Scouts change name sparking fierce backlash: 'Destroyed by Wokeness' (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Νά της πούμε οπωσδήποτε ένα ευχαριστώ της κυρίας Μαρ. Ζαραφοπούλας, που στό τέλος της αναρτήσεως μας έκανε καί γελάσαμε μέ τήν καρδιά μας, κοιτώντας τήν φωτογραφία της αλησμόνητης Σαπφώς Νοταρά.
    Στήν ουσία του θέματος τώρα, προφανώς η ισοπέδωση απλώνεται ταχύτατα σέ όλα τα πεδία καί σέ όλους τούς χώρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ που είμαι καί πατέρας θά ήθελα νά ερωτήσω (καί μακάρι νά πάρω απάντηση), είναι άραγε αγαθές οι προθέσεις του προσκοπισμού απέναντι στά παιδάκια που τά πηγαίνουν εκεί οι γονείς τους;
      Είναι πράγματι η ζωή μέσα στήν φύση τό κεντρικό τους αφήγημα καί οι εκδηλώσεις, ή υπάρχουν κι άλλα αφανή ζητήματα;

      Διαγραφή
    2. Να είστε καλά! Το χιούμορ χρειάζεται σχεδόν πάντα. Και ιδιαίτερα με αυτά που ζούμε, που είναι όλα ένα ψέμμα.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!