Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Henry "James Brown" Earl - ο άστεγος του Λέξινγκτον (Κεντάκυ), που έγινε διάσημος για τις 1.300 και πλέον συλλήψεις του


Ο Henry "James Brown" Earl κέρδισε φήμη για τον μακρύ κατάλογο συλλήψεων και κατηγοριών πλημμελήματος, που σχετίζονται κυρίως με δημόσια χρήση αλκοόλ. Janet Warn Φωτογραφία αρχείου προσωπικού 2005


24 Μαΐου 2024

Ένας άνδρας από το Λέξινγκτον, ο οποίος ήταν διάσημος για τη σύλληψή του περισσότερες από 1.000 φορές, πέθανε το Σαββατοκύριακο.

Ο Henry Earl, ο οποίος ήταν 74 ετών ('You couldn't meet Henry Earl, and not love him': Lexington icon dies at 74 (lex18.com)την στιγμή του θανάτου του, ετάφη στο νεκροταφείο Owenton το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά σε εργαζόμενους από το Owenton Healthcare and Rehabilitation Facility, σύμφωνα με το WLEX. 

Η Ginny Ramsey, συνιδρύτρια του Καθολικού Κέντρου Δράσης του Λέξινγκτον, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Earl στο Herald-Leader. 

Στην τελετή δεν παραβρέθηκε κάποιο μέλος της οικογένειας του Earl, σύμφωνα με το WLEX. 

Ο Earl, με το παρατσούκλι "James Brown", κέρδισε φήμη στο διαδίκτυο για τον μακρύ κατάλογο συλλήψεων και κατηγοριών πλημμελήματος, που σχετίζονται κυρίως με δημόσια χρήση αλκοόλ. 

Ο Earl είχε συλληφθεί περίπου 1.300 φορές από τότε που το Κοινοτικό Σωφρονιστικό Τμήμα της Αστικής Κομητείας Fayette του Λέξινγκτον ξεκίνησε τις ηλεκτρονικές καταχωρήσεις το 1992. 


Η Ramsey περιέγραψε τον Earl ως έναν μοναδικό άνθρωπο, θετικό και ειλικρινή. 

Πρόσθεσε ότι του άρεσε να χορεύει και να τον αποκαλούν James Brown. «Τραγουδούσε και χόρευε και αποκαλούσε τον εαυτό του James Brown», είπε η Ramsey. «Στην πραγματικότητα χόρευε σαν τον James Brown. Όλοι τον ήξεραν έτσι». 

H Ramsey γνώριζε τον Earl από το 2000 και τον θεωρούσε φίλο. 

Όταν βοήθησε να ανοίξει το Καθολικό Κέντρο Δράσης πριν από 25 χρόνια, ο Earl ήταν ένας από τους πρώτους επισκέπτες. 

Η Ramsey είπε επίσης ότι ο Earl ήταν κομψός, λέγοντας ότι αν το CAC είχε ποτέ ρούχα που ήταν το στυλ του, θα τα έβαζαν στην άκρη για εκείνον. 

«Του άρεσε να φοράει ένα δερμάτινο μπουφάν και το καπέλλο του», είπε ο Ramsey. «Είχε στυλ και του άρεσε να τον βλέπει ο κόσμος έτσι». 

Ο Earl άρχισε να πίνει σε ηλικία 18 ετών όταν πέθανε η θετή μητέρα του

Ο Earl είπε στην Herald-Leader ότι η τελευταία του δουλειά ήταν στο Smith Motel ως busboy και στα πιάτα το 1969. 

Έχασε αυτή τη δουλειά όταν εμφανίστηκε στη δουλειά μεθυσμένος. 

Λίγο αργότερα, έμεινε άστεγος. 

Το ποινικό του ιστορικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, αλλά δεν άρχισε να κερδίζει φήμη στο διαδίκτυο μέχρι που ο ιστότοπος Fark.com άρχισε να δημοσιεύει τις φωτογραφίες του και να παρακολουθεί τις συλλήψεις του. 

Το 2004 εμφανίστηκε στην εκπομπή του ABC Jimmy Kimmel Live και έδωσε συνέντευξη στο Newsweek για ένα διαδικτυακό άρθρο μετά την είδηση των πολλών συλλήψεών του που εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο. 

Αξιωματούχοι του δικαστηρίου και της πόλης δήλωσαν προηγουμένως ότι ο Earl είχε προγραμματιστεί να πετάξει πρώτη θέση για να μαγνητοσκοπήσει την εκπομπή Jimmy Kimmel Live στο Λος Άντζελες, αλλά δεν μπορούσε να αναχωρήσει εγκαίρως επειδή είχε φυλακιστεί. 

Ο Earl μερικές φορές τριγυρνούσε στα μπαρ κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ και οι φοιτητές του έδιναν ποτά, σύμφωνα με την Ramsey. 

Η 1.000ή σύλληψή του ήρθε το 2008 για μέθη από αλκοόλ. 

Οι μπλόγκερ έχουν τοποθετήσει το πρόσωπό του σε κάρτες μπέηζμπωλ, περιοδικά, εξώφυλλα άλμπουμ, ιστορικές φωτογραφίες και ακόμη και τη Μόνα Λίζα. Μια κάβα στο Λέξινγκτον πουλούσε ακόμη και αυτόγραφες φωτογραφίες. 

Ο Earl ισχυρίστηκε την αθωότητά του σε μια τέτοια υπόθεση δημόσιας κατανάλωσης αλκοόλ το 2008. 

Ο δικηγόρος του Earl, Stephen Gray McFayden, δήλωσε ότι η αστυνομία τον συνέλαβε απλώς «λόγω του ποιος είναι» όταν βρέθηκε να κοιμάται στην πίσω βεράντα ενός σπιτιού. 

Η υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα ο Earl να μπει στο Hope Center για ένα τετράμηνο πρόγραμμα αποκατάστασης από τον αλκοολισμό. 

Του έκλεισε μια ασυνήθιστη συμφωνία στην υπόθεση: Δύο χρόνια επιτήρηση με ποινή 90 ημερών να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του εάν συλληφθεί ξανά. 

Ο McFayden ήλπιζε επίσης να βγάλει στον Earl επιδόματα αναπηρίας και να τον βάλει σε κατοικίες χαμηλού εισοδήματος - ώστε να φύγει από τους δρόμους. 

Ο Earl συνέχιζε να συλλαμβάνεται αρκετές φορές.


 

Τον Απρίλιο του 2009, ο Earl συνελήφθη με την κατηγορία της δημόσιας κατανάλωσης αλκοόλ, τερματίζοντας ένα πεντάμηνο διάστημα νηφαλιότητας, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είχε περάσει ποτέ χωρίς να πιει, είπε ο Earl στον Herald-Leader από το κέντρο κράτησης της κομητείας Fayette. 

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι η τελευταία δημόσια υπόθεση δημόσιας χρήσης αλκοόλ συνέβη τον Απρίλιο του 2017. 

Το 2016 ο Earl και ένας αστυνομικός του Λέξινγκτον, ο υπολοχαγός Joe Anderson, έγιναν viral αφού ο Anderson αγόρασε ένα γεύμα για τον Earl. 

Το WKYT ανέφερε ότι ο Anderson εντόπισε τον Earl να φοράει βραχιόλι ταυτότητας νοσοκομείου και τον ρώτησε αν χρειαζόταν κάτι. 

Ο Earl απάντησε λέγοντας ότι χρειαζόταν κάτι να φάει, οπότε ο Anderson του αγόρασε λίγο φαγητό. 

Το 2017 ο Earl αρρώστησε και εισήχθη στο Owenton Healthcare and Rehabilitation Facility, δήλωσε η Ramsey. 

Εκεί πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια, λαμβάνοντας φροντίδα από το προσωπικό της μονάδας. 




Η Ramsey και το προσωπικό της CAC παρέμειναν σε επαφή με τον Earl και τον επισκέπτονταν περιστασιακά. 




Μέλη της εγκατάστασης παραβρέθηκαν στην κηδεία του Earl και τον περιέγραψαν ως έναν ευχάριστο άνθρωπο που προσπάθησε να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν, σύμφωνα με το WLEX. 



«Ήταν χαρά και για αυτούς», είπε η Ramsey. 

«Ερχόταν και προσπαθούσε να χορέψει για αυτούς, τους έλεγε ότι ήταν ο James Brown. Ήταν απλά ένας ωραίος τύπος». 

Η Ramsey δήλωσε ότι η CAC σχεδιάζει να προσθέσει τον Earl στα σχέδιά της να τιμήσει τους θανάτους αστέγων κατά τη διάρκεια μιας μαγειρικής για την Ημέρα Μνήμης τη Δευτέρα.













































ΠΗΓΕΣ: 



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!