Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ο Klaus Schwab γνωστός και ως "Ze bug" παραιτείται από επικεφαλής του WEF



Πιο πρόσφατα, υπήρχαν φήμες για μια σοβαρή ασθένεια. 

Τώρα ο Klaus Schwab ανακοινώνει την παραίτησή του από επικεφαλής του WEF.


21 Μαΐου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 1,7 λεπτά



Υπήρχαν περισσότερα στις φήμες για μια σοβαρή ασθένεια; 

Το WEF αρνήθηκε κατηγορηματικά τέτοιες φήμες πριν από λίγες εβδομάδες (ανέφερε το TKP). 

Αλλά τώρα υπάρχουν γεγονότα: ο Schwab θα συνταξιοδοτηθεί ως εκτελεστικός πρόεδρος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο δημιούργησε με τη βοήθεια της CIA.

Ασαφής διαδοχή

Ένα νέο αφεντικό πρόκειται να ανοίξει το WEF ήδη από το 2025, ο Schwab θέλει να μεταβεί στο ρόλο του «μη εκτελεστικού προέδρου». 

Είναι ενδιαφέρον ότι η ελβετική κυβέρνηση πρέπει ακόμα να εγκρίνει την αλλαγή στην κορυφή αυτού του αμφιλεγόμενου φόρουμ.

Το βήμα δεν είναι ακόμη επίσημο, αλλά «διέρρευσε στην πλατφόρμα Semafor από ένα άτομο που σχετίζεται με τον οργανισμό» μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους του WEF.

Το ποιος θα διαδεχθεί τον Schwab είναι ανοιχτό, αλλά το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου έχει ήδη «αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση». 

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Νορβηγός Børge Brende. 

Ήταν στην κορυφή της νορβηγικής πολιτικής για χρόνια, επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος για πολλά χρόνια και υπουργός Εξωτερικών από το 2013 έως το 2017. 

Στην συνέχεια μετακόμισε στο WEF - ως πρόεδρος. 

Για άλλη μια φορά, ένα παράδειγμα «σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», όπως οραματίστηκε ο Klaus Schwab και η Ομάδα του Νταβός.

Το Νταβός δεν έχει ακόμη σχολιάσει την αποκάλυψη από την πλατφόρμα. 

Αλλά η αποχώρηση του Schwab θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ισχυρότερο αντίκτυπο στο WEF, επειδή το φόρουμ λειτουργεί σχεδόν σαν οικογενειακή επιχείρηση. 

Τα παιδιά του Schwab κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις και η σύζυγός του Hilde διευθύνει τις τελετές ίδρυσης και απονομής βραβείων του οργανισμού.

Ο Schwab είναι 86 ετών. Είναι περήφανος που έχει «διεισδύσει» σε κοινοβούλια και κυβερνήσεις με το «δικό του» WEF και στελέχη από το Νταβός.


Εικόνα: Governo do Estado de Σάο ΠάολοReunião com o Senhor Klaus Schwab, Fundador do Fórum Econômico Mundial (52907985573), CC BY 2.0

ΠΗΓΗ: Klaus Schwab tritt als WEF-Chef ab (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Έχει φτιάξει ολόκληρη σχολή και το βιβλίο μοιράστηκε σε αρκετούς κυβερνήτες χωρών άρα κάποιος άλλος θα τον αντικαταστήσει από ότι θυμάμαι το "Great Reset" το έχουν γράψει δύο συγγραφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στά τσακίδια...τό ψυχανώμαλο
    "ερπετοειδές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Τόνυ Μπλερ είναι δυνατό χαρτί για αντικαταστάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!