Τρίτη 21 Μαΐου 2024

The Abstract επεισόδιο 30 "Γιατί κανείς άλλος δεν μιλάει για την MITRE Corporation;"



Από τον Peter A. Kirby


Πολλοί συμμετέχοντες στο ευγενές μας κίνημα κατά της γεωμηχανικής φαίνεται να μπερδεύονται ως προς το ποιος ακριβώς μας ψεκάζει, ενώ οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα περιγράφονται εκτενώς στο βιβλίο μου Chemtrails Exposed: A New Manhattan Project.
Μεταξύ πολλών άλλων βαριά εμπλεκόμενων οργανισμών, ένας ξεχωρίζει ως ο χαμηλότερος από τους καρπούς που κρέμονται χαμηλά: η MITRE Corporation. 

Υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων για την κατασκευή και την διατήρηση των πολλών τεχνικών πτυχών των σημερινών συνεχιζόμενων εργασιών γεωμηχανικής SRM.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η MITRE Corporation ήταν υπεύθυνη για την αρχιτεκτονική συστημάτων του New Manhattan Project. 

Η αρχιτεκτονική συστημάτων αναφέρεται στην οργάνωση και εναρμόνιση όλων των διαφορετικών επιστημονικών υπολειτουργιών του New Manhattan Project όπως: λειτουργία των ιονοσφαιρικών θερμαντήρων, έλεγχος του αεροσκάφους, συλλογή ατμοσφαιρικών δεδομένων, δορυφορικές επικοινωνίες κ.λπ. 

Το MITRE μπορεί να κάνει όλα αυτά τα πράγματα να λειτουργούν μαζί και να δημιουργήσουν μια κομψή εμπειρία τελικού χρήστη.


Μαζί με το σχεδιασμό και την κατασκευή αρχιτεκτονικής τεχνικών συστημάτων, η MITRE Corporation στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης σχεδιάζει και βοηθά στην κατασκευή στρατιωτικών κέντρων διοίκησης και ελέγχου αεροδιαστημικής. 

Στην πραγματικότητα, έχουν σχεδιάσει και βοηθήσει στην κατασκευή κάθε μεγάλου κέντρου διοίκησης και ελέγχου αεροδιαστημικής στην Αμερική. 

Από το Εθνικό Στρατιωτικό Κέντρο Διοίκησης υπό το Πεντάγωνο έως τη Στρατηγική Αεροπορική Διοίκηση (SAC) στη Νεμπράσκα έως τις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) στο βουνό Cheyenne του Κολοράντο, η MITRE τα έχει κατασκευάσει όλα. 

Το MITRE συνεργάστηκε επίσης με τη NASA για την ανάπτυξη του Κέντρου Ελέγχου Αποστολής Apollo στο Χιούστον (τώρα το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Johnson).





Η MITRE Corporation έχει εκτεταμένη συμμετοχή σχεδόν σε κάθε υπο-λειτουργία του New Manhattan Project. 

Από τις δορυφορικές επικοινωνίες έως την παρακολούθηση της ατμόσφαιρας και τον τηλεχειρισμό στόλων αεροπλάνων έως τους υπερυπολογιστές έως τη λειτουργία ιονοσφαιρικών θερμαντήρων, το MITRE μπορεί να τα κάνει όλα. 

Το New Manhattan Project είναι επιχειρησιακά ακριβώς στο δρόμο τους - τόσο πολύ που κάνει κάποιον να αναρωτιέται αν η MITRE Corporation δημιουργήθηκε ειδικά για να είναι ο συντονιστής ανάπτυξης και ο τεχνικός διευθυντής του New Manhattan Project. 

Από όσο μπορεί να πει ο συγγραφέας, η MITRE Corporation είναι η μόνη αμερικανική εταιρεία με το σωστό σύνολο δεξιοτήτων για την κατασκευή της αρχιτεκτονικής συστημάτων του New Manhattan Project - ίσως η μόνη στον κόσμο.

Πολλές από τις πληροφορίες που εξιστορούνται εδώ περιέχονται στις σελίδες ενός βιβλίου του 1979 με τίτλο MITRE: The First Twenty Years. Γράφτηκε και δημοσιεύθηκε από την MITRE Corporation. Μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα βιβλίο πιο σημαντικό για την ιστορία του New Manhattan Project.

Η MITRE ιδρύθηκε το 1958 με περίπου 500 υπαλλήλους από το Εργαστήριο Λίνκολν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης για να επιλύσει ένα τεχνικό χάος που δημιουργήθηκε από τους προηγούμενους διαχειριστές ενός συστήματος που ονομάζεται SAGE Air Defense System. 

Η RAND Corporation, το Ίδρυμα Ford και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης εκπροσωπήθηκαν δυσανάλογα στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της MITRE. 

Οι συνδέσεις με το αρχικό Manhattan Project, τον Edward Teller, τους Rockefellers και τους Rothschilds βρίσκονται εύκολα. Αν και οι ίδιοι δεν διευκρινίζουν ακριβώς τι σημαίνει το όνομά τους, ο συγγραφέας εικάζει ότι το MITRE είναι ακρωνύμιο για το Massachusetts Institute of Technology Radiation Experiment.

Το σύστημα SAGE ήταν μια άλλη εξαιρετικά τεράστια, συγκεκαλυμμένη προσπάθεια που περιελάμβανε ραντάρ, υπολογιστές, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και στόλους μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πυραυλικών αεριωθούμενων αεροσκαφών σχεδιασμένων από την Boeing για να χτυπήσουν εχθρικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πριν φτάσουν σε αμερικανικές πόλεις. 

Αρχικά ονομάστηκε Project Whirlwind, ήταν ένα άμεσο spin-off των εκκολαπτόμενων αυτοματοποιημένων συστημάτων μπαταριών πυραύλων που αναπτύχθηκαν στο Εργαστήριο Ακτινοβολίας του MIT κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όλα αυτά, φυσικά, έγιναν για να μας κρατήσουν ασφαλείς από τη ρωσική πυρηνική απειλή. 

Η προσπάθεια αυτή περιελάμβανε την πρώτη χρήση κεντρικών υπολογιστών για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. 

Το MIT και τα Ερευνητικά Εργαστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας του Cambridge ίδρυσαν τότε το πρόγραμμα SAGE, το οποίο χρονολογείται από μια επιτροπή του 1950 που ονομάζεται Project Charles με επικεφαλής έναν καθηγητή του MIT ονόματι George E. Valley (1913-1999). 

Ο John von Neumann (1903-1957) ήταν σύμβουλος του Project Charles. 

Ο κύριος αρχιτέκτονας του συστήματος SAGE ήταν ένας επιστήμονας του MIT με το όνομα Jay Forrester (1918-2016). Το έργο ήταν αρχικά γνωστό ως Project Lincoln και ξεκίνησε το 1951 στο πρώην Rad Lab του MIT στην πλατεία Kendall.


Ο Jay Forrester


Η παλαιότερη επίσημη αναφορά για κάτι σαν το σύστημα SAGE βρίσκεται με τον Theodore Von Kármán και τους άλλους συντάκτες μιας έκθεσης με τίτλο "Where We Stand", οι οποίοι έγραψαν για "μεγάλο αριθμό αεροσκαφών εδάφους-εδάφους μεγάλης εμβέλειας" που ελέγχονται από μια κεντρική τοποθεσία. 

Ο Nikola Tesla και ο Vannevar Bush θεωρητικοποίησαν επίσης τέτοια πράγματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα αυτά, δείτε το βιβλίο του συγγραφέα.

Οι πληροφορίες που συλλέγονταν στο πεδίο από ραντάρ και άλλους αισθητήρες επρόκειτο να τροφοδοτηθούν σε έναν κεντρικό υπολογιστή που σχεδιάστηκε για να εξορθολογίσει και να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία εκτόξευσης των πυραύλων. 

Ο κεντρικός υπολογιστής του συστήματος SAGE ήταν γνωστός ως Whirlwind και αργότερα ως IBM AN/FSQ-7. 

Οι εργασίες για το σύστημα SAGE διεξήχθησαν αρχικά στο εργαστήριο Lincoln του MIT, το οποίο δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. Όπως και η MITRE Corporation, η έδρα του Lincoln Laboratory ήταν και είναι στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης.




Το σύστημα SAGE δεν πέτυχε ποτέ πλήρως τις προγραμματισμένες δυνατότητές του. 

Υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και αυξήσεις κόστους κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του SAGE. 

Επιπλέον, εν τω μεταξύ, οι επιθετικές δυνατότητες του εχθρού άλλαξαν από βομβαρδιστικά σε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, γεγονός που δημιούργησε μια κατάσταση κινούμενων γκολπόστ. 

Λόγω αυτών των παραγόντων, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 το Υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε την πραγματικότητα της κατάστασης και μείωσε τις απώλειές του αρχίζοντας να βυθίζει το έργο πριν ολοκληρωθεί.

Παρ' όλα αυτά, είναι αυτό το σύστημα SAGE από το οποίο εξελίχθηκαν μεγάλα τμήματα του σημερινού New Manhattan Project. 

Στην πραγματικότητα, είναι αυτό το σύστημα SAGE που χρησίμευσε ως πυρήνας του New Manhattan Project - που πέρασε καθ' όλη την διάρκεια των δεκαετιών. 

Πιο συγκεκριμένα, τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του σημερινού NMP εξελίχθηκαν από το SAGE.

Με την πάροδο των ετών, η MITRE έχει αναπτύξει με συνέπεια πολλά διαφορετικά συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ικανά να ελέγχουν εξ αποστάσεως μεγάλο αριθμό αεροσκαφών. 

Το 1959, η MITRE συνεργάστηκε με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας για να αναπτύξει κάτι που ονομάζεται SAGE Air Traffic Integration (SATIN). 

Η MITRE ανέπτυσσε αυτό το σύστημα από την ίδρυσή της. Σύμφωνα με ένα βιβλίο για τον εορτασμό της 50ης επετείου τους, SATIN, «... αποσκοπούσε στην ανάπτυξη ενός ενιαίου, ενοποιημένου συστήματος για τη διαχείριση όλων των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του έθνους.

Αργότερα, διαμορφώθηκε κάτι που ονομάζεται Θέση Θέσης, Αναφορά και Έλεγχος Τακτικών Αεροσκαφών (PLRACTA). Ας αναφέρουμε ένα απόσπασμα από το MITRE: Τα πρώτα είκοσι χρόνια:

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, οι δραστηριότητες που ακολουθούνταν ξεχωριστά στο πλαίσιο του CNI [Επικοινωνίες, Πλοήγηση και Αναγνώριση] και του CASOFF [Έλεγχος και Επιτήρηση Φιλικών Δυνάμεων] συνδυάστηκαν σε ένα ενιαίο προηγμένο πρόγραμμα ανάπτυξης που ονομάζεται PLRACTA, που σημαίνει Θέση Θέσης, Αναφορά και Έλεγχος Τακτικών Αεροσκαφών, με επικεφαλής τον C. 

Ο στόχος του PLRACTA ήταν να παρέχει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χιλίων αεροσκαφών και άλλων επίγειων στοιχείων του συστήματος ελέγχου.

Το PLRACTA αργότερα έγινε γνωστό ως Seek Bus, αργότερα ακόμα ως Joint Tactical Information Distribution System (JTIDS). Το JTIDS χρησιμοποιείται σήμερα. Υπάρχει μια σελίδα JTIDS Wikipedia. Το New Manhattan Project χρησιμοποιεί πιθανώς μια βελτιωμένη και προσαρμοσμένη έκδοση του συστήματος JTIDS.

Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας του NMP πιθανότατα λειτουργεί από τη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) στο βουνό Cheyenne του Κολοράντο. Αυτή η τοποθεσία είναι ο κυρίαρχος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας της Βόρειας Αμερικής και ο τόπος έντονης δραστηριότητας MITRE όλα αυτά τα χρόνια. 

Η NORAD είναι μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ και του Καναδά. 

Λέγεται ότι το κέντρο διοίκησης της NORAD έχει μεταφερθεί πρόσφατα κάτω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τεκμηριωθεί.


ΝΟΡΑΝΤ

Ξεχωριστά, η MITRE έκανε τη μεγάλη μελέτη που παρείχε μια επιστημονική βάση για τον νόμο περί τοξικών ελεγχόμενων ουσιών του 1976 της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος. 

Πριν από την εκπόνηση αυτής της μελέτης, η MITRE συνεργάστηκε με το Γραφείο Έρευνας Άνθρακα του Υπουργείου Εσωτερικών για να εκπονήσει μια μελέτη σχετικά με τις πιθανές καθαρότερες χρήσεις του άνθρακα. 

Για το Υπουργείο Εσωτερικών, η MITRE διερεύνησε μεθόδους διπλασιασμού ή τριπλασιασμού της παραγωγής άνθρακα. 


Ίσως η MITRE και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) συνεργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι η αφθονία της τοξικής ιπτάμενης τέφρας άνθρακα απομακρύνθηκε από κυβερνητικούς πλυντρίδες ιπτάμενης τέφρας άνθρακα και ως εκ τούτου διατέθηκε ως σπρέι chemtrail του New Manhattan Project.


Από την ίδρυσή τους και καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγής του New Manhattan Project, η παγκόσμια έδρα της MITRE Corporation βρίσκεται στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης. 

Αυτό είναι ενδιαφέρον επειδή το Μπέντφορντ βρίσκεται στη μητροπολιτική περιοχή της Βοστώνης. 

Όπως σημειώνεται στο βιβλίο του συγγραφέα, η μητροπολιτική περιοχή της Βοστώνης έχει μια ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση οργανισμών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του New Manhattan Project όπως: η Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και πολλά άλλα. 

Προκειμένου να παραχθεί η μεγαλύτερη επιστημονική προσπάθεια της ιστορίας, θα ήταν επωφελές να έχουμε μια κοινότητα μερικών από τα κορυφαία ακαδημαϊκά, ερευνητικά και αναπτυξιακά ιδρύματα στον κόσμο που βρίσκονται σε ακτίνα 15 μιλίων, όπου όλοι απαντούν στην MITRE ως συντονιστή. 

Η περιοχή της Βοστώνης ήταν το αναπτυξιακό επίκεντρο του New Manhattan Project και η MITRE ήταν πιθανότατα ο συντονιστής ανάπτυξης τελικού σταδίου του NMP.

Μόλις αυτό το έργο τεθεί σε λειτουργία, θα ήταν επωφελές να διατηρηθούν οι υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης των ανθρώπων που το σχεδίασαν και το κατασκεύασαν. 

Είναι σαν να αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο από τον αντιπρόσωπο και να λαμβάνετε premium εργοστασιακή εξυπηρέτηση. 

Κάνοντας τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο  όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Δεδομένου ότι είναι μια συνεχής ανησυχία, η MITRE Corporation πιθανότατα συνεχίζει να διαχειρίζεται τα συστήματα του New Manhattan Project μέχρι σήμερα. 

Απορροφούν τα δολλάρια των φορολογουμένων μας όλο αυτό το διάστημα. Τώρα, πού είναι η έρευνα του Κογκρέσσου;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα στοιχεία που εμπλέκουν την MITRE Corporation στις σελίδες του βιβλίου μου Chemtrails Exposed: A New Manhattan Project. 

Ας μην περιπλανιόμαστε πλέον σε σύγχυση. Το ποιος, τι, γιατί, πού, πότε και πώς του New Manhattan Project έχει ήδη ανακαλυφθεί και διατεθεί στο κοινό με εύκολα προσβάσιμο και συνοπτικό τρόπο. 

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, παρακαλώ ενημερωθείτε και διαβάστε το βιβλίο μου. Αν πρόκειται να εμπλακούμε με τον εχθρό, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τους τρόπους του. Ευχαριστώ.




Ο Peter A. Kirby είναι ερευνητής, συγγραφέας και ακτιβιστής του San Rafael, CA. Αγοράστε τα βιβλία του Chemtrails Exposed: A New Manhattan Project και The Fall of San Francisco που διατίθενται τώρα αποκλειστικά στο Amazon. Επίσης, παρακαλούμε να εγγραφείτε στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στην ιστοσελίδα του PeterAKirby.com.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!