Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

ΕΛΒΕΤΙΑ: Δύο ηγέτες ομάδων «queer νέων» κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση εφήβων αγοριών, προσφέροντας σε ανηλίκους εξοπλισμό BDSM (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)


Holger Niggemann [L] και ο σύζυγός του Björn [R].


Από την Genevieve Gluck
16 Απριλίου 2024

Ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που συνίδρυσε μια ελβετική οργάνωση νεολαίας LGBTQIA+ ερευνάται από τον εισαγγελέα μετά τη σεξουαλική εκμετάλλευση δύο εφήβων που ήταν υπό τη φροντίδα τους. Οι άνδρες είχαν δημιουργήσει τοποθεσίες για την ομάδα νέων τους, Sozialwerk.LGBT+, για παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω στην πόλη Chur και στο δήμο Buchs της Ελβετίας.

Ενώ οι ταυτότητές τους αποκρύφθηκαν από τον Τύπο στην Ελβετία, η Reduxx κατονομάζει τους εμπλεκόμενους άνδρες ως Holger Niggemann και τον σύζυγό του, Björn.

Ο Holger, 42 ετών, φέρεται να είχε σεξουαλική επαφή με δύο 17χρονους που είχαν ζητήσει βοήθεια για εκφοβισμό με την οργάνωση. 

Ο Holger ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου εκείνη την εποχή, ενώ ο σύζυγός του Björn ήταν ο διευθυντής της επιχείρησης. 

Οι δύο άνδρες λέγεται ότι είχαν μια τριμερή σεξουαλική σχέση με έναν από τους εφήβους, ένα 17χρονο αγόρι, σύμφωνα με έκθεση της Tages-Anzeiger.

Πολλά έγγραφα τεκμηριώνουν τι συνέβη στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων κειμένου, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φωνητικών μηνυμάτων, αναφέρει η Tages-Anzeiger. 

Ιδρύθηκε το 2020, το Sozialwerk.LGBT έχει λάβει δημόσια χρηματοδότηση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για νέους σε κίνδυνο ηλικίας έως 13 ετών που πιστεύουν ότι είναι LGBT+.

Κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μίλησαν με δεκαπέντε άτομα κοντά στην ομάδα για να ελέγξουν την αλήθεια των ισχυρισμών. Η πλειοψηφία όσων εμφανίστηκαν αποφάσισαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Εξαίρεση αποτελεί ο Daniel Huber, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, ο οποίος, μαζί με ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κατήγγειλε το ζευγάρι στην εισαγγελέα Annina Grob, συνδιευθύντρια της Avenir Social, της επαγγελματικής ένωσης κοινωνικής εργασίας στην Ελβετία.

«Για εμάς, η συμπεριφορά των δύο είναι μια πλήρης κατάχρηση εξουσίας και οι νέοι ένoιωθαν επίσης έτσι. 

Το έθεσα ξανά και ξανά», δήλωσε ο Huber, ο οποίος παρακολούθησε τις συναντήσεις ως έφηβος πριν ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο σε ηγετικό ρόλο. «Είναι σημαντικό να μην αποστρέφουμε το βλέμμα μας από τέτοιες συμπεριφορές».

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων πηγών, οι Niggemanns πήραν μαζί τους και το 17χρονο αγόρι για διακοπές στη Γερμανία.



Holger Niggemann, συνιδρυτής του Sozialwerk.LGBT. Πηγή: Facebook

Σε μια δημόσια ανάρτηση που έκανε ο έφηβος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτει ότι παλεύει με την κατάσταση: «Είμαι σε μια τοξική, πολυσυντροφική σχέση και με χωρίζει», έγραψε. [Ο Holger] ήθελε να είμαστε ένα πολυσυντροφικό ζευγάρι και είπα εντάξει, γιατί ήμουν πρόθυμος να κάνω τα πάντα μόνο και μόνο για να είμαι μαζί του, παρ' όλο που δεν μου αρέσει καν ο σύζυγός του».

Ο έφηβος συνέχισε: «Απλώς με εκμεταλλεύεται, τίποτε περισσότερο. Και είμαι ήδη τραυματισμένος από αυτά τα σκατά. Όταν τελειώσει αυτό, πρέπει να φτιάξω τον εγκέφαλό μου».

Η σχέση προκάλεσε διαμάχη εντός του οργανισμού, δήλωσαν αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην Tages-Anzeiger. «Ήταν σαφές σε όλους ότι αυτή η σχέση δεν ήταν καθόλου δυνατή από επαγγελματική και ηθική άποψη. Αλλά ειδικά [ο Holger] μπορούσε να μιλήσει εξαιρετικά καλά», δήλωσε ένα άτομο.

Ο Björn είχε επίσης σεξουαλική επαφή με έναν δεύτερο ανήλικο έφηβο σε μια αίθουσα συμβουλευτικής στο κλαμπ, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο μέσω γραπτού μηνύματος που έστειλε ο Holger. 

Καθώς οι συζητήσεις γύρω από την ηγεσία τους έγιναν πιο έντονες, ο Holger υπέβαλε προσωρινά την παραίτησή του από διευθυντής πριν από έξι μήνες. Ωστόσο, έστειλε μεγάλα μηνύματα σε άλλα μέλη της ομάδας δικαιολογώντας τη σεξουαλική δραστηριότητα του ζευγαριού.

"Στη δημόσια εργασία παιδιών και νέων, ήταν σύνηθες για μεγάλο χρονικό διάστημα για τους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας να έχουν σεξουαλική επαφή με νέους", δήλωσε ο Holger. 

«Μέχρι τη δεκαετία του 1990, τα θετά παιδιά στο Βερολίνο παραπέμπονταν σε παιδεραστές επειδή μόνο αυτά τα παιδιά μπορούσαν να τα αγαπήσουν».





Η τελευταία παρατήρηση του Holger αναφέρεται στο διαβόητο Kentler Project, ένα πείραμα εγκεκριμένο και επιδοτούμενο από τη Γερουσία του Βερολίνου, το οποίο τοποθέτησε ανάδοχα παιδιά στα σπίτια παιδεραστών με ρητό σκοπό τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Το Kentler Project ξεκίνησε το 1969 και κατά τη λήξη του το 1988, σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, ο σεξολόγος Helmut Kentler περιέγραψε το έργο ως «πλήρη επιτυχία» σε μια έκθεση που υπέβαλε στη Γερουσία.

Τρεις ημέρες μετά την υποβολή της παραίτησής του, ο Holger αποφάσισε ότι ήθελε να ανακαλέσει την απόφασή του. 

Μετά από μια διαφωνία στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ούτε αυτός ούτε ο Björn απομακρύνθηκαν από την ένωση. 

Λίγο αργότερα, ο Daniel Huber και ένα άλλο πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανέφεραν τους άνδρες στην αστυνομία του St. Gallen.

Αρκετά ανώνυμα άτομα που μίλησαν στον Τύπο τόνισαν μια «σεξουαλικοποιημένη βασική ατμόσφαιρα» που υπήρχε στο ίδρυμα στο Chur. 

Τα θέματα συζήτησης συχνά επικεντρώνονταν στη σεξουαλική δραστηριότητα και ένα κουτί γεμάτο σεξουαλικά παιχνίδια φυλασσόταν στο χώρο. 

Το κουτί περιείχε δονητές, δερμάτινους ιμάντες και εργαλεία δουλείας, συμπεριλαμβανομένων μαστιγίων και πρωκτικών βυσμάτων. 

Ο Holger λέγεται ότι «προσέφερε ενεργά αυτό το κουτί στους νέους».


Ένα κουτί γεμάτο με εξοπλισμό BDSM και σεξουαλικά παιχνίδια φυλασσόταν στο κέντρο νεότητας στο Chur.

Μια ανάρτηση του 2021 στο Facebook από τον Holger Niggemann περιγράφει την προτίμησή του για το «παιχνίδι κουταβιών», ένα σεξουαλικό φετίχ που περιλαμβάνει την προσποίηση ότι είναι σκύλος κατά τη διάρκεια ή κοντά στη στιγμή της σεξουαλικής επαφής και τη χρήση εξοπλισμού BDSM.

«Ένας ημίγυμνος νεαρός εργαζόμενος με μάσκα σκύλου... Κάτι τέτοιο είναι ενοχλητικό και προκλητικό. Και γι' αυτό ακριβώς επέλεξα αυτή την εικόνα. Η επιλογή της εικόνας έχει να κάνει με την πολιτική και όχι με την πολιτική του καλού γούστου», έγραψε ο Holger στη λεζάντα της φωτογραφίας.

«Το dogplay ή το παιχνίδι κουταβιών είναι πολύ συνηθισμένο στην queer σκηνή. Και όμως είναι συχνά ένα θέμα ταμπού επειδή προέρχεται από τη σκηνή BDSM και εξισώνεται πάντα με το σεξ. [Αλλά] αυτό αφορά περισσότερο τα πρότυπα», συνεχίζει.

«Τα ζώα έχουν λιγώτερη αξία στην κοινωνία μας. Ο τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τη ζωή των ζώων, στα σφαγεία, στη βιομηχανική κτηνοτροφία και τα παρόμοια, είναι ενδεικτικός της στάσης μας απέναντι στα ζώα. 

Μερικοί από εκείνους που αντιτίθενται στο γάμο για όλους έχουν πάρει αυτή ακριβώς τη στάση, αποκαλώντας τους queers «παιδεραστές» ή συγκρίνοντάς τους με ζώα.

«Και τι γίνεται με το γυμνό; Το 2014 εξακολουθούσα να εργάζομαι στο Oberland της Ζυρίχης. Φέτος, όπως κάνω συχνά, ήμουν στο Ticino. Και εκεί στην πισίνα γνώρισα νέους ανθρώπους από την κοινότητά μου. Ακριβώς επειδή εργάζομαι στον τομέα της νεολαίας, δεν μπορώ να περιορίσω εντελώς την ιδιωτική μου ζωή. Παρεμπιπτόντως, έχω ήδη χτυπηθεί από ηγέτες της κοινότητας στη δημόσια σάουνα».

Ο Holger Niggemann υπήρξε επίσης διευθύνων σύμβουλος του κέντρου «queer youth» treff. LGBT, και έχει εργαστεί με παιδιά στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα.


Υλικό που στοχεύει στην εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με την «ταυτότητα φύλου» που δημιουργήθηκε από τον Holger Niggemann και παρουσιάστηκε στα σχολεία της Ελβετίας.


Σε μια περιγραφή στην ιστοσελίδα "Queer Goes to School" (Queer Macht Schule), η οποία προωθεί τους εκπαιδευτικούς πόρους του, ο Holger λέει: 

"Υποστηρίζω τους νέους με ερωτήσεις σχετικά με queer θέματα για πάνω από 20 χρόνια. 

Συμμετέχω επίσης στις εθνικές ομάδες ειδικών για την εργασία παιδιών και νέων στην Ελβετία σχετικά με τα θέματα του φύλου και του 'queer' εδώ και χρόνια. 

Αυτό μας δίνει μια ευρεία βάση εμπειρίας και γνώσης, μια επαγγελματική και βασισμένη στις ανάγκες συζήτηση των 'queer' θεμάτων στην τάξη!»

Πριν από την είδηση των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, η ομάδα του Holger treff. 

Η LGBT κοινότητα είχε δεχθεί κάποια κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή έδωσε οδηγίες στους υποστηρικτές της να χρησιμοποιήσουν τον όρο «μπροστινή τρύπα» σε σχέση με τη γυναικεία ανατομία. 

Η ανάρτηση έγινε στον λογαριασμό Instagram του οργανισμού στις 31 Μαρτίου για την προώθηση της Διεθνούς Ημέρας Ορατότητας των Τρανσέξουαλ.





Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα νέων με επίκεντρο την LGBT κοινότητα κατηγορείται ότι διευκολύνει την κακοποίηση ευάλωτων εφήβων.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως αποκλειστικά από το Reduxx, δύο Σκωτσέζοι άνδρες εμφανίστηκαν για να ισχυριστούν ότι είχαν προσηλυτίσει και εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ως ανήλικοι ενώ είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες στο LGBT Youth Scotland.

Το LGBT Youth Scotland, πρώην Stonewall Youth Project, είναι γνωστό ως η εθνική φιλανθρωπική οργάνωση της Σκωτίας για τους «νέους LGBTI». 

Ο οργανισμός συνεργάζεται με νέους ηλικίας 13 έως 25 ετών και παραδίδει προγράμματα σε σχολεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Η φιλανθρωπική οργάνωση ιδρύθηκε το 1989 και μετονομάστηκε το 2003, την ίδια χρονιά που ένας διαβόητος παιδεραστής, ο James Rennie, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2009, ο Rennie κρίθηκε ένοχος και του δόθηκαν εντολές «ισόβιου περιορισμού» αφού ανακαλύφθηκε ότι λειτουργούσε αυτό που περιγράφηκε ως το «μεγαλύτερο δίκτυο παιδεραστίας της Σκωτίας».





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!