Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ του γερμανικού κόμματος 'SPD'!



Έρευνα του 'Apollo News' δείχνει, πώς οι ισλαμιστές και οι Τούρκοι δεξιοί εξτρεμιστές έχουν επεκτείνει ένα ισχυρό δίκτυο στο 'SPD' που φτάνει μέχρι την Bundestag. 

Το ίδιο το κόμμα θέλει να αγνοήσει το θέμα - αντ' αυτού διαμαρτύρεται για τήν δημοσιογραφική μας δουλειά και στέλνει δικηγόρους....

Έρευνα του Apollo News • 


Ένα λαμπερό χαμόγελο κοσμεί το πρόσωπο της υπουργού Εσωτερικών μας, Nancy Faeser (*), όταν φωτογραφίζεται με τον τοπικό πολιτικό του SPD Mustapha Lahmjahdi κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης Heddernheim, ο οποίος τώρα είναι υποψήφιος με το SPD Φρανκφούρτης στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024, φαίνεται επίσης χαρούμενος και εξοικειωμένος με την Faeser στη φωτογραφία, την οποία ο ίδιος δημοσίευσε στο Facebook - αλλά έχασε το χαμόγελό του όταν το Apollo News ανέφερε ακριβώς αυτή τη φωτογραφία και την προσωπικότητά του. 

Έχει διασυνδέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη σαλαφιστική σκηνή - και δεν είναι ο μόνος.

Παρ' όλο που ο Lamjahdi μας έσυρε στο δικαστήριο, δεν πτοηθήκαμε και συνεχίσαμε να ερευνούμε. 

Έγινε σαφές ότι το SPD δεν έχει πρόβλημα με το ριζοσπαστικό Ισλάμ στη Φρανκφούρτη. 

Εκτός από τις αμέτρητες συναντήσεις των τοπικών ενώσεων του SPD με τουρκικές δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες, το Apollo News ήταν σε θέση να εντοπίσει περισσότερους από δώδεκα πολιτικούς και μέλη του SPD που κινούνται σε φονταμενταλιστικούς, εθνικιστικούς και ισλαμικούς κύκλους - με εμφανή αριθμό θέσεων στην ενσωμάτωση και στα συμβουλευτικά συμβούλια αλλοδαπών.



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τον Ιστότοπο του SPD δεν είναι μόνο μέλος της δημοτικής αντιπροσωπείας αλλοδαπών στη Φρανκφούρτη, αλλά και αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Αλλοδαπών του κρατιδίου της Έσσης. 

Έτσι, κατέχει εξέχουσες και σημαίνουσες θέσεις στη διοίκηση και την πολιτική της Έσσης - αλλά όχι μόνο εκεί. 

Το 2016, ο Lahmjahdi όχι μόνο είχε φωτογραφηθεί με έναν από τους κορυφαίους ιδεολόγους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τον Ali al-Qaradaghi, στο τζαμί Dar-as-Salam στο Βερολίνο-Neukölln, το οποίο παρακολουθούνταν ήδη από το Γραφείο του Βερολίνου για την Προστασία του Συντάγματος εκείνη την εποχή. 

Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης της Φρανκφούρτης "TUN e.V." (Toleranz Und Nähe -Moschee Frankfurt e.V – Attassamuh Mosque), η οποία με τη σειρά της είναι μέλος της Γερμανο-Ισλαμικής Ένωσης.

Όπως έγινε γνωστό το 2016, αυτό ήταν υπό παρακολούθηση από το Γραφείο της Έσσης για την Προστασία του Συντάγματος - και ο ίδιος ο Mustapha Lamjahdi ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκκαθαριστής πριν από τη διάλυση της ένωσης το 2019, σύμφωνα με το μητρώο των ενώσεων. 

Στο SPD, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περισσότερες προσωπικότητες που ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης, η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Έσσης, είναι «περίπου το ένα τρίτο που πρέπει να αξιολογηθεί ως εξτρεμιστική ή επηρεασμένη από εξτρεμιστές». 

Επιπλέον, όχι μόνο οι ενώσεις-μέλη, αλλά και οι αξιωματούχοι είχαν διασυνδέσεις με την ισλαμική Μουσουλμανική Αδελφότητα και τους σαλαφιστικούς κύκλους. 

Ένας από αυτούς τους άνδρες είναι το μέλος του SPD της Φρανκφούρτης Mohamed Seddadi.





Ο Seddadi είναι επίσης μέλος της δημοτικής αντιπροσωπείας αλλοδαπών της πόλης της Φρανκφούρτης, καθώς και διευθύνων σύμβουλος της Ισλαμικής Κοινότητας Frankfurt e.V. (Τζαμί Abu Bakr) και συντονιστής του Συντονιστικού Συμβουλίου Τζαμιών στη Φρανκφούρτη (KRMF). Το 2014, ο Seddadi συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών» (EIHW) στη Φρανκφούρτη, το οποίο, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στην Έσση, είναι «πεδίο εκπαίδευσης στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας». 

Στις 9 Φεβρουαρίου 2014, το EIHW δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook από τη στιγμή που ο Seddadi έλαβε πιστοποιητικό για το μάθημα.

Όπως εξηγεί η ειδικός στον ισλαμισμό Sigrid Herrmann, στο ιστολόγιό της, του απονέμεται το πιστοποιητικό από τον Σεΐχη Δρ Abdullah Al-Judai, τον σημερινό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φετφά και Έρευνας (ECFR). 

Σύμφωνα με το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το σώμα που κυριαρχείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα περιλαμβάνει επίσης την «Ισλαμική Κοινότητα Milli Görüs e.V.» (IGMG) – δηλαδή «νομικίστικος ισλαμισμός». 

Επιπλέον, σύμφωνα με το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, υπάρχουν επαφές με το τουρκικό δεξιό εξτρεμιστικό «κίνημα Ülkücü», δηλαδή τους «Γκρίζους Λύκους».

Το SPD της Φρανκφούρτης δεν θέλησε να σχολιάσει αυτές τις συνθήκες ως απάντηση στην έρευνα τουApollo News λόγω της υποτιθέμενης «πολλαπλής μεροληπτικής αναφοράς» από εμάς - πιθανώς αναφερόμενο στις αναφορές για το μέλος του Mustapha Lamjahdi. 

Ζητά «συμμόρφωση με τις βασικές δημοσιογραφικές αρχές». 

Ποιες είναι οι δημοσιογραφικές αρχές – το SPD προφανώς θέλει να καθορίσει για τον εαυτό του. Και όποιος θέτει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με αυτά δεν είναι ένας από αυτούς.




Ένα άλλο μέλος του SPD που ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Γερμανο-Ισλαμικής Ένωσης (DIV) είναι ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων (ZMD) και πρώην πρόεδρος της κρατικής ένωσης της Έσσης του ZMD: Abdassamad El Yazidi. 

Σύμφωνα με το ZMD, ήταν πρόεδρος του DIV από το 2010 έως το 2013. 

Ο El Yazidi ήταν επίσης μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Αλλοδαπών στο Riedstadt (κοντά στο Ντόρτμουντ).

Ο άνδρας, ο οποίος δίνει συχνά συνεντεύξεις σε πολλά μέσα ενημέρωσης και έχει ήδη προσκληθεί στην έκθεση "hart aber", συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ATIB (Avrupa Türk-İslam Kültür Dernekleri Birliği / στα γερμανικά: Ένωση Τουρκο-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων) τον Μάρτιο - σύμφωνα με το Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος 

Η ATIB είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες οργανώσεις-ομπρέλλα των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία.

Όταν ρωτήθηκε, το SPD Riedstadt δήλωσε τηλεφωνικά στο Apollo News ότι ο κ. El Yazidi δεν ήταν πλέον μέλος του SPD και ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις διασυνδέσεις του μέχρι την έρευνά μας - ακόμα κι αν αυτό δεν είναι απαραίτητα αξιόπιστο λόγω της φήμης του. 

Σύμφωνα με το SPD Riedstadt, ο El Yazidi ήταν υποψήφιος με το SPD στις τοπικές εκλογές το προηγούμενο έτος και πέντε χρόνια νωρίτερα.



ATIB – ΕΝΩΣΗ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ

Ωστόσο, ο El Yazidi εξακολουθεί να είναι Γενικός Γραμματέας του ZMD - και εξακολουθεί να έχει έναν συνάδελφο του SPD στο Κεντρικό Συμβούλιο: τον Daniel Abdin από το Αμβούργο. 

Είναι πρόεδρος του συλλόγου "Islamic Center Al-Nour e.V." – της εκκλησίας που έχει μετατραπεί σε τζαμί. Ηχηρός Έκθεση της Sigrid Herrmann, αρκετά γνωστά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν ήδη επισκεφθεί εκεί.




Όχι μόνο έμμεσα όπως ο El Yazidi, αλλά και άμεσα ανήκοντας στην ATIB είναι ο Davut Özyurt του SPD Plochingen. 

Όπως γράφει η ATIB Baden-Württemberg στο Facebook το 2019, είναι «Περιφερειακός Πρόεδρος της ATIB» και στο «κρατικό συμβούλιο». 

Το γεγονός ότι ο άνδρας ήταν τουλάχιστον μέλος της ATIB ήταν γνωστό στην τοπική ένωση.

Σε έκθεση σχετικά με τον ιστότοπο του SPD Plochingen πιστώνεται το 2017 με τη συνάντηση με μέλη της κοινότητας ATIB - "μεταξύ αυτών ήταν ο Davut Özyurt, μέλος της τοπικής μας ένωσης SPD και υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές". Όταν ρωτήθηκε, το SPD Plochingen δεν θέλησε να σχολιάσει αυτό το θέμα.


Ο Davut είχε ήδη εμφανιστεί σε φωτογραφίες στον λογαριασμό Facebook της περιφερειακής ένωσης ATIB το 2016. 

Η Ομοσπονδιακή Ένωση ATIB προσφέρει περαιτέρω ενδιαφέρον υλικό εικόνων στο προφίλ της στο Facebook. 

Δηλαδή από την παραδοσιακή διακοπή της νηστείας, το Ιφτάρ του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων – του οποίου η ATIB δεν είναι μόνο μέλος, αλλά και συνιδρύτρια.



ΤΟ "TÜRK FEDERASYON"

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ATIB στις 25 Μαρτίου, μπορείτε να δείτε όχι μόνο τον Mustapha Lamjahdi, αλλά και ένα μέλος του SPD και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Αλλοδαπών της πόλης Offenbach: Abdelkader Rafoud. 

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μαροκινών στη Γερμανία (Φρανκφούρτη) κάθεται δίπλα στην Özlem Basöz. 

Η κυρία είναι Γενική Γραμματέας της ATIB, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης της πόλης του Hagen και Αντιπρόεδρος του ZMD, καθώς και μέλος του CDU - αλλά το κόμμα ξεκίνησε μια διαδικασία αποκλεισμού πριν από αρκετό καιρό.


Μια άλλη από τις τρεις μεγάλες οργανώσεις-ομπρέλλα των «Γκρίζων Λύκων» είναι η «Türk Federasyon» – και εδώ, επίσης, το SPD αρέσκεται να εμφανίζεται. 

Όχι μόνο με τη μορφή του μέλους της Bundestag και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Nils Schmid, ο οποίος κλήθηκε να σπάσει τη νηστεία σε ένα περιφερειακό παρακλάδι, τη γερμανοτουρκική ένωση φιλίας Filderstadt.

Όπως έδειξε έρευνα της Die Welt, τρία μέλη του SPD από το περιβάλλον της ένωσης κατεβαίνουν στις τοπικές εκλογές του Ιουνίου (Το Apollo News ανέφερε) – ο Γερμανοτουρκικός Σύνδεσμος Φιλίας Filderstadt δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες στις οποίες άνθρωποι (Gülten Ilbay, Hasan Arslan και Müesser K) δείχνουν τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Σύμφωνα με έρευνα του Apollo News, ο βουλευτής του SPD Gülistan Yüksel συνδέεται επίσης με την "Türk Federasyon".




Το ισλαμικό δίκτυο του SPD με μια ματιά – γραφικό από το Apollo News, πηγή εικόνας Ιστορικό: Olaf Kosinsky, CC BY-SA 3.0 DE, μέσω Wikimedia Commons

Όπως δείχνουν οι αναρτήσεις του τουρκικού μέσου "Turan TV" στο Facebook, ο Yüksel συμμετείχε σε μια εκδήλωση του "Türk Kültür Dernegi'nin Mönchengladbach" (στα γερμανικά: Turkish Cultural Association Mönchengladbach) το 2013 - αυτή η ένωση φέρει περήφανα το λογότυπο της "Türk Federasyon" στο Twitter και αναπαράγει αναρτήσεις του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ενός δεξιού εξτρεμιστικού υπερεθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία. 

Τα μέλη της αναφέρονται επίσης ως «Γκρίζοι Λύκοι».





Ο Gülistan Yüksel δεν επισκέφθηκε μόνο το περιφερειακό παράρτημα της οργάνωσης-ομπρέλλας των Γκρίζων Λύκων, αλλά και την «Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών» (UETD), η οποία τώρα ονομάζεται «Ένωση Διεθνών Δημοκρατών» (UID) - μια οργάνωση λόμπι του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τον Μάϊο του 2014, η UETD Düsseldorf δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντηση του Yüksel με τον πρόεδρο της UETD Süleyman Çelik, την αντιπρόεδρο της UETD Asiye Bilgin και τον περιφερειακό πρόεδρο του Ντίσελντορφ Hamit Aytan. 

Σύμφωνα με την τοποθεσία UID η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Yüksel στο Mönchengladbach. 

Το 2021, στον ίδιο ιστότοπο μια άλλη φωτογραφία από τη συνάντηση, η οποία έδειχνε την προεκλογική αφίσα του SPD του Yüksel στο παρασκήνιο.

Ο Gülistand Yüksel, ο οποίος ήταν μέλος του Συμβουλίου Ένταξης και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Αλλοδαπών Mönchengladbach για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Συμβουλίου Ένταξης της NRW, δεν θέλησε να σχολιάσει αυτές τις συναντήσεις όταν ρωτήθηκε από το Apollo News.

Σε γενικές γραμμές, οι οργανώσεις και τα κόμματα του Ερντογάν φαίνεται να απολαμβάνουν δημοτικότητα στο SPD. 

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στη Βρέμη, Mustafa Güngör, επισκέφθηκε επίσης την UETD. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της taz, εκτός από τον επικεφαλής λομπίστα του Ερντογάν, βουλευτή του ΑΚΡ Metin Külünk, ένα δεύτερο μέλος του SPD ήταν παρόν στην εκδήλωση: ο Mehmet Acar.

Οι δύο βουλευτές της Βρέμης κάθισαν σε ένα τραπέζι με τον Külünk. 

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Güngör περιβάλλεται από ανθρώπους του ΑΚΡ: Σύμφωνα με την Weserkurier τον Απρίλιο του 2019, εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία με τον Mustafa Sentop, τον «αρχιτέκτονα του νέου συντάγματος προσαρμοσμένο εξ ολοκλήρου στον αρχηγό του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» - πόζαραν μπροστά από ένα πορτραίτο του Ερντογάν.



Η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD στη Βρέμη άφησε αναπάντητη την έρευνά μας σχετικά με αυτές τις συνδέσεις – όπως και το SPD Αμβούργου, το οποίο είχαμε αντιμετωπίσει με τις επαφές του μέλους του Bülent Güven με τον Ερντογάν. 

Ο Güven είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UETD - σύμφωνα με Moin.de, ο Ερντογάν τον ήθελε ως επικεφαλής της ομάδας λόμπι του.

Όπως ανέφερε το Hamburger Morgenpost το 2017, ο Güven ήταν επίσης συνδιοργανωτής μιας εκδήλωσης όπου εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu. 

Εκεί, ο χαιρετισμός του λύκου (το διακριτικό σήμα των «Γκρίζων Λύκων») και μια χειρονομία που αποδίδεται στην ισλαμιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα λέγεται ότι έχουν παρουσιαστεί αρκετές φορές.



Και ο Fatih Zingal του SPD Solingen, ο οποίος ήταν επίσης αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου μετανάστευσης και ενσωμάτωσης της πόλης, ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του UID. 

Εν τω μεταξύ, ο Zingal είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του DAVA, του γερμανικού κόμματος Ερντογάν. 

Ο συνάδελφός του Mehmet Teyfik Özcan από το SPD Dreieich παραιτήθηκε από το SPD μία ημέρα πριν από την ίδρυση αυτού του κόμματος και, σύμφωνα με το GEW Bremen, έγινε πρόεδρος του νέου σχεδίου.

Από την άλλη, ο Mustafa Erkan, μέλος του SPD στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, βασίστηκε στο πρωτότυπο: Μεταπήδησε από το SPD στο ΑΚΡ και έθεσε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για το τουρκικό κοινοβούλιο το 2018. 

Από τότε που αποχώρησε από το κοινοβούλιο του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, υπήρξε σύμβουλος του προαναφερθέντος Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu.



ΔΕΣΠOΖΟΥΣΑ ΘEΣΗ ΤΗΣ DITIB ΣΤΟ DUISBURG

Και μετά υπάρχει η ένωση τζαμιών DITIB. 

Το SPD Duisburg ειδικότερα κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του εδώ - τέσσερεις εκπρόσωποι του κόμματος, οι οποίοι είναι όλοι μέλη του συμβουλίου ενσωμάτωσης της πόλης, διατηρούν επαφές με το «μακρύ χέρι του Ερντογάν». 

Ο Semih Altun όχι μόνο επισκέφθηκε το DITIB, αλλά στρατολόγησε εκεί σύμφωνα με τη δική του ανάρτηση στο Facebook, την οποία το περιοδικό Βαρόνοι του Ρουρ έχει εξασφαλίσει νέους για το SPD.

Οι συνάδελφοί του Erkan Üstünay, Yasar Altun και Özay Karabulut κατέχουν άμεσα θέσεις στο DITIB: ο Üstünay είναι πρόεδρος της εκκλησίας Hamborn Ditib Genc Osman, ο Yasar Altun ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εκκλησίας Duisburg DITIB, όπου ο Karabulut ενήργησε επίσης ως εκπρόσωπος και στη συνέχεια στο διοικητικό συμβούλιο.

Αυτά δεν είναι σε καμμία περίπτωση όλα τα μέλη του SPD με σύνδεση με το DITIB - υπάρχει, για παράδειγμα, ο Arif Taşdelen, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στη Βαυαρία. 

Συναντήθηκε ξανά και ξανά με εκπροσώπους της DITIB, πραγματοποίησε εκδηλώσεις μαζί τους και έκανε τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον πατέρα του Ahmet Taşdelen στο τζαμί DITIB στο Bayreuth.

Και υπάρχουν πολλά περισσότερα – όπως υπάρχουν σίγουρα περισσότερα μέλη του SPD με διασυνδέσεις με τους Γκρίζους Λύκους ή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Στο παρελθόν, οι τοπικές ενώσεις του SPD συναντήθηκαν τουλάχιστον πολύ συχνά με ενώσεις που βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο – αλλά περισσότερο για αυτό αλλού. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Το SPD έχει πρόβλημα με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



(*) ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Faeser (odysseiatv.blogspot.com)



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η ανάπτυξη του χαλιφάτου το 2024 και η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453 – μια λογοτεχνική προειδοποίηση.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η ανάπτυξη του χαλιφάτου το 2024 και η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453 – μια λογοτεχνική προειδοποίηση. (odysseiatv.blogspot.com)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ανησυχητικά όλα αυτά. Ο κόσμος όμως δεν τα καταλαβαίνει.
    Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο θα σκεφτούν ότι δεν τους αφορά διότι έχει να κάνει με κάποια άλλη χώρα.

    Δεν καταλαβαίνουν τις προεκτάσεις.

    Αλλοίμονό μας τέτοιοι ανόητοι που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!