Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Παρίσι 2024: Τελετή έναρξης - Ένα παράξενο, 'woke' θέαμα: μπόλικο γυμνό, άνδρες με στήθος και ο Ιησούς ως drag queen! (θου Κύριε!)




Αγαπητοί αναγνώστες, επιλέγουμε να μην προβάλλουμε τις εικόνες του αίσχους από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στο Παρίσι και σας προτρέπουμε να μην προωθήσετε αυτές τις εικόνες.

Η επιλογή των δύο παραπάνω εικόνων είναι περισσότερο από εύγλωττη.


Η φετινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είχε να κάνει με τη «διαφορετικότητα», την ιδεολογία των τρανσέξουαλ και την αφύπνιση της αυτοπροβολής. Drag κοστούμια και έντονα χρωματιστά φορέματα γιορτάστηκαν στο Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ με πρωτοφανή τρόπο. 

Μια στιγμή μετά από περίπου δύο ώρες ήταν ιδιαίτερα εκρηκτική: 18 άτομα, πίσω από μια μεγάλη πασαρέλα στην οποία στεκόταν ένας πάγκος DJ, προφανώς αντιπροσώπευαν τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι - αλλά μόνο ελαφρά ντυμένοι, εν μέρει με drag κοστούμια, επίσης βαριά φτιαγμένα. Η σκηνή περιγράφηκε από τους παρατηρητές ως μία «queer κοινωνία».

«Ο Μυστικός Δείπνος» δείχνει αρχικά τον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους την παραμονή της Σταύρωσής Του. «Ένας από εσάς θα με προδώσει», λέγεται ότι προφήτευσε ο Ιησούς στους αποστόλους, σύμφωνα με τη Βίβλο. Το έργο, το οποίο γράφτηκε μεταξύ 1494 και 1498, έχει επομένως μεγάλη σημασία για τους Χριστιανούς.

Συγκεκριμένα, μια εύσωμη γυναίκα στη μέση της σκηνής προκάλεσε σάλο. Σχημάτισε ένα σύμβολο καρδιάς με τα χέρια της και στο κεφάλι της φορούσε ένα είδος στέμματος που θυμίζει φωτοστέφανο. Αν και ο Ιησούς δεν φοράει ακόμη φωτοστέφανο στον γνωστό πίνακα, η σκηνή προκάλεσε συζητήσεις και κάθε είδους κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(η αναφορά στο 'Χ' αφαιρέθηκε από την επιμελήτρια της ανάρτησης)
Δεν ήταν η μόνη σκηνή που ενόχλησε από χριστιανικής άποψης και προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο: Μετά από περίπου τρεις ώρες, ένας ιππότης ντυμένος με μεταλλικά χρώματα ανέβηκε σε ένα μεταλλικό άλογο στον Σηκουάνα, πάνω στο οποίο ίππευσε για λεπτά προς τον Πύργο του Άϊφελ. Ένας αναβάτης ενός ωχρού αλόγου θεωρείται στη Βίβλο ως η προσωποποίηση του θανάτου, που καταγράφεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Δεν είναι γνωστό αν το τοπίο προοριζόταν να αναπαράγει ακριβώς αυτή την εικόνα. Και όσο παράλογο κι αν φαίνεται, αυτή η απεικόνιση προκάλεσε τρόμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. 

Φτάνοντας στον Πύργο του Άϊφελ, ένας αναβάτης επάνω σε ένα πραγματικό, χλωμό άλογο ανέλαβε το ρόλο του πρωταγωνιστή και παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία, η οποία στη συνέχεια υψώθηκε μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

Εκτός από αυτές τις πιθανώς βιβλικές αναφορές, η τελετή ήταν επίσης χαλκευμένη με κάθε είδους 'woke' προπαγάνδα: Ενώ τα έθνη παρουσιάζονταν για ώρες στον Σηκουάνα, ένα drag show έλαβε χώρα στην πασαρέλα - η οποία ήταν ήδη μέρος της υποτιθέμενης απομίμησης του Μυστικού Δείπνου: Εκεί έβλεπε κανείς άνδρες χωρίς μπλούζες ή ψεύτικα γυναικεία στήθη, πολλοί με φορέματα ή ψηλά τακούνια, γυναίκες με πολύχρωμες ρόμπες και φανταχτερά πρόσωπα.



Στην ίδια πασαρέλα, ο Γάλλος ηθοποιός Philippe Katerine τραγούδησε επίσης το τραγούδι του "Nu", που σημαίνει "γυμνός". Εκτός από εσώρουχα, ο 55χρονος δεν φορούσε τίποτε, το δέρμα του ήταν βαμμένο ένα αστραφτερό μπλε. Θύμιζε μία γελοία εκδοχή ενός ρωμαιο-ελληνικού θεού. Στο τραγούδι του, ο ηθοποιός περιγράφει έναν ουτοπικό κόσμο στον οποίο όλα είναι καλύτερα αν οι άνθρωποι ήταν γυμνοί.
Ο φεμινισμός γιορτάστηκε επίσης: οι γυναίκες εκπροσωπήθηκαν σε πολλούς επιφανείς ρόλους, και με συγγραφείς όπως η Christine de Pizan, η οποία θεωρείται μία από τις πρώτες φεμινίστριες συγγραφείς στην Ευρώπη και γεννήθηκε το 1364.

Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση παράδοσης του γαλλικού λαού εξακολουθούσε να κυριαρχεί στην αρχή της τελετής και παρουσιάστηκαν πολλές αποφασιστικές στιγμές στη γαλλική ιστορία. 

Ο πολιτισμός, από τη γνωστή όπερα του Georges Bizet "Carmen" μέχρι το δημοφιλές βιβλίο "The Little Prince" του Antoine de Saint-Exupéry, εισήχθη επίσης στην τελετή έναρξης.

ΠΗΓΗ: Skurrile, woke Olympia-Eröffnung: Nacktheit, Männer mit Brüsten und Jesus als Drag-Queen - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!