Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Τό περίφημο Ολυμπιακό "μετάλλιο φιλίας"! Πρίν 88 χρόνια !



Στήν Ολυμπιάδα του 1936 στο Βερολίνο της Γερμανίας, δύο Ιάπωνες αθλητές και φίλοι, ο Shuhei Nishida και ο Sueo Ōe,στο ά λμα επί κοντώ ισοβάθμησαν μεταξύ τους.


Όταν και οι δύο αρνήθηκαν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να αποφασίσουν ποιος θα είναι νικητής, ο Nishida έλαβε το ασημένιο μετάλλιο μετά από απόφαση της Ιαπωνικής ομάδας, με βάση ότι ο Nishida είχε "καθαρίσει" το ύψος σε λιγότερες προσπάθειες.

Έτσι ο Oe παρέλαβε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Κατά την επιστροφή τους στην Ιαπωνία όμως, ο Nishida και ο Ōe πήγαν τα μετάλλια τους σε ένα χρυσοχόο, αυτός έκοψε τα μετάλλια τους στην μέση, και τα ξανακόλλησε, το μισό ασημένιο και το άλλο μισό χάλκινο.

Έτσι δημιουργήθηκε το περίφημο Ολυμπιακό "μετάλλιο φιλίας".

Υ.Γ. Για την ιστορία νικητής στο άλμα επί κοντώ ήταν ο Αμερικανός ΄Ερλ Μίντοους με άλμα στα 4,35μ. Ενώ ο Nishida και Ōe έμειναν στο 4,25μ.


https://proskynitis.blogspot.com/2024/07/blog-post_216.html

10 σχόλια:

  1. .

    Η ΝΤΡΟΠΗ εν τράπηκε! Και το αίσχος κρύφτηκε.

    .
    https://arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2024/07/%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%BF-%CE%911.jpg

    .
    Έλληνες δείτε τον εκπρόσωπο Ελληνικού Έθνους, τον εκπρόσωπό σας σε όλη τη γη!

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θρηνούν σε ξένα ΠΑΖΑΡΙΑ.

    Αίσχος και ντροπή, ντροπή και αίσχος.

    Οι επαίσχυντοι εγκάθετοι της Ελλάδος εκτέλεσαν το ΙΕΡΟ , το Πάνθεον τον Ολυμπιακών Αγώνων για μια ακόμα φορά!

    Ο κληρονόμος του εφιάλτη έπραξε το καθήκον του απέναντι στους μέντορές του, στο ακέραιο!!!!

    Αίσχος, μόνο αίσχος, τα μιάσματα κατέβηκαν στον πάτο του απόπατου και έβγαλαν όλες τις ακαθαρσίες επάνω στο ΙΕΡΟ Σώμα της Μάνας μου ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Ποιος επάνω στην γη θα φανταζόταν ότι σημαιοφόρος της ΙΕΡΗΣ Φλόγας θα ήταν ένας Νιγηριανός;;;;

    Δεν έχω τίποτα με την Νιγηρία και με τον Αντεπουντο, που τον τιμώ, διότι τιμά την χώρα του!

    Ποτέ δεν αρνήθηκε την χώρα του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί το δηλώνει πατριωτικά, είμαι Νιγηριανούς!

    Τον τιμώ ως φιλέλληνα, όχι ως Έλληνα!

    Ωωωωω Θεοί των Ελλήνων, πως;

    Ανεχτήκατε να είναι σημαιοφόρος εκπρόσωπος της ΙΕΡΗΣ Φλόγας……. ένας Νιγηριανός;;;;;;

    Ρωτώ δυνατά με πόνο ψυχής;;;;;;;

    Υπάρχουν Έλληνες σε αυτόν τον ΙΕΡΟ Τόπο;;;

    Υπάρχουν ηγέτες Έλληνες, υπάρχουν Έλληνες στρατηγοί, αξιωματικοί, οπλίτες;;;;;

    Υπάρχουν δικαστές θεματοφύλακες του Ελληνικού Έθνους, υπάρχει Ελληνικό Έθνος;;;;;;

    Δεν θα ανεβάσω βίντεο με αυτό το επαίσχυντο πρόστυχο δείγμα των Ολυμπιακών Αγώνων σε ξεπούλημα στα διεθνή παζάρια/ και τελευταία στο Παρίσι!

    Αν υπάρχουν ακόμα Έλληνες ας το αποδείξουν τώρα, που η Πατρίδα μας σέρνεται με κουρέλια και χαλκά στην μύτη στα διεθνή παζάρια των προδοτών και ανθελλήνων.

    Ωωωω….. Πατρίδα μου, δεν μπορώ να γράψω, το μυαλό μου έπαψε να λειτουργεί με αυτό αίσχος που συνέβη στην πολύπαθη ΙΕΡΗ Χώρα μου την ΙΕΡΗ Ελλάδα!!!!

    Ρωτώ….. Μόνο εγώ πονώ;;;

    Διότι διαβάζοντας τα πουλημένα ΜΜΕ νομίζω ότι βρίσκομαι σε μια χαβούζα με σκατά και κολυμπώ απεγνωσμένα να βγω, αλλά δεν μπορώ!

    Ποιος, ποιοι θα στήσουν τις κρεμάλες για το υπουργείο πολιτισμού, για το υπουργείο Παιδείας, για την λεγομένη Κυβέρνηση των Ελλήνων, για την εγκάθετη βουλή;;;;;;;

    ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    https://arxaiaithomi.gr/2024/07/27/%ce%b7-%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b7-%ce%b5%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%af%cf%83%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba%cf%81%cf%8d%cf%86/

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Especially for you! https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRobrKA-Br9U5SwawpZbgCxKc5YSR_jvi600Q&s

      Διαγραφή
    2. Παίζει λόγω έλλειψης άνωσης να βυθιστείς.

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη ιστορία!
    Ευλογημένη, αγνή φιλία!
    Πραγματικά ανατριχιάζει κανείς εκεί που μοιράστηκαν ενώνοντας το μισό του κάθε μεταλλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη ανάρτηση, πράγματι.

    Τώρα, ως προς τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι:

    Πρώτον, ευτυχώς που πέταξα την τηλεόραση και δεν βλέπω από το 2008, θα πρέπει πραγματικά να μην έχασα τίποτε κρίνοντας από τα σημερινά δημοσιεύματα.

    Δεύτερον, η θρυλική γαλλική φινέτσα θα πρέπει να έχει εκπέσει σε βαθμό που δεν υπάρχει σωτηρία.

    Αυτό που βλέπω στις φωτογραφίες, είναι ένα χονδροειδέστατο καρακιτσαριό, μια ασύγκριτη παρακμή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το χειρότερο τσαντίρι και ταυτόχρονα πολύ απαξιωτικό και προσβλητικό.

    Από πού να αρχίσει κανείς; Από τα γυφτο-μπαλλέτα ντυμένα σε ασημόχαρτο και πολύχρωμα τεντόπανα Primavera, τις σταρ να δίνουν μια παραστασούλα της πλάκας, πάρ' όλο που κονόμησαν ένα κάρο λεφτά, την χυδαία αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου με τραβεστί κι ένα @ουστρο-Διόνυσο σε λουλακί;

    Ο Χριστός υβρίζεται ξεδιάντροπα και αναρωτιέμαι με ποιό δικαίωμα χρησιμοποιούν τον Χριστιανισμό για να τον χλευάσουν και όχι για παράδειγμα τον ιουδαϊσμό ή τον μωαμεθανισμό, ειδικά ένα ψάχνουν για θέματα παρωδίας.

    Επίσης, το γεγονός ότι σημαιοφόρος ήταν ο Αντετοκούμπο ως Ελληνίδα με προσβάλλει και μάλιστα θεωρώ αισχρό ένα ελληνικό δημοσίευμα γνωστής αριστερής διαδικτυακής @ωλο-φυλλάδας με τίτλο που άφηνε να εννοηθεί ότι έτσι είναι η πραγματική Ελλάδα.

    Όχι, δεν είναι έτσι η πραγματική Ελλάδα. Μπορεί να φιλοξενούμε ξένους στην χώρα μας αλλά δεν είναι Έλληνες. Έπειτα και ο ίδιος το λέει, γι'αυτό μη κοροιδευόμαστε.

    Αυτό όμως που καταλαβαίνω μέσα από όλα αυτά τα κακόγουστα και παρακμιακά, είναι ότι έγιναν με στοχο.

    Αυτοί οι ολυμπιακοί αγώνες, με το να προσβάλλουν το Ολυμπιακό πνεύμα, και κατ' επέκταση τον ελληνικό πολιτισμό και να υβρίζουν τον Χριστιανισμό, έδειξαν ανοιχτά και ξεδιάντροπα ποιο είναι το σχέδιο τους για την Ευρώπη και για τον κόσμο.
    Μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε δύο πυλώνες τον ελληνικό πολιτισμό και τον Χριστιανισμό.

    Ο νέος κόσμος είναι μαύρος ή μιγάδας (ή ένα κοκταίηλ από όπου θα προκύψει μια μπασταρδεμένη γκρίζα φυλή), μη χριστιανικός και queer (ανίκανος για αναπαραγωγή, συνεπώς ιδανικός για τη μείωση του πληθυσμού).

    Όσοι διασκέδασαν με το θέαμα θα πρέπει να μπουν σε βαθιά περισυλλογή και ανησυχία, όχι μόνο για το γούστο και την αισθητική τους που μάλλον είναι ανύπαρκτα, αλλά και για το ήθος και την ποιότητά τους ως άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει νά παραδεχθώ ότι πάντα μου αρέσουν τά σχόλιά σου, τά διαβάζω μέ πολύ ενδιαφέρον, βγάζουν μία λεβεντιά καί μία ντόμπρα ορμή, μία ανυπόκριτη στάση, μία νεανική αύρα, όπως καλό θά ήταν νά κάναμε όλοι μας (που δέν κάνουμε) καί χίλια μπράβο σου κοπελλάρα μου!

      Νά σέ χαίρονται οι δικοί σου καί τό εννοώ!

      Θά σταθώ στά τελευταία σου λόγια, άν καί όλα έχουν ζουμί, στίς δύο τελευταίες γραμμές του σχολίου σου Μ. Ο., που μιλάς γιά βαθιά περισυλλογή καί ανησυχία.

      Τώρα που τά λέμε εδώ τά δυό μας, δέν είμαι καθόλου αισιόδοξος άν καταλαβαίνουν στ' αλήθεια οι πολλοί που είδαν τά χθεσινοβραδυνά α ί σ χ η, τά δήθεν "ολυμπιακά", τά τάχα "πρωτοποριακά" από τό σίγουρα καθόλου "φωτεινό" Παρίσι....

      Άν υπήρχε κάπου καί τό έδιναν, ένα βραβείο κακογουστιάς καί καρακιτσαριού, ( άν δέν τό σκέφθηκαν, τώρα μέ τό Παρίσι αξίζει νά του τό δώσουν! ) τό κέρδιζε μέ τά χίλια η χθεσινή αυτή παράσταση - αναγούλα!

      Μήν χάνεσαι καί νά τά λέμε πιό συχνά καί πάντα ζωηρά καί στά ίσα όπως εσύ ξέρεις καί θέλεις!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ΘΥΜΩΜΕΝΕ και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Σου είπα ότι δεν χάνομαι και πάντα εδώ τριγυρίζω, κάτι όπως ο οικουρός όφις των αρχαίων, κονομήσατε κι εμένα στα σχόλια.

      ΘΥΜΩΜΕΝΕ μου καλέ, αν πιστεύεις ότι υπήρξε κόσμος που διασκέδασε με όλο αυτό και δεν έπιασε το νόημα,.τότε έχουμε πρόβλημα.

      Διαγραφή
    3. Νευριάζω πολύ που τό σκέπτομαι, αλλά νά ξέρεις καλή μου Μ.Ο. "έχουμε πρόβλημα" στά αλήθεια....
      Καταπίνουμε αμάσητα οτιδήποτε μας ταΐζουν ( όχι μόνο τώρα, από παλιά ) οι ξενοταϊσμένοι καί οι ξενομπουκωμένοι!
      Άντε μήν τά πάρω στό κρανίο τώρα καί αρχίζω νά στολίζω άγρια κάποια παιδιά....

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, ΘΥΜΩΜΕΝΕ έχεις απόλυτο δίκιο. Και πρόβλημα έχουμε, αλλά και μόλις βρήκα ένα δείγμα της κατηγορίας "ανθρώπων" που διασκέδασαν με το θέαμα και θα πρέπει "να μπουν σε βαθιά περισυλλογή".

      Δεν πρόκειται για άλλους από το ζεύγος Μητσοτάκη!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!