Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ο π α ι δ ο β ι α σ τ ή ς επιτρέπεται να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ιππεύτρια που χτύπησε άλογο ...ΟΧΙ!!!




Η ιππεύτρια Charlotte Dujardin αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή χτύπησε ένα άλογο πριν από τέσσερα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο παίκτης του μπητς βόλεϋ και καταδικασμένος βιαστής ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού Steven van de Velde επιτρέπεται να συμμετέχει ανεμπόδιστα.



Η Βρετανίδα ιππεύτρια και τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Charlotte Dujardin δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. 

Η Fédération Equestre Internationale (FEI) την απέκλεισε για το τουρνουά μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την Dujardin να χτυπά ένα άλογο με μαστίγιο.

Το βίντεο είναι ήδη τεσσάρων ετών, αλλά κυκλοφόρησε λιγώτερο από 72 ώρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η Charlotte Dujardin αποκλείστηκε αμέσως και δημοσίευσε μια συγγνώμη.



Στη Μεγάλη Βρετανία, οι άνθρωποι δεν είναι πλέον τόσο σίγουροι αν ο γρήγορος αποκλεισμός της Dujardin δεν ήταν υπερβολικός ζήλος. 

Επειδή η χρονική στιγμή τόσο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνει κάποιον σκεπτικό, όταν οι ηχογραφήσεις είναι ήδη τόσο παλιές. Ειδικά από τη στιγμή που ο δικηγόρος που δημοσίευσε το βίντεο για τον πελάτη του είναι Ολλανδός. Οι Κάτω Χώρες θεωρούνται ο κύριος αντίπαλος για τους Βρετανούς στην ιππασία, μαζί με τους Γερμανούς.



Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απεικονίστηκε σαν να είχε χτυπήσει το άλογο, σχεδόν σαν να το κακοποίησε. Στην πραγματικότητα, του δίνει χαστούκια στους γλουτούς ενώ περπατάει. 

Το άλογο είναι εμφανώς ερεθισμένο και κλωτσάει. Το μαστίγιο δεν αφήνει μόνιμα ίχνη.



Καταδικασμένος εγκληματίας ανταγωνίζεται για την Ολλανδία

Ωστόσο, ο Steven van de Velde δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν άφησε ίχνη. 

Πριν από δέκα χρόνια, ο 29χρονος σήμερα Ολλανδός καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης στη Μεγάλη Βρετανία για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού.

Είχε γνωρίσει το κορίτσι στο Facebook, αρχικά η κοπέλλα προσποιήθηκε ότι ήταν 16 ετών. Αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν μόλις 12 ετών. Η επαφή μεταξύ των δύο διακόπηκε. 

Αργότερα, όμως, ο van de Velde προσπάθησε να έρθει ξανά σε επαφή. Μια μέρα που η μητέρα του κοριτσιού δεν ήταν στο σπίτι, ο van de Velde ήρθε πήγε στο σπίτι της, της έδωσε αλκοόλ και τη βίασε τρεις φορές. Ομολόγησε τους βιασμούς στο δικαστήριο.

Ωστόσο, ο καταδικασμένος εγκληματίας επιτρέπεται να αγωνιστεί ανεμπόδιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως εκπρόσωπος της χώρας του στο μπητς βόλεϋ. 

Μόνο που δεν θα μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό – αλλά με δική του απόφαση. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διασφαλίσουν την προστασία των αθλητριών από αυτούς.

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Mark Adams δήλωσε ότι η επιτροπή ήταν κάθε άλλο παρά «χαρούμενη και ικανοποιημένη» με την κατάσταση, αλλά: «Τώρα παίρνουμε την κατάσταση ως έχει». 

Ο Van de Velde θα έχει το δικαίωμα στην αποκατάσταση – ένα δικαίωμα που η Charlotte Dujardin δεν στερείται.



ΠΗΓΗ: Kinder-Vergewaltiger darf an Olympia teilnehmen, Pferdeschlägerin nicht - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!