Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Βίκτωρ Ορμπάν: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δείχνει το ΗΘΙΚΟ ΚΕΝΟ της Δύσης



Ποιος κοιτάζει έξω από το νερό: Αναπαραγωγές έργων τέχνης στήνονται κατά μήκος του Σηκουάνα στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.
Φωτογραφία: Vadim Ghirda/AP/dpa



Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δεν προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλους.

Η κριτική προέρχεται από τον Βίκτωρα Ορμπάν και από τη Ρωσσία, όπως και από χριστιανικούς κύκλους, καθώς παρουσιάστηκε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens.



Epoch Times

27 Ιουλίου 2024


Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν, η θεαματική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ κατέδειξε την ηθική παρακμή της Δύσης.



Σε ομιλία του στη Ρουμανία το Σάββατο, ο Ορμπάν κατήγγειλε μια «αποστασιοποίηση» των «μεταφυσικών δεσμών με τον Θεό, την πατρίδα και την οικογένεια» στις δυτικές χώρες.

Αυτό έχει οδηγήσει σε «έλλειψη δημόσιας ηθικής, όπως θα μπορούσατε να δείτε αν παρακολουθούσατε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων χθες», δήλωσε ο Ορμπάν στο Băile Tușnad στη μεγάλη ουγγρική κοινότητα που ζει εκεί.

Η τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής στράφηκε στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, μεταξύ άλλων. Drag queens αναπαριστούσαν τον Μυστικό Δείπνο.

«Οι δυτικές αξίες, οι οποίες εδώ και καιρό θεωρούνται οικουμενικές, θεωρούνται όλο και περισσότερο απαράδεκτες και απορρίπτονται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ορμπάν, αναφερόμενος σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Τουρκία.



Ρωσσία: «Μαζική αποτυχία»

Η Ρωσσία, η οποία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρακτήρισε ακόμη και την ημέρα έναρξης στο Παρίσι ως «μαζική αποτυχία». 





Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε σε «κατάρρευση της κυκλοφορίας» στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram, υπαινισσόμενη το γεγονός ότι οι πράξεις δολιοφθοράς στα καλώδια οπτικών ινών είχαν παραλύσει μεγάλα τμήματα της γαλλικής σιδηροδρομικής κυκλοφορίας την Παρασκευή.


Επιπλέον, η εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε ότι το κοινό της τελετής έναρξης έπρεπε να καθίσει «για ώρες στην καταρρακτώδη βροχή» επειδή οι διοργανωτές δεν είχαν λάβει προφυλάξεις για κακές καιρικές συνθήκες για την υπαίθρια εκδήλωση.


κατάντια....






Η Ζαχάροβα περιέγραψε το κέντρο του Παρισιού ως «γκέτο» που «πλημμύρισε με αρουραίους» και επέκρινε ότι στην τελετή έναρξης «οι απόστολοι απεικονίστηκαν από τραβεστί», δυσφημώντας έτσι ένα μοτίβο «ιερό για τους χριστιανούς».



Δυσαρεστημένη και η Εκκλησία

Σύμφωνα με την "Fränkische Landeszeitung", η Διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπων σχολίασε την τελετή έναρξης εξίσου επικριτικά: "Δυστυχώς, αυτή η τελετή περιείχε επίσης σκηνές στις οποίες ο Χριστιανισμός χλευάστηκε και υποτιμήθηκε, κάτι για το οποίο λυπούμαστε βαθιά".





Ο Javier Tebas, επικεφαλής του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, έκανε παρόμοια δήλωση στην ισπανική εφημερίδα «Marca» και ανέφερε ότι είπε: «Απαράδεκτο, ασεβές, ντροπιαστικό. 

Η χρήση της εικόνας του Μυστικού Δείπνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποτελεί προσβολή για εμάς τους Χριστιανούς. Πού είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής πίστης;»

Η καθολική εφημερίδα "Die Tagespost" ανέφερε άλλες φωνές του Χριστιανισμού. Μεταξύ αυτών ήταν ο αμερικανός επίσκοπος Joseph Strickland από το Τέξας, ο οποίος μίλησε για ένα «νέο χαμηλό για την ανθρώπινη κοινωνία» σε ένα tweet στο "Χ".





Η τελετή έναρξης, στην οποία συμμετείχαν επίσης μεγάλα αστέρια όπως η Lady Gaga και η Céline Dion, συγκέντρωσε μεγάλο διεθνή ενθουσιασμό, αλλά αντιμετώπισε επίσης κριτική. 

Στήν Γαλλία, οι εκπρόσωποι της δεξιάς, ειδικότερα, εξοργίστηκαν από τον «wokeism» ορισμένων ιντερλούδιων σώου.

Λιγώτερο επικριτικός ο διεθνής τύπος 😏

Η επισκόπηση του διεθνούς Τύπου δείχνει ότι η τελετή έναρξης έτυχε σε μεγάλο βαθμό θετικής υποδοχής. "Seine-sational", το περιέγραψε ο αγγλικός "Sun", για παράδειγμα.

Το "Les Dernières Nouvelles d'Alsace", για παράδειγμα, λέει για την τελετή έναρξης: "Το Παρίσι έχει σκηνοθετηθεί με τον πιο όμορφο τρόπο. Η τελετή (...) γιόρτασε την ελευθερία, την ισότητα, την αδελφοσύνη και, πάνω απ' όλα, την ποικιλλομορφία μιας χώρας που αγκαλιάζει την κληρονομιά της και επιχειρεί στο μέλλον ενώνοντας τους πολιτισμούς της χωρίς κόμπλεξ και με τόλμη (...)». (AFP/AH)


(σ.σ. ακούγεται ότι κάτι ίσως να ψέλλισε ο Ιερώνυμος αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο. Ίσως να τον εμποδίζουν οι μάσκες πάσης φύσεως)




ΠΗΓΗ: Orbán: Olympia-Eröffnungsfeier zeigt moralische Leere des Westens (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!