Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ισραήλ: «Ζητάμε τήν ΑΠΟΒΟΛΗ της Τουρκίας από τό Ν.Α.Τ.Ο.»! ( Αντί νά τά ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ αυτά, τά φωνάζουν άλλοι.... )


«Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταδικάσει τις τουρκικές προθέσεις» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ι.Κατζ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ, κάλεσε το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία από τη συμμαχία, επικαλούμενος τις απειλές του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ...εισβάλει στο Ισραήλ και την επιθετική του ρητορική.


Ο Κατζ ζήτησε από τους διπλωμάτες να συνεργαστούν με τα μέλη του ΝΑΤΟ για να καταδικάσουν την Τουρκία και να απαιτήσουν την απομάκρυνσή της από την περιφερειακή συμμαχία, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας. 


 «Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, καλούμε για επείγουσα συνεργασία με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, για την καταδίκη της Τουρκίας και την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με την Τουρκία να έχει επικριθεί επανειλημμένα για την υποστήριξή της προς οργανώσεις όπως η Χαμάς.

Ο Ισραηλινός υπουργός είχε προειδοποιήσει ήδη σε δηλώσεις του τον Ερντογάν, πως «θα έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν», όσο οι φωνές για αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας πληθαίνουν. 

Ταυτόχρονα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε στο Associated Press πως έχει ήδη μετακινήσει σε θέσεις μάχης τα πυραυλικά της συστήματα σε διασπορά εντός της περιοχής του Νότιου Λιβάνου. 

https://www.epilekta.com/2024/07/blog-post_403.html

4 σχόλια:

  1. Η Τουρκία θά βγεί τελικά από τό ΝΑΤΟ καί οί Τούρκοι θά τό μάθουν τό μαντάτο τρείς ημέρες νωρίτερα από εμάς.
    Θά προηγηθεί πραξικόπημα καί θά αναλάβουν τήν εξουσία οί στρατιωτικοί.
    Φυσικά προηγουμένως ό Ερντογάν θά έχει "φαγωθεί".!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η "εκδοχή" κυκλοφορεί αρκετά εδώ καί λίγα χρόνια είναι αλήθεια.
      Θά "φαγωθεί" σημαίνει θά ..."αρρωστήσει" ;
      Ή θά "φροντίσει" κανένας σκοπευτής ίσως....

      Διαγραφή
  2. Δεν πάμε καλά. Τo Iσραηλ ζητάει ή διατάσει? τι δουλειά έχει το Ισραήλ με το νατο? οι νεοέλληνες καταλαβαινουν οτι μολις η Τουρκια βγει από το νατο θα μπορεί πλέον χωρίς προσχήματα να επιτεθεί στην Ελλάδα? μήπως το Ισραήλ προσπαθεί να δημιουργήσει πόλεμο μεταξύ τουρκιας και ελλάδας προς δικό του συμφέρον? Μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!