Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον





Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήρθε στην Ουάσιγκτον και ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη περιοδεία στους κύριους προμηθευτές όπλων και χρηματοδότες του.

Δίνει την εντύπωση ότι είναι αυτός που δίνει τις εντολές και έχει την πολιτική των ΗΠΑ στα χέρια του. (ποιός θα το φανταζόταν...😏)



29 Ιουλίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αλλά, σε καμμία περίπτωση όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί των ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την πολιτική γενοκτονίας, εγκλημάτων πολέμου και απαρτχάϊντ του Νετανιάχου, την οποία το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ, το Διεθνές Δικαστήριο, έχει πλέον επιβεβαιώσει σε αρκετές αποφάσεις

Σχεδόν οι μισοί βουλευτές απουσίαζαν από την ομιλία στο Κογκρέσσο και οι παρόντες γιόρτασαν αυτή την πολιτική με ένα απίστευτο όρθιο χειροκρότημα.


Το Ινστιτούτο Ron Paul για την Ειρήνη και την Ευημερία, ο γιατρός και επί μακρόν μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσσου, δημοσίευσε την ακόλουθη εκτίμηση του διεθνούς φήμης αρθρογράφου Eric Margolis:


Το πραγματικό αφεντικό του Κογκρέσσου έρχεται στην πόλη

Σύμφωνα με το έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, 186.000 Παλαιστίνιοι ενήλικες και παιδιά έχουν σκοτωθεί ή πεθάνει από ασθένειες στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι στιγμής. Σχεδόν 600 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη. 10.000 Παλαιστίνιοι μαραζώνουν στις ισραηλινές φυλακές.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 39.670, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 15.000 παιδιών. Σχεδόν 80.000 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι 1.139 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν. Τα μισά από τα σπίτια στη Γάζα έχουν καταστραφεί από συνεχείς βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς και πυρά τανκς. Η πολιομυελίτιδα μόλις ξέσπασε στη Λωρίδα της Γάζας και ο ΟΗΕ αναφέρει μαζική λιμοκτονία. Τα ζώα στη Γάζα – ειδικά τα άλογα και τα γαϊδούρια – έχουν υποφέρει τρομερά.

Δεν είναι ένας «πόλεμος», όπως τον αποκαλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι μια συνεχιζόμενη σφαγή, ένας πυροβολισμός σε ψάρια στο βαρέλι.

Οι δύο άνδρες που κατέστησαν δυνατή αυτή την τεράστια σφαγή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για να μιλήσουν για την «επιτυχία» τους στη Γάζα. Πολλά μέλη του Κογκρέσσου των ΗΠΑ χειροκρότησαν τον Νετανιάχου σαν πιστές εκπαιδευμένες φώκιες.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν χιλιάδες επιπλέον βόμβες των 500 και 2.000 λιβρών και βλήματα αρμάτων μάχης των 105 χιλιοστών στο Ισραήλ, κατά παράβαση των αμερικανικών νόμων περί εξαγωγών όπλων. 

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του Νετανιάχου αγνοήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αρνούνται να αναγνωρίσουν το Παγκόσμιο Δικαστήριο. Και για καλό λόγο. 

Ο πρώην πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, ο οποίος διέπραξε ένα τεράστιο έγκλημα πολέμου με τον επινοημένο πόλεμο κατά του Ιράκ, θα έπρεπε να είχε συλληφθεί και θα είχε δικαστεί. Προσθέστε τον Μπάιντεν και τον Τόνυ Μπλερ σε αυτή τη λίστα των κακοποιών.

Η ατομική βόμβα των ΗΠΑ που κατέστρεψε την ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι κόστισε τη ζωή περίπου 40.000 ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στη Γάζα είναι της τάξης του Ναγκασάκι – μόνο με βραδύτερο ρυθμό. Ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στη Χιροσίμα ήταν περίπου 70.000. Υπήρχαν μαζικές ασθένειες και πείνα – όπως σήμερα στη Γάζα.

Πολλοί παραπληροφορημένοι Αμερικανοί και υποστηρικτές του Ισραήλ εξακολουθούν να χειροκροτούν τον Μπάιντεν. Κάνουν λάθος. Έχει αμαυρώσει το όνομα της Αμερικής και έχει δυσφημίσει το έθνος μέσω του ρόλου του στη σφαγή της Γάζας και γελοιοποίησε τον ΟΗΕ.

Τουλάχιστον η υποψήφια για την προεδρία Κάμαλα Χάρις έκανε το σωστό ζητώντας τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Δέχεται ήδη πυρά από τα ακροδεξιά κόμματα του Ισραήλ. Έχουν εμμονή με το υψηλό ποσοστό γεννήσεων των Παλαιστινίων. Εντός του Ισραήλ, μιλούν για τρόπους περιορισμού του αραβικού ποσοστού γεννήσεων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. 2.000 βόμβες είναι ένα αποτελεσματικό μέσο.

Πολλοί Αμερικανοί δεν γνωρίζουν τίποτε για αυτή τη γενοκτονία. Τα πολύ προκατειλημμένα ειδησεογραφικά κανάλια τους δείχνουν ελάχιστα από τη φρίκη στη Γάζα. 

Το μόνο κανάλι που μεταδίδει αποτελεσματικά από τη Γάζα είναι το Al-Jazeera. Αναμένω σύντομα να απαγορευτεί για «υποστήριξη της τρομοκρατίας». 

Ο επόμενος στόχος της ακροδεξιάς θα είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι νέοι Αμερικανοί που παρακολουθούν ειδήσεις στο Διαδίκτυο διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα επειδή έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε πραγματικές ειδήσεις από τους ηλικιωμένους Αμερικανούς που παρακολουθούν τα βαριά λογοκριμένα, προκατειλημμένα μεγάλα δίκτυα.

Στη βάση της αμερικανικής πολιτικής, τεράστια χρηματικά ποσά παραμένουν ο κυρίαρχος παράγοντας. Τα μισά από τα χρήματα που εισρέουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να προέρχονται από φιλο-ισραηλινές πηγές των Δημοκρατικών

Η Wall Street παραμένει η μεγαλύτερη πηγή χρημάτων για τις φιλο-ισραηλινές δυνάμεις. 

Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει 100 εκατομμύρια δολλάρια από την Ισραηλινό-Αμερικανίδα δισεκατομμυριούχο χήρα του μεγιστάνα των τυχερών παιχνιδιών στο Λας Βέγκας Sheldon Adelson. 
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε πολλά από τους πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μικρών πόλεων που αποτελούν το διεφθαρμένο Κογκρέσσο μας.



ΠΗΓΗ: Über den Besuch von Israels Premier Netanyahu in Washington (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!