Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Η ΕΙΣΒΟΛΗ νεαρών ανδρών ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ πυροδοτεί ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ και κρίση βίας: Οι ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ πληρώνουν το ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΤΙΜΗΜΑ




Η ανεξέλεγκτη εισροή νεαρών ανδρών μεταναστών είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο πολλών σεξουαλικών παραβατών στη χώρα. Αυτό ώθησε τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) να πιέσει για μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο, ενώ το αριστερό Κόμμα των Πρασίνων παραμένει σιωπηλό για το θέμα.

Η παράτυπη μετανάστευση στη Γερμανία έχει επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους, με τις γυναίκες και τα κορίτσια να επηρεάζονται ιδιαίτερα. Εκτός από την υπάρχουσα βία από γηγενείς Γερμανούς, κινδυνεύουν από σεξουαλικούς παραβάτες που έφτασαν στο πλαίσιο της μετανάστευσης ασύλου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, μεταξύ 2015 και 2022, πάνω από 8.590 ανέφεραν περιπτώσεις βιασμού, σεξουαλικού εξαναγκασμού και σεξουαλικής επίθεσης με μετανάστες. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) χρησιμοποιεί τον όρο «μετανάστης» για να αναφερθεί σε άτομα που ήρθαν στη Γερμανία μέσω του συστήματος ασύλου. Πάνω από το 90% των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων είναι γυναίκες.



Τα περισσότερα θύματα βιασμού είναι Γερμανίδες

Μεταξύ 2017 και 2020, πάνω από 3.000 γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού από έναν ή περισσότερους πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γερμανοί πολίτες.

Οι πρόσφυγες υπερεκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό ως ύποπτοι σε υποθέσεις βιασμού.



Οι αριθμοί

Το 2022, οι μετανάστες που ζητούσαν άσυλο αποτελούσαν λιγώτερο από το 2,5% του πληθυσμού, αλλά υπερεκπροσωπούνταν σημαντικά στα βίαια εγκλήματα.

Εμπλέκονται στο 12-16% των περιπτώσεων που αφορούν βιασμό, σεξουαλικό εξαναγκασμό και σεξουαλική επίθεση.

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μη καταγγελλόμενων περιπτώσεων βιασμού, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι μόνο το 20% των εγκλημάτων κατά της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης αναφέρονται

Ο εγκληματολόγος Christian Pfeiffer δήλωσε στην Tagesschau ότι το χαμηλό ποσοστό καταδίκης οφείλεται στο 85% των γυναικών που δεν καταγγέλλουν το έγκλημα.




Οι νέοι άνδρες υπερεκπροσωπούνται στη μετανάστευση

Οι νέοι, άγαμοι άνδρες αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα των παράτυπων μεταναστών, εξαιρουμένων των Ουκρανών. 

Αυτό το δημογραφικό στοιχείο υπερεκπροσωπείται ιδιαίτερα στα σεξουαλικά εγκλήματα. Το 2020, οι πρόσφυγες υπερεκπροσωπήθηκαν πέντε φορές σε υποθέσεις βιασμού, σύμφωνα με το βιβλίο του Koopmans «The Asylum Lottery».

Η υπερεκπροσώπηση αποδίδεται στις εμπειρίες βίας των ίδιων των ανδρών και στις πατριαρχικές δομές των χωρών καταγωγής τους, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και η Συρία.



Αύξηση του ποσοστού εγκληματικότητας μεταξύ των Μαροκινών και των Τυνήσιων

Πρόσφατες στατιστικές αποκαλύπτουν ανησυχητικές αυξήσεις των ποσοστών εγκληματικότητας μεταξύ ορισμένων ομάδων μεταναστών. 

Τα εγκλήματα που αφορούν Μαροκινούς στη Γερμανία σημείωσαν αύξηση 288% στις «δολοφονίες και ανθρωποκτονίες» μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Οι Τυνήσιοι παρουσίασαν αύξηση 53% σε παρόμοια εγκλήματα.

Υπήρξε επίσης σημαντική αύξηση των «εγκλημάτων κατά της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης», συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, με τους Μαροκινούς να παρουσιάζουν αύξηση 65% και τους Τυνήσιους 165%. Επιπλέον, οι σωματικές επιθέσεις (Μαροκινοί +32%, Τυνήσιοι +63%) και τα βίαια εγκλήματα (Μαροκινοί +67%, Τυνήσιοι +110%) έχουν αυξηθεί.



Πολιτικές και κυβερνητικές απαντήσεις

Παρά τις υποσχέσεις του καγκελάριου Olaf Scholz, ο συνασπισμός φωτεινού σηματοδότη (που περιλαμβάνει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το Κόμμα των Πρασίνων και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP)) έχει δει τους αριθμούς απελάσεων να μειώνονται από το 2019 έως το 2023. 

Για τους Τυνήσιους, οι απελάσεις μειώθηκαν από 319 σε 273 και για τους Μαροκινούς από 696 σε 272. Το CDU, ενώ υποστηρίζει την αύξηση των απελάσεων, έχει επίσης επικριθεί ότι δεν απελαύνει αποτελεσματικά χιλιάδες αλλοδαπούς που υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα στα ομοσπονδιακά κρατίδια που κυβερνά.



Τραγικές περιπτώσεις

Πίσω από αυτά τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν OΔΥΝΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Στο Uelzen, ένας 18χρονος Μαροκινός κλώτσησε μέχρι θανάτου έναν 56χρονο πατέρα σε σιδηροδρομικό σταθμό. 

Στη Γαλλία, ένας Τυνήσιος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια 17χρονη γυναίκα αφού γέλασε μαζί του κατά τη διάρκεια του σεξ

Στην Apolda, ένας Μαροκινός τρομοκρατεί την πόλη εδώ και μια δεκαετία. Η πιο διαβόητη υπόθεση αφορούσε τον Τυνήσιο Anis Amri, ο οποίος, αφού εισήλθε παράνομα στη Γερμανία, δολοφόνησε δώδεκα άτομα και τραυμάτισε πάνω από 100 στην επίθεση στην Breitscheidplatz.




Το CDU ζητά απελάσεις στη Συρία και το Αφγανιστάν

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) απαιτεί μόνιμη μείωση των αιτούντων άσυλο και συνεπή απέλαση εγκληματιών στις χώρες καταγωγής τους, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και του Αφγανιστάν. Ο βουλευτής του CDU Christoph de Vries τονίζει την ανάγκη προστασίας των γυναικών έναντι των σεξουαλικών παραβατών.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, με επικεφαλής της σοσιαλδημοκράτισσα Nancy Faeser (βλ. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Nancy Faeser (odysseiatv.blogspot.com)), καταδικάζει αυτά τα εγκλήματα ως «αποτρόπαια» και ζητά πλήρη νομική τιμωρία ανεξάρτητα από την εθνικότητα.




Η συν-ηγέτιδα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Weidel βρίσκει τους αριθμούς των κρουσμάτων «απίστευτους»

Η Alice Weidel, συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), περιγράφει τα στοιχεία ως «απίστευτα», υπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο των πολιτικών ανοιχτών συνόρων από το 2015. 

Ζητά αυστηρή νομική δράση και απέλαση των καταδικασθέντων παραβατών, δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία των πολιτών έναντι της «παρεξηγημένης ανοχής».




ΔΡΑΣΤΕΣ συχνά Γ Ν Ω Σ Τ Ο Ι στην αστυνομία

Ο Manuel Ostermann, αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Ένωσης, επισημαίνει ότι οι δράστες έχουν συχνά καθεστώς προσωρινής προστασίας στη Γερμανία. Απαιτεί άμεση απέλαση για τους νόμιμα καταδικασθέντες μετανάστες και κράτηση εν αναμονή απέλασης, εάν είναι απαραίτητο.




Η συλλογική ΑΠΩΛΕΙΑ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ο Ostermann σημειώνει μια συλλογική απώλεια ελευθερίας στη Γερμανία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, οι οποίες αποφεύγουν όλο και περισσότερο τους δημόσιους χώρους λόγω του κινδύνου βίας

Ο Koopmans υποστηρίζει ότι πολλά από αυτά τα εγκλήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με διαφορετικές μεταναστευτικές πολιτικές, επικρίνοντας την πολιτική ανοιχτών συνόρων από το 2015.

Παρά το τέλος της εποχής Μέρκελ, δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στον ορίζοντα. Η υπουργός Εσωτερικών Faeser υποστηρίζει τη «διάσωση της Ευρώπης των ανοιχτών συνόρων», αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα του κόστους αυτής της πολιτικής.




Στατιστικά στοιχεία και πλαίσιο

Αναφερόμενες περιπτώσεις: Μεταξύ 2015 και 2022, αναφέρθηκαν πάνω από 8.590 περιπτώσεις βιασμού, σεξουαλικού εξαναγκασμού και σεξουαλικής επίθεσης με μ ε τ α ν ά σ τ ε ς.


Δημογραφικά στοιχεία θυμάτων: Πάνω από το 90% των θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων είναι γυναίκες. Τα περισσότερα θύματα βιασμών από πρόσφυγες είναι Γερμανίδες πολίτες.


Ελλιπής αναφορά: Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο το 20% των εγκλημάτων κατά της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης καταγγέλλονται. Το 85% των γυναικών δεν καταγγέλλουν σεξουαλικά εγκλήματα, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλά ποσοστά καταδίκης.


Αναλογία πληθυσμού: Το 2022, οι μετανάστες ασύλου αποτελούσαν λιγώτερο από το 2,5% του πληθυσμού της Γερμανίας, αλλά υπερεκπροσωπούνταν σε μεγάλο βαθμό στα βίαια εγκλήματα.


Κατανομή φύλου: Περίπου τα δύο τρίτα των παράτυπων μεταναστών είναι νέοι, άγαμοι άνδρες, ένα δημογραφικό στοιχείο που υπερεκπροσωπείται ιδιαίτερα στα σεξουαλικά εγκλήματα.


Αντίκτυπος χώρας προέλευσης: Οι μετανάστες από πατριαρχικές κοινωνίες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και η Συρία υπερεκπροσωπούνται σημαντικά στις στατιστικές σεξουαλικών εγκλημάτων.



Πολιτικές απαντήσεις

Θέση CDU: Το CDU ζητά τη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο και την απέλαση εγκληματιών, δίνοντας έμφαση στην προστασία των γυναικών.


Σιωπή Πρασίνων: Παρά τις πολλαπλές έρευνες, οι Πράσινοι δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τον αριθμό των υποθέσεων.


Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών: Καταδικάζει τα εγκλήματα και ζητεί πλήρη νομική τιμωρία, ανεξαρτήτως εθνικότητας.


Θέση AfD: Ζητά αυστηρή νομική δράση και απέλαση των καταδικασθέντων παραβατών, επικρίνοντας τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων.



Συμπέρασμα

Η εισροή νέων, ανύπαντρων ανδρών μέσω της μετανάστευσης ασύλου από το 2015 έχει οδηγήσει σε σημαντικό αριθμό σεξουαλικών εγκλημάτων κατά των γυναικών στη Γερμανία. 

Η υπερεκπροσώπηση των μεταναστών σε status ασύλου σε αυτά τα εγκλήματα, παρά το μικρό ποσοστό του πληθυσμού τους, υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγές πολιτικής. 

Το CDU και το AfD εκφράζουν τις εκκλήσεις τους για αυστηρότερους ελέγχους μετανάστευσης και απελάσεις, ενώ οι Πράσινοι παραμένουν σιωπηλοί για το θέμα. 

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου τονίζουν την ανάγκη για αυστηρή νομική δράση για την προστασία των γυναικών και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.


Πηγή: NZZ, / Bild / NieuwRechts





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!