Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ισλαμιστής ιεροκήρυκας μίσους θέλει να αγοράσει βρετανικά νησιά για να ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος


Ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας μίσους Al-Habib φέρεται επίσης να διατηρεί δικό του στρατό.




Ένας ισλαμιστής ιεροκήρυκας φέρεται να αγόρασε ένα νησί της Σκωτίας για τρία εκατομμύρια λίρες με στόχο την ίδρυση ενός «Ισλαμικού Κράτους» εκεί.

Ο ιεροκήρυκας, ο οποίος έχει βρεθεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο παρελθόν για τις εξτρεμιστικές απόψεις του, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νησί ως ένα είδος σπιτιού για τους μουσουλμάνους που θέλουν να απομακρυνθούν από τις δυτικές αξίες. Σύμφωνα με την Daily Mail, διατηρεί ιδιωτικό στρατό.

Ο εξτρεμιστής ιεροκήρυκας Sheikh Yasser al-Habib είναι γνωστός για τις ριζοσπαστικές του απόψεις και έχει ζητήσει βία και εξτρεμισμό στο παρελθόν. Επίσης, ήδη διευθύνει στρατόπεδα εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου

Ο 45χρονος εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Κουβέϊτ πριν από 20 χρόνια και υπέβαλε αίτηση ασύλου εκεί (βλ. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Πώς γίνεται να είσαι πρόσφυγας και να παραθερίζεις στην χώρα από την οποία υποτίθεται ότι διέφυγες;;;;;;; Κι όμως!!! (odysseiatv.blogspot.com))

Ο αριθμός των οπαδών του έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στις υπηρεσίες ασφαλείας και στο ευρύ κοινό.





Το νησί Torsa, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένο τμήμα της Σκωτίας, επιλέχθηκε ως η ιδανική τοποθεσία για την ίδρυση ενός «Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Η τιμή αγοράς των τριών εκατομμυρίων λιρών αυξήθηκε από δωρεές από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα

Οι επικριτές προειδοποιούν ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα και ζητούν μια ολοκληρωμένη έρευνα σχετικά με τους οικονομικούς πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά.




Ο ιεροκήρυκας ανακοίνωσε ότι θέλει να οικοδομήσει μια κοινότητα στο νησί με βάση τις ριζοσπαστικές ερμηνείες του για το Ισλάμ. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία σχολείων, τζαμιών και άλλων εγκαταστάσεων που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση του τρόπου ζωής και των ριζοσπαστικών αξιών της κοινότητάς της.


Οι βρετανικές αρχές έχουν ήδη αντιδράσει στην είδηση και τώρα εξετάζουν νομικά μέτρα για τον περιορισμό της επιρροής του ιεροκήρυκα και των οπαδών του. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι εάν αγοραστεί από τον ιεροκήρυκα μίσους, το νησί θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές και ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για την εθνική ασφάλεια.


Αλλά θα αντιδράσει κατάλληλα η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση στο Λονδίνο;



ΠΗΓΗ: Islamistischer Hassprediger will britische Insel kaufen, um Islamischen Staat zu errichten (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!