Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;;;;; - ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ερευνητή$ του κλίματος που θα θέλει να ε π ι ν ο ή σ ε ι (!!!!!!!) ΕΥΛΟΓΟΦΑΝΕΙΣ (!!!!!!!!) ιστορίες ακραίων καιρικών φαινομένων!!!!!







Το "The Daily Sceptic" εφιστά την προσοχή σε μια αγγελία εργασίας στο Πανεπιστήμιο του Reading.

Ο καθηγητής Ed Hawkins, ένας από τους συντάκτες της έκτης «Παγκόσμιας Έκθεσης για το Κλίμα», αναζητά έναν ερευνητή με κίνητρα για να «αναπτύξει ευλογοφανείς ιστορίες».




Οι ιστορίες ακραίων καιρικών φαινομένων κυριαρχούν τώρα στα πρωτοσέλιδα που προωθούν την «τρέλλα καθαρού μηδενικού ισοζυγίου» (δηλαδή τη ριζική μείωση των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου»), γράφει η Daily Sceptic σε ένα νέο άρθρο. Τέτοια καιρικά φαινόμενα αποδίδονται όλο και περισσότερο στην κλιματική αλλαγή.

Ο Ed Hawkins, καθηγητής κλιματικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Reading, αναζητά τώρα έναν ερευνητή πλήρους απασχόλησης για να παρέχει «ευλογοφανείς ιστορίες» σχετικά με τις κακές καιρικές συνθήκες, αναφέρει η πύλη. 

Ο καθηγητής είναι ένας από τους κύριους συντάκτες της έκτης έκθεσης αξιολόγησης της IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, που συχνά αναφέρεται ως «Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή») και είναι διάσημος για τις «κλιματικές λωρίδες» του. (βλ. Klimastreifen – Wikipedia)


Οι κλιματικές λωρίδες, ή «λωρίδες θέρμανσης», είναι απλές γραφικές αναπαραστάσεις των καμπυλών θερμοκρασίας που υποτίθεται ότι καθιστούν ορατή την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο Hawkins τα είχε εφεύρει το 2018 και χειροκροτήθηκαν ευρέως από ακτιβιστές και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με τον Hawkins, μια νέα προσέγγιση «βασισμένη σε αναλύσεις» πρόκειται τώρα να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και την ανάθεση των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Αυτό προσφέρει έναν «νέο τρόπο ανάπτυξης ευλογοφανών ιστοριών για ορισμένους τύπους ακραίων καιρικών φαινομένων για τους οποίους άλλες μέθοδοι μπορεί να μην είναι κατάλληλες».




Αυτές οι ιστορίες θα μεταδίδονται φυσικά σε όλους τους χρήσιμους αγγελιοφόρους στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, υποπτεύεται οι Daily Sceptic. 

Παρεμπιπτόντως, η χρήση της λέξης "εύλογο" (plausible: ευλογοφανής, αληθοφανής, πιστευτός) στην περιγραφή είναι ενδιαφέρουσα. Στο λεξικό Merriam-Webster η λέξη ορίζεται ως "επιφανειακά ελκυστικό, λογικό ή πολύτιμο, αλλά συχνά παραπλανητικό".

Οι κλιματικοί «αναλυτές» συνδυάζουν τις καιρικές παρατηρήσεις του παρελθόντος με τα αποτελέσματα των σημερινών υπολογιστικών μοντέλλων, εξηγεί η πύλη. 

Θα προσπαθήσουν να αποδώσουν τον κακό (σ.σ. τους τον) καιρό σε ένα θερμότερο κλίμα, το οποίο εικάζουν ότι προκλήθηκε από τον άνθρωπο.

Για να γίνει αυτό, δεν θα κάνουν τίποτε περισσότερο από το να παρέχουν μια υποθετική εξήγηση της αναπόδεικτης εγκυρότητας για γεγονότα σε μια χαοτική, μη γραμμική ατμόσφαιρα που δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να προβλεφθεί με οποιοδήποτε βαθμό ακρίβειας.

Οποιεσδήποτε «ιστορίες» θα προέκυπταν από αυτό θα παραβίαζαν τη θεμελιώδη αρχή του Popper για την επιστημονική διαδικασία – δηλαδή τις θεωρίες, τις υποθέσεις που προέρχονται από αυτές και τις δοκιμές τους με βάση τις παρατηρήσεις και την εμπειρία – επειδή δεν θα μπορούν να ελεγχθούν ή να διαψευστούν.

Τέτοιες ιστορίες θα μπορούσαν να είναι αληθινές αλλά και ψευδείς. 

Κανείς δεν ξέρει ή τουλάχιστον μπορεί να τις αποδείξει - είναι μόνο απόψεις, τονίζει η Daily Sceptic. 

Απόψεις που, φυσικά, όπως θα μπορούσαμε να δούμε σχεδόν καθημερινά, θα χρησιμοποιηθούν για να προωθήσουν την ανάγκη για "Net Zero".

**********************


Πηγή:





ΠΗΓΗ: Klimaforscher gesucht, der Extremwetter-Geschichten schreibt - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!