Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ: Ο Λόγος της Κυριακής ή Περί Ύβρεως των Παρισίων


Εικόνα: Faith Stock, Adobe Stock




«Μην κάνετε λάθος! Ο Θεός δεν επιτρέπει στον εαυτό Tου να χλευάζεται. Γιατί ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει», είναι ο λόγος του μυρμηγκιού στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.



Οι εικόνες από το Παρίσι, από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν διέφυγαν από κανέναν προσεκτικό παρατηρητή· Και αυτή τη φορά, ούτε καν από τον απρόσεκτο. Ήταν υπερβολικά παρεμβατικό για κάτι τέτοιο· Πολύ παρεμβατικό για τους θεατές και πολύ αποκαλυπτικό για τους δημιουργούς.

Ας ξεκινήσουμε με το αποτέλεσμα, δηλαδή ότι «άσχημα θα συμβούν τις έσχατες ημέρες»:


«Β Τιμ. 3,2           ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεῦσιν ἀπειθεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι,

Β Τιμ. 3,2                  διότι οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζονικοί, υπερήφανοι, φιλοκατήγοροι και ύβρισται, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, χωρίς ιερόν και όσιον,

Β Τιμ. 3,3           ἄστοργοι, ἄσπονδοι, διάβολοι, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι,

Β Τιμ. 3,3                  γυμνοί και από την στοιχειώδη στοργήν προς τους οικείους, αδιάλλακτοι και ασυμβίβαστοι, διαβολείς και συκοφάνται, άγριοι και σκληροί, χωρίς καμμίαν αγάπην προς το αγαθόν,

Β Τιμ. 3,4           προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον ἢ φιλόθεοι,


Β Τιμ. 3,4                  προδόται, παράφοροι και αυθάδεις, φουσκωμένοι και σκοτισμένοι από οίησιν, θα αγαπούν περισσότερον τας ηδονάς παρά τον Θεόν·(...)». Προς Τιμόθεο Β ́ 3:2-4.

Η μεταγενέστερη συμβουλή του Παύλου είναι σαφής: «Γυρίστε την πλάτη σας!» Αλλά αν θέλουμε να στραφούμε στις πράξεις τους, πρέπει να στραφούμε σε αυτούς για λίγο.

Ας πάρουμε μόνο ένα από τα πιο προφανή παραδείγματα εκείνης της ημέρας: τον λαίμαργα αναπαραστατικό Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Δεν είναι δύσκολο να αποδοθούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά στους δημιουργούς και τους ηθοποιούς. Για να ταξινομηθεί το θέμα χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια.

Σε αυτό το θέαμα, η δόξα του εαυτού δόθηκε στον αυτοδότη. Ο Ιησούς και οι ακόλουθοί του ενδιαφέρονταν για τη συναναστροφή στο Θείο Πάθος και πριν από το Μεγάλο Πάθος, για τη δημιουργία μιας νέας συντροφικότητας που δείχνει πέρα από το βαθύτερο σκοτάδι. 

Οι του zeitgeist, από την άλλη πλευρά, είναι ήδη ενωμένοι – σε επιθετική ασυδοσία. Εκδηλώνουν εκείνες τις παρορμήσεις και τα πνεύματα στα οποία έχουν δώσει χώρο.

Η λέξη «εκπορνεύομαι» δεν σημαίνει τίποτε άλλο: να τεθεί μπροστά, να εκθέσει δημόσια, με μεταφορική έννοια. Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι επεκτείνουν απρόσκοπτα τη γραμμή των σημερινών αγγελιοφόρων μιας «νέας τάξης», στην πραγματικότητα καθιστούν τους εαυτούς τους τους πιο φαύλους, εμφανείς πρωταγωνιστές της, για να μην πω ιερείς της.

Μέρος της τελετής έναρξης είχε τίτλο «η ελευθερία και η αναζήτηση της ελευθερίας» - η ελευθερία της διάσημης χοιρομητέρας που «τα αφήνει όλα έξω». 

Ο Eugen Rosenstock-Huessy έχει δίκιο όταν γράφει: «Ο Χριστιανισμός πρέπει συνεχώς να ανταγωνίζεται τους κομπογιαννίτες που προσφέρουν εύκολες δόλιες συντομεύσεις στο μονοπάτι προς τη σωτηρία». (στο: The Christian's Future or We Overtake Modernity, σελίδα 147)

Από αυτή την άποψη, οι νουθεσίες των Γάλλων επισκόπων είναι κάπως κοντόφθαλμες. 

Φυσικά, αυτή η τελετή αφορούσε μια «κοροϊδία και παρωδία του Χριστιανισμού», σύμφωνα με την οποία «όλοι οι Χριστιανοί σε όλες τις ηπείρους (...) τραυματίστηκαν»

Αλλά περισσότερο «έθεσε στο προσκήνιο», προσπάθησε να «καθιερώσει» τον αντιχριστιανικό σατανισμό. 

Απλά κοιτάξτε το φωτοστέφανο των ακτίνων πίσω από την παχουλή φιγούρα στη μέση της εικόνας, η οποία την στυλιζαρίζει σε έναν φορέα φωτός - ένα "Luci-Fer".

Ως δεύτερο παράδειγμα, ας πάρουμε τον αναβάτη που παρουσίασε τότε την Ολυμπιακή σημαία. Αυτός και το άλογό του προέρχονται από την Αποκάλυψη του Ιωάννη και εμφανίζονται εκεί ως ο τέταρτος από τους λεγόμενους ιππείς της αποκάλυψης. Ήταν:


"Αποκ. 6,8           καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ᾿ αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς.

Αποκ. 6,8                  Και είδα· Και ιδού ένα κίτρινο άλογο, (που συμβολίζει τας επιδημίας και το θανατικό) και εκείνος που εκάθητο επάνω εις αυτό, είχεν όνομα του· Ο θάνατος. Και ακολουθούσε μαζή του ο Αδης, δια να μαζεύη τας ψυχάς εκείνων, που θα επέθαιναν. Και παρεχωρήθη εις αυτόν από τον Θεόν η εξουσία επάνω στο τέταρτον των κατοίκων της γης, να τους φονεύση με την μάχαιραν και με τον λιμόν και με το θανατικό και με τα θηρία της γης, που θα κατασπαράξουν μερικούς.». Αποκάλυψη 6:8.




Οι Ολυμπιακοί Αγώνες υποτίθεται ότι είναι αγώνες συμφιλίωσης. Έχουν εκφυλιστεί σε διακήρυξη θανάτου. 

Μπορώ μόνο να προσθέσω νουθεσία: Ο διάβολος χαίρεται για κάθε πρόσκληση. 

Οι μαστροποί αυτού του πορνικού κύκλου παίζουν με την ειρήνη εδώ κι εκεί, και έχουν διακηρύξει αυτό το πνεύμα θανάτου πάνω από την πόλη τους και την εκδήλωσή τους.

Φιλάργυροι, καυχησιάρχες και αλαζόνες, βλάσφημοι, ανίεροι και συκοφαντικοί καμαρώνουν ότι είναι εχθροί του καλού, ότι είναι πομπώδεις και αγαπούν την ηδονή περισσότερο από τον Θεό.

Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να χλευάζουμε μια παγκόσμια θρησκεία ή να πληγώνουμε τα συναισθήματα των πιστών.

Είναι η ενεργός συμμετοχή στο κακό και η διακήρυξή του.

Τι λέει ο Ησαΐας;

«Ησ. 59,3            αἱ γὰρ χεῖρες ὑμῶν μεμολυσμέναι αἵματι καὶ οἱ δάκτυλοι ὑμῶν ἐν ἁμαρτίαις, τὰ δὲ χείλη ὑμῶν ἐλάλησεν ἀνομίαν, καὶ ἡ γλῶσσα ὑμῶν ἀδικίαν μελετᾷ.

Ησ. 59,3                    Διότι τα χέρια σας είναι μολυσμένα από αίμα, τα δάκτυλά σας βυθισμένα εις τας αμαρτίας, τα χείλη σας ελάλησαν και λαλούν παρανομίας και η γλώσσα σας μελετά και λέγει αδικίας.

Ησ. 59,4            οὐθεὶς λαλεῖ δίκαια, οὐδέ ἐστι κρίσις ἀληθινή· πεποίθασιν ἐπὶ ματαίοις καὶ λαλοῦσι κενά, ὅτι κύουσι πόνον καὶ τίκτουσιν ἀνομίαν.

Ησ. 59,4                    Κανείς από αυτούς δεν ομιλεί δίκαια πράγματα· ούτε υπάρχει εις αυτούς ορθή κρίσις και απονομή δικαιοσύνης. Εχουν στηρίξει την πεποίθησίν των εις τα μάταια είδωλα. Ομιλούν κενά και επιβλαβή, κυοφορούν το κακόν και γεννούν κατόπιν την παρανομίαν.

Ησ. 59,5            ὠὰ ἀσπίδων ἔῤῥηξαν καὶ ἱστὸν ἀράχνης ὑφαίνουσι· καὶ ὁ μέλλων τῶν ὠῶν αὐτῶν φαγεῖν συντρίψας οὔριον εὗρε, καὶ ἐν αὐτῷ βασιλίσκος.

Ησ. 59,5                    Αυτοί επώασαν και έσπασαν αυγά ασπίδων, αι οποίαι θα τους θανατώσουν με τα δηλητηριώδη δόγματά των. Υφαίνουν εύθραυστον ιστόν αράχνης. Εκείνος, που θα θελήση να συντρίψη και να φάγη ένα από τα αυγά αυτά, θα εύρη βρωμερόν και θανατηφόρον περιεχόμενον. Θα εύρη εντός αυτού βασιλίσκον, δηλητηριώδες φίδι.

Ησ. 59,6            ὁ ἱστὸς αὐτῶν οὐκ ἔσται εἰς ἱμάτιον, οὐδὲ μὴ περιβάλωνται ἀπὸ τῶν ἔργων αὐτῶν· τὰ γὰρ ἔργα αὐτῶν ἔργα ἀνομίας.

Ησ. 59,6                    Οπως της αράχνης ιστός δεν υφαίνεται ποτέ εις αργαλειόν δια να γίνη ένδυμα, έτσι δεν πρόκειται αυτοί να ενδυθούν και στολισθούν από τα καλά των έργα. Διότι τα έργα των είναι έργα παραβάσεως νόμου Θεού.

Ησ. 59,7            οἱ δὲ πόδες αὐτῶν ἐπὶ πονηρίαν τρέχουσι, ταχινοὶ ἐκχέαι αἷμα· καὶ οἱ διαλογισμοὶ αὐτῶν διαλογισμοὶ ἀφρόνων, σύντριμμα καὶ ταλαιπωρία ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν.

Ησ. 59,7                    Τα πόδια των τρέχουν προς το κακον· είναι ταχείς στο να χύνουν αίμα αθώον. Αι σκέψεις και αποφάσεις των είναι σκέψεις ασυνέτων πονηρών ανθρώπων. Εις τους δρόμους της ζωής των σωρεύουν συντρίμματα και ταλαιπωρίας.

Ησ. 59,8            καὶ ὁδὸν εἰρήνης οὐκ οἴδασι, καὶ οὐκ ἔστι κρίσις ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν· αἱ γὰρ τρίβοι αὐτῶν διεστραμμέναι, ἃς διοδεύουσι, καὶ οὐκ οἴδασιν εἰρήνην.

Ησ. 59,8                    Ζωήν ειρήνης δεν γνωρίζουν, δεν υπάρχει δικαία κρίσις εις τας πορείας της ζωής των. Οι δρόμοι, δια των οποίων διέρχονται, είναι διεστραμμένοι. Ουδέποτε εγνώρισαν την αληθινήν ειρήνην.».

Τι προκύπτει από αυτό; Στην καλύτερη περίπτωση, μια ενόραση όπως την έχει ήδη διατυπώσει ο Ησαΐας εκ των προτέρων. Μια ειλικρινής παραδοχή βαθιάς ενοχής:


«Ησ. 59,12          πολλὴ γὰρ ἡ ἀνομία ἐναντίον σου, καὶ αἱ ἁμαρτίαι ἡμῶν ἀντέστησαν ἡμῖν· αἱ γὰρ ἀνομίαι ἡμῶν ἐν ἡμῖν, καὶ τὰ ἀδικήματα ἡμῶν ἔγνωμεν.

Ησ. 59,12                  Και τούτο, διότι πολλή και μεγάλη είναι η παρανομία ημών ενώπιόν σου, Κυριε. Αι αμαρτίαι μας ώσαν ένα ανυπέρβλητον πρόσκομμα ίστανται απέναντι μας. Πράγματι αι ανομίαι μας είναι ενώπιον μας. Εγνωρίσαμεν και ομολογούμεν τα αδικήματα μας.

Ησ. 59,13          ἠσεβήσαμεν καὶ ἐψευσάμεθα καὶ ἀπέστημεν ἀπὸ ὄπισθεν τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· ἐλαλήσαμεν ἄδικα καὶ ἠπειθήσαμεν, ἐκύομεν καὶ ἐμελετήσαμεν ἀπὸ καρδίας ἡμῶν λόγους ἀδίκους·

Ησ. 59,13                  Ησεβησαμεν, εφανήκαμεν ψεύσται εις τας προς τον Θεόν υποσχέσεις μας· ως εκ του αμαρτωλού βίου μας απεμακρύνθημεν από τον Θεόν. Ελαλήσαμεν αδικίας, εδείξαμεν ανυπακοήν στο θείον θέλημα. Εκυοφορήσαμεν και εμελετήσαμεν εις τα βάθη των καρδιών μας αδικίας.

Ησ. 59,14          καὶ ἀπεστήσαμεν ὀπίσω τὴν κρίσιν, καὶ ἡ δικαιοσύνη μακρὰν ἀφέστηκεν, ὅτι κατηναλώθη ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν ἡ ἀλήθεια, καὶ δι᾿ εὐθείας οὐκ ἐδύναντο διελθεῖν.

Ησ. 59,14                  Απωθήσαμεν και ερρίψαμεν όπισθεν ημών την δικαίαν κρίσιν. Και έτσι η δικαιοσύνη του Θεού έχει απομακρυνθή από ημάς”. Εβεβηλώθη πράγματι και εσπαταλήθη η αλήθεια του Θεού εις τας πορείας της ζωής των. Δια τούτο και δεν υμπρούσαν να διέλθουν δια της ευθείας οδού.». Ησαΐας 59:12-14.

Στη χειρότερη περίπτωση, ισχύουν τα λόγια που απηύθυνε ο Ιησούς στον προδότη του Ιούδα κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου του:


»Λουκ. 22,22        καὶ ὁ μὲν υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου πορεύεται κατὰ τὸ ὡρισμένον· πλὴν οὐαὶ τῷ ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ παραδίδοται.
Λουκ. 22,22             Και ο μεν υιός του ανθρώπου προχωρεί τον δρόμον του, όπως ο ουράνιος Πατήρ ώρισε. Αλλά αλλοίμονον στον άνθρωπον εκείνον, δια του οποίου ο υιός του ανθρώπου παραδίδεται στους σταυρωτάς”.» Κατά Λουκάν 22:22

Γιατί αυτό συμβαίνει και με τις προφητείες από την Αποκάλυψη του Ιωάννη: εκπληρώνονται πάντα από ανθρώπους που παραμένουν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. 

Κανένας «προορισμός» δεν τους ωθεί να το κάνουν. 

Αλλά πάνω από την ελεύθερη βούλησή τους, η οποία έχει κακοποιηθεί για κακό, υπάρχει μια κυρίαρχη άποψη για τον ζωντανό Θεό. 

Αυτό επιτρέπει σε αυτό το κακό να μετατραπεί σε αναγνωρισιμότητα - μόνο για να καταστραφεί στο τέλος και να κάνει χώρο για τη Μία Καλή Νέα Τάξη. Αποκάλυψη 20.

Εισάγεται όχι από έναν ωχρό αναβάτη του θανάτου, αλλά από αυτόν στο λευκό άλογο.


»Αποκ. 19,11        Καὶ εἶδον τὸν οὐρανὸν ἀνεῳγμένον, καὶ ἰδοὺ ἵππος λευκός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ᾿ αὐτόν, καλούμενος πιστὸς καὶ ἀληθινός, καὶ ἐν δικαιοσύνῃ κρίνει καὶ πολεμεῖ·
Αποκ. 19,11               Και είδον τον ουρανόν ανοικτόν. Και ιδού ένας ίππος λευκός και ο καθήμενος επάνω εις αυτόν εκαλείτο αξιόπιστος κατά πάντα και αληθινός, και κρίνει και δικάζει με δικαιοσύνην και πολεμεί με ακατανίκητον δύναμιν.». Αποκ. 19:11.

************

Ο Λόγος της Κυριακής, 21 Ιουλίου 2024: Η Σύνοδος του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Ο Lothar Mack εργάστηκε ως ιερέας της ενορίας και σε διάφορες οργανώσεις βοήθειας και εκδοτικά γραφεία. Η κριτική του άποψη για την εκκλησία και τις τρέχουσες υποθέσεις τον οδήγησε στην αυτοαπασχόληση. Συλλέγει και ενθαρρύνει ομοϊδεάτες ανθρώπους μέσω άρθρων και συναντήσεων και καλεί για ανεξάρτητη σκέψη πίστης στις εκκλησιαστικές λειτουργίες και στις συγκεντρώσεις. Το κανάλι του στο Telegram είναι το Stimme-undWort.




Πηγή:





ΠΗΓΗ: Das andere «Wort zum Sonntag» oder: Die Hybris von Paris - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που παρουσιάστηκε στην τελετή έναρξης με το Μυστικό Δείπνο είναι δημόσια βλασφημία.
    Η δημόσια βλασφημία είναι μια νέα μεθοδεία των σκοτεινών δυνάμεων, με σκοπό να κάνουν συμμέτοχους σε αυτήν τους θεατές, το ευρύ κοινό.
    Όσοι το βλέπουν και δεν αντιδρούν, γίνονται συνεργοί.

    Διαμαρτυρηθείτε για τη δημόσια βλασφημία του Μυστικού Δείπνου, εδώ:
    https://www.facebook.com/Paris2024
    ή όπου αλλού μπορεί ο καθένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!