Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Κάνει επικριτικά ρεπορτάζ για τους ισλαμιστές και τους μισητές του Ισραήλ: Αριστεροί εξτρεμιστές επιτίθενται σε δημοσιογράφο της Bild


Εικόνα: Rawf8.com / freepik

Πριν από περίπου 25 χρόνια, η οικογένειά του διέφυγε από τους μουλάδες στο Ιράν μετά την εκτέλεση του πατέρα του από ισλαμιστές επειδή επέκρινε την κυβέρνηση.

Στη Γερμανία, ο Iman Sefati εργάζεται τώρα ως δημοσιογράφος για την «Bild» και κάνει ρεπορτάζ για τον ισλαμισμό και τον αντισημιτισμό εδώ και χρόνια. 

Αυτό είναι ένα αγκάθι στα πλευρά των μισητών του Ισραήλ και των αριστερών εξτρεμιστών: 

Μετά από μια διαδήλωση την Παρασκευή, δύο άτομα ακολούθησαν τον δημοσιογράφο στο διαμέρισμά του. Όταν ο Sefati έφυγε από το σπίτι το βράδυ, ένας άνδρας που γνώριζε από μια διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης τον απείλησε με μαχαίρι.

Ο Iman Sefati κάνει ρεπορτάζ για τις ισλαμιστικές και αντισημιτικές διαδηλώσεις στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά, δεν είναι ευπρόσδεκτος επισκέπτης σε αυτές τις επιδείξεις. 

Ως εκ τούτου, δεν εξεπλάγη από το γεγονός ότι τον ακολούθησε τουλάχιστον ένα άτομο στην «Πορεία» την Παρασκευή στο Βερολίνο, όπου ακούστηκαν αντι-ισραηλινά συνθήματα και όπου υπήρξαν σωματικές επιθέσεις και αρκετές συλλήψεις και ποινικές διώξεις. 

Ο Sefati δήλωσε στην εφημερίδα Jüdische Allgemeine ότι δεν είχε σκεφτεί τίποτε περισσότερο από αυτό, «επειδή δυστυχώς είναι φυσιολογικό εμείς ως εκπρόσωποι του Τύπου να δεχόμαστε επιθέσεις, απειλές, προσβολές ή μερικές φορές να διώκονται στις λεγόμενες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις». 




Τραγικές συνθήκες στην καλύτερη Γερμανία όλων των εποχών!

Αργά το βράδυ, πήρε το δρόμο για το σπίτι του. Γύρω στις 11 μ.μ., μετά από παράκληση της συζύγου του, ξεκίνησε για μια βόλτα με τα σκυλιά του. 

Είχε ήδη καταγράψει έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα καθώς έφευγε από την πολυκατοικία: «Τον αναγνώρισα αμέσως ως διαδηλωτή τον οποίο είχα ήδη δει σε μια «φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση». 

Ο Sefati σοκαρίστηκε. Καθώς αποφάσισε να συνεχίσει, ο άνδρας τον πλησίασε - και έβγαλε ένα μαχαίρι.



Χάρη σε γειτόνισσα: δράστης και συνεργός τράπηκαν σε φυγή

Το γαύγισμα των σκύλων επέστησε την προσοχή μίας γειτόνισσας σε αυτό που συνέβαινε. Ούρλιαξε για να τραβήξει την προσοχή – προφανώς εκείνη τη στιγμή ένα βάζο με λουλούδια έπεσε επίσης από το μπαλκόνι. 

«Αυτό πιθανότατα τον πανικόβαλε και κινήθηκε γρήγορα προς την πίσω αυλή. Ήταν σκοτεινά και προσπάθησα να τον ακολουθήσω από ασφαλή απόσταση», αναφέρει ο Sefati. 

Παρατήρησε ένα άλλο άτομο: μια νεαρή γυναίκα με κοντά ξανθά μαλλιά, η οποία προφανώς ανήκε στον άνδρα. 

O Sefati ήθελε να καταγράψει το πρόσωπό της σε βίντεο, αλλά η γυναίκα έτρεξε μακριά, ουρλιάζοντας για βοήθεια και ισχυριζόμενη ότι ο Sefati ήθελε να τη βιάσει. 

Οι περαστικοί σταμάτησαν στη συνέχεια τον δημοσιογράφο, γεγονός που επέτρεψε επίσης στη γυναίκα να διαφύγει. H γειτόνισσά του κατέβηκε από το διαμέρισμά της, τον υποστήριξε και κάλεσαν την αστυνομία. 

Τόσο ο δράστης όσο και ο συνεργός προέρχονται από το ριζοσπαστικό αριστερό φάσμα, σύμφωνα με την πεποίθηση του Sefati.


Στην πραγματικότητα, τουλάχιστον ο άνδρας δράστης της επίθεσης συνελήφθη το Σάββατο – σε μια αντισημιτική διαδήλωση στο Neukölln με το παράλογο σύνθημα «Queers για την Παλαιστίνη». 

Ωστόσο, ο κίνδυνος σε καμμία περίπτωση δεν αποτρέπεται. Χθες, ο Sefati δημοσίευσε ένα βίντεο στο "X" που του είχε σταλεί: Σε αυτό, τρεις προφανείς μισητές του Ισραήλ που ενοχλούνται από το ρεπορτάζ του τον απειλούν με τις λέξεις "ξέρουμε πού μένεις".





Σε συνέντευξή του στη Jüdische Allgemeine, ο Sefati συζητά μια ακραία ριζοσπαστικοποίηση των διαδηλωτών: Από τις 7 Οκτωβρίου, μπουκάλια έχουν πεταχτεί σε αστυνομικούς και εκπροσώπους του Τύπου πολύ πιο συχνά. Οι διοργανωτές γνωρίζουν επίσης πώς να παρακάμπτουν τους νόμους:

Οι διαδηλώσεις και οι διοργανωτές τους έχουν εξελιχθεί – με αρνητική έννοια. Τουλάχιστον οι προσφεύγοντες γνωρίζουν τώρα πώς να παρακάμπτουν το νόμο, για παράδειγμα αναδιατυπώνοντας απαγορευμένα συνθήματα. 

Έχω μιλήσει με πολλούς διαδηλωτές και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι από αυτούς μισούν το Ισραήλ και δεν αποδέχονται την ύπαρξη του Ισραήλ – και θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι αυτή η χώρα θα καταστραφεί.

Αλλά ο Sefati τονίζει επίσης ότι δεν θα εκφοβιστεί. 

Η ελευθερία του Τύπου είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό – χωρίς ελευθερία του Τύπου, τα πάντα είναι για τίποτε

Ξέρει για τι πράγμα μιλάει: Ο πατέρας του εκτελέστηκε από τους ισλαμιστές στο Ιράν εκείνη την εποχή επειδή είχε διαδηλώσει κατά της καταπίεσης των γυναικών.

Μένει να ελπίζουμε ότι οι γερμανικές αρχές θα λάβουν επίσης σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και θα προστατεύσουν επικριτικές φωνές όπως αυτός. 

Η επίθεση με μαχαίρι από έναν Αφγανό στον επικριτή του Ισλάμ Stürzenberger στο Μάννχαϊμ κόστισε τη ζωή ενός αστυνομικού. (βλ. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Mannheim (odysseiatv.blogspot.com) ΚΑΙ: ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Rouven (odysseiatv.blogspot.com))

Ωστόσο, ο κίνδυνος των ισλαμιστών και των υποστηρικτών τους από την αριστερή εξτρεμιστική σκηνή εξακολουθεί να υποβαθμίζεται πολύ συχνά στη Γερμανία.


ΠΗΓΗ: Er berichtet kritisch über Islamisten und Israelhasser: Linksextreme attackieren Bild-Journalisten (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. «Στην Κάσο ΛΟΥΦΑΞΑΜΕ»! Κωνσταντίνος Λουκόπουλος για την ελληνική υποχώρηση
    https://www.youtube.com/watch?v=TglyJwT1x-s&t=1s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=hHLWPv4LG94

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!