Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Εξισλαμισμός του Καναδά: Αντίο Εσταυρωμένοι, κα(κ)(λ)ώς ήρθες Hijab





Πέντε χρόνια αφότου το δημαρχείο του Μόντρεαλ αφαίρεσε έναν Σταυρό για να προωθήσει την εκκοσμίκευση, τώρα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση μια εικόνα μιας γυναίκας με χιτζάμπ, προκαλώντας Ο Ρ Γ Η. 

Οι επικριτές το βλέπουν αυτό ως ένα ακόμη κραυγαλέο βήμα στον εξισλαμισμό του Καναδά και ένα άμεσο χαστούκι στο πρόσωπο των χριστιανών. 

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης όπου οι χριστιανικές παραδόσεις αντικαθίστανται συστηματικά από ισλαμικές επιρροές υπό το πρόσχημα της ποικιλλομορφίας και της ένταξης, περιθωριοποιώντας περαιτέρω τη χριστιανική κοινότητα στον Καναδά.









«Το δημαρχείο του Μόντρεαλ αντικαθιστά τον Σταυρό με χιτζάμπ, προκαλώντας κριτική» του Lee Harding, Western Standard, 26 Ιουλίου 2024.


Πέντε χρόνια αφότου το δημαρχείο του Μόντρεαλ αφαίρεσε έναν Σταυρό, άνοιξε ξανά την εικόνα μιας γυναίκας με χιτζάμπ, προκαλώντας επικρίσεις από ορισμένους και υποστήριξη από άλλους.

Οι επισκέπτες του δημαρχείου έρχονται τώρα αντιμέτωποι με το μήνυμα "Bienvenue à L'Hotel de Ville de Montréal" και μια εικόνα ύψους δύο μέτρων. 

Η εικόνα περιλαμβάνει ένα σκίτσο ενός νεαρού άνδρα που φοράει φούτερ με κουκούλα και καπέλλο, μιας γυναίκας που φοράει χιτζάμπ και ενός άνδρα ηλικιωμένου.

Το δημαρχείο άνοιξε για το ευρύ κοινό τον Ιούνιο για πρώτη φορά από τότε που έκλεισε για αποκατάσταση και ανακαίνιση το 2019. 

Τότε, η δήμαρχος Valerie Plante δήλωσε ότι ο Σταυρός που κοσμούσε την τοποθεσία θα αφαιρεθεί για να «εδραιωθεί ο κοσμικός χαρακτήρας του δημοτικού συμβουλίου»



H δήμαρχος Valerie Plante





Ένας Σταυρός αφαιρέθηκε επίσης από την Εθνοσυνέλευση στην πόλη του Κεμπέκ.

Τον Ιούνιο του 2019, το νομοσχέδιο 21 του νόμου περί κρατικής εκκοσμίκευσης απαγόρευσε στους δημόσιους υπαλλήλους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένων τουρμπανιών, χιτζάμπ και κιπά ενώ εργάζονταν και είπε ότι οι άνθρωποι που έλαβαν κυβερνητικές υπηρεσίες έπρεπε να έχουν το πρόσωπό τους ακάλυπτο ενώ το έκαναν. 

Έγινε επίκληση του άρθρου 33 του Χάρτη για να επιτραπεί αυτός ο περιορισμός των θρησκευτικών ελευθεριών.

Ο Daniel Baril, πρόεδρος του Κοσμικού Κινήματος του Κεμπέκ, ζήτησε να αφαιρεθεί η τοιχογραφία «αμέσως» σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Tolerance.ce, λέγοντας ότι η παρουσία της «προκάλεσε κατάπληξη».

«Ως εκ τούτου, η διοίκηση της Plante έχει αλλάξει από τον Δταυρό στο χιτζάμπ, αρνούμενη έτσι την επιθυμία της να διασφαλίσει την κοσμικότητα του τόπου», έγραψε.

«Η παρουσία αυτής της γυναίκας με πέπλο, που εκπροσωπεί τον γυναικείο πληθυσμό του Μόντρεαλ, έρχεται σε αντίθεση με τον Χάρτη Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Μόντρεαλ, ο οποίος ορίζει ότι «προκειμένου να προωθηθεί η συμμετοχή των πολιτών στις υποθέσεις της πόλης, ο Δήμος του Μόντρεαλ αναλαμβάνει [...] υποστήριξη της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών» (άρθρο 16, στοιχείο ζ). 

Πώς μπορούν οι φιλελεύθεροι μουσουλμάνοι και οι μη μουσουλμάνοι να αισθάνονται ότι υποστηρίζονται, συμπεριλαμβάνονται και καλωσορίζονται από μια τέτοια αφίσα;

Ο Baril δήλωσε ότι «το ισλαμικό πέπλο είναι σύμβολο βαθιάς ανισότητας μεταξύ των φύλων» και αψηφά τις απαιτήσεις του νομοσχεδίου 21 ότι οι δήμοι έχουν «θρησκευτική ουδετερότητα στην πραγματικότητα και την εμφάνιση».

Η αρθρογράφος Sophie Durocher είπε ότι περίμενε καλύτερα από μια ανακαίνιση 211 εκατομμυρίων δολλαρίων. Η Valerie Plante μας κοροϊδεύει! Ο Durocher έγραψε στη Le Journal De Montreal.

«Η μία και μοναδική εκπροσώπηση ενός πολίτη του Μόντρεαλ που έχει εύνοια στα μάτια της διοίκησης Plante είναι ενός ατόμου που φοράει ένα επιδεικτικό θρησκευτικό σύμβολο;» ρώτησε η Durocher.

Η Durocher βρήκε τον Σταυρό κλεισμένο σε έναν γυάλινο κύβο σε τμήμα της αίθουσας που ονομάζεται "Θρησκευτικό Μόντρεαλ".

«Ο Εσταυρωμένος βγαίνει από την πίσω πόρτα, αλλά το hijab μπαίνει από την μπροστινή πόρτα», σχολίασε.

«Στην αφίσα της Laïcité montréalaise, μας λένε ότι το Μόντρεαλ ιδρύθηκε από «ευσεβείς ανθρώπους», ότι είναι «η πόλη των εκατό καμπαναριών», αλλά ότι «από την Ήσυχη Επανάσταση», «η θρησκεία έχει γίνει περισσότερο ιδιωτική υπόθεση».

«Στην κάρτα "Σύμβολα", πληροφορούμαστε ότι το 2002 το σύμβολο του Εσταυρωμένου "αμφισβητήθηκε στην κοινωνία" και ότι αφαιρέθηκε το 2019 "μετά την έγκριση νόμου για την εκκοσμίκευση από την κυβέρνηση του Κεμπέκ"».



Εν τω μεταξύ, μια κάρτα «Pioneers» ανέφερε ότι οι νοοτροπίες είχαν εξελιχθεί και ότι οι «φεμινιστικοί αγώνες» οδήγησαν στην εκλογή της Plante. Ένα τμήμα αφιερωμένο στην «ορατότητα των γυναικών του Μόντρεαλ» δεν αντηχούσε αληθινό στην Durocher.

«Ρωτώ τη Valérie Plante: πώς μπορείς, από τη μία πλευρά, να γιορτάζεις την "ορατότητα" των γυναικών και, από την άλλη, να δοξάζεις ένα σύμβολο (το πέπλο) που, αντίθετα, τις σβήνει και τις κάνει αόρατες;» έγραψε η Durocher.

Η πόλη λέει ότι η τοιχογραφία είναι μια «αναπαράσταση των πολιτών ... και σε καμμία περίπτωση δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την εκκοσμίκευση του θεσμού». Σε αφιέρωμα της Montreal Gazette, η Toula Drimonis συμφώνησε.

«Είναι ένα ανειλικρινές επιχείρημα στην καλύτερη περίπτωση... Σε αντίθεση με τον Σταυρό, που κάποτε σήμαινε τη σύνδεση και την υποστήριξη της πόλης με τον καθολικισμό, αυτή η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει τη θρησκεία, αλλά έναν άνθρωπο που τυχαίνει να είναι θρήσκος. Έχει σκοπό να σηματοδοτήσει ότι το δημαρχείο ανήκει σε όλους τους κατοίκους του Μόντρεαλ. Νέοι ή ηλικιωμένοι, μαύροι ή λευκοί, κοσμικοί ή πιστοί», υποστήριξε η Drimonis.

«Η διοίκηση του Μόντρεαλ δεν εγκρίνει ούτε προωθεί το χιτζάμπ. Απλώς αντικατοπτρίζει την ποικιλλόμορφη πραγματικότητα της πόλης, είτε αυτή η ποικιλλόμορφη πραγματικότητα δυσαρεστεί κάποιους είτε όχι».



ΠΗΓΗ: Islamization of Canada: Goodbye Crucifixes, Hello Hijabs - RAIR (rairfoundation.com)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μετά την αντι-ισραηλινή διαδήλωση: Επίθεση με μαχαίρι στη δημοσιογράφο Iman Sefati στο Βερολίνο
Επειδή έκανε ρεπορτάζ για τις ισλαμιστικές και αντισημιτικές διαδηλώσεις στη Γερμανία, ο γεννημένος στο Ιράν δημοσιογράφος της Bild Iman Sefati απειλήθηκε με μαχαίρι μπροστά από το διαμέρισμά του. Αναφέρει το περιστατικό στο Jüdische Allgemeine.


Η τουρκάλα δημοσιογράφος Dunja Hayali εκνευρίζει με παράλογες οδηγίες προς το ακροατήριο σε ρεπορτάζ για 11 σκοτωμένα παιδιά στο Ισραήλ
Μετά τη θανατηφόρα επίθεση της Χεζμπολάχ στο Majdal Shams, έντεκα νεαροί Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Για το ZDF, τα διεθνή σύνορα φαίνεται να είναι πιο σημαντικά από τις ζωές των παιδιών.


Επίθεση με μαχαίρι: Ο δράστης είναι δεκατεσσάρων ετών
Το βράδυ του Σαββάτου, ένας 14χρονος επιτέθηκε σε έναν άλλο έφηβο με μαχαίρι και τον τραυμάτισε σοβαρά. Η αστυνομία ρητά δεν θέλει να δώσει στο Apollo News καμμία πληροφορία σχετικά με το παρελθόν του δράστη.

1 σχόλιο:

  1. «Κατεβάζει» και επώνυμα κείμενα Ελλήνων Αντιστρατήγων που γράφουν για την ήττα στην Κάσο το Facebookhttps://www.militaire.gr/katevazei-kai-eponyma-keimena-ellinon-antistratigon-poy-grafoyn-gia-tin-itta-stin-kaso-to-facebook/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!