Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΣΩΩΩΩΠΑ ! «Ξ ύ π ν η σ ε» η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καί εξέδωσε ανακοίνωση ....καταδίκης των 'τραβεστί' του Μακρόν, που εξευτέλισαν Τόν Ιησού Χριστό!


Καταδίκη και από την ορθόδοξη Ρωσία αλλά και από τους εκπρόσωπους πολλών άλλων θρησκειών - Απέσυρε το βίντεο από το YouTube.com η ΔΟΕ

Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας επιτέλους με ανακοίνωσή της καταδίκασε τον χλευασμό του Χριστιανισμού στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Μακρόν.



Σε ανακοίνωσή της η διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπτων αναφέρει ότι: 

«Δυστυχώς αυτή η τελετή περιείχε σκηνές οι οποίες διακωμωδούσαν τον Χριστιανισμό, γεγονός που μας προξένησε μεγάλη λύπη».

Μπορεί η ανακοίνωση να μη δίνει λεπτομέρειες για τις στιγμές που ενόχλησαν την εκκλησία, αλλά οι αντιδράσεις θρησκευτικών κύκλων επικεντρώθηκαν στην αναπαράσταση του πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος» όπου οι μαθητές απεικονίστηκαν από drag queens, ενώ ένα 'τρανς' μοντέλλο τραγουδούσε σχεδόν γυμνό.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια να υπάρξει χριστιανική οικουμενικότητα στη διαμαρτυρία αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Ευχαριστούμε τα μέλη των άλλων θρησκευτικών δογμάτων που μας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. 

Σήμερα το πρωΐ σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους που έχουν πληγωθεί από την υπερβολή και την πρόκληση κάποιων σκηνών».

Με τις θέσεις αυτές συστρατεύτηκαν συντηρητικοί κύκλοι της Γαλλίας. 

Ο γερουσιαστής Βαλερί Μπογιέρ έκανε λόγο για εκδήλωση που στόχο «είχε να γελοιοποιήσει τους χριστιανούς».

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στους κόλπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία απέσυρε το βίντεο με τους τραβεστί από το YouTube.com!



Στη Ρωσία θέση για την τελετή πήραν τόσο η Ορθόδοξη εκκλησία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πρώτοι εξεγέρθηκαν επειδή οι Απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο εμφανίστηκαν ως τραβεστί.

«Ήταν μια πολιτικοΐστορική αυτοκτονία από την άλλοτε χριστιανική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού», ανέφερε ο Βαχτάνγκ Κιζίτσε, υπεύθυνος επικοινωνίας με τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ακόμα πιο σκληρή στις τοποθετήσεις της ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα:

«Είδα φωτογραφίες της Τελετής και πίστεψα ότι ήταν photoshop. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αληθινές. Για μια γελοία εκδήλωση υποχρέωσαν τόσο κόσμο να βρίσκεται στη βροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στον λογαριασμό στο Telegram δημοσίευσε φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι η εκδήλωση εκφυλίστηκε σε παρέλαση gay pride.

https://www.pronews.gr/thriskeia/vatikano/ksypnise-i-katholiki-ekklisia-kai-eksedose-anakoinosi-katadikis-ton-travesti-tou-makron-pou-ekseytelisan-ton-iisou-xristo/

https://www.epilekta.com/2024/07/blog-post_229.html

3 σχόλια:

  1. https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/751036/pyrinikos-olethros-sta-skaria-o-g-pagkosmios-polemos-ksekina-apo-ta-ypsipeda-tou-golan-kai-oxi-ti-rosia-i-moiraia-sygkyria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Σουηδία καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ισραηλινή επίθεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

    https://x.com/mdenaxa/status/1817658950424141858?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ( Εντελώς μεταξύ μας τώρα, η "δικιά μας" Εκκλησία ποιές τοποθετήσεις καί ανακοινώσεις - επίσημες ή μή επίσημες - είδαμε νά κάνει γιά τά αίσχη των Παρισίων ; ; ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!