Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ο αδίστακτος πόλεμος της Γερμανίας κατά των συντηρητικών: καταστροφή του AfD, φίμωση των μέσων ενημέρωσης, αφαίρεση των δικαιωμάτων οπλοκατοχής και απαγόρευση του γράμματος «C» (βλ. απαγόρευση γερμανικού περιοδικού "Compact")





Σε μία ανησυχητική σειρά γεγονότων, η αριστερή γερμανική κυβέρνηση κλιμάκωσε τις προσπάθειές της να διαλύσει τη συντηρητική αντιπολίτευση μέσω μιας πολύπλευρης προσέγγισης που περιλαμβάνει κρατική βία, νομικές διώξεις και καταστολή των μέσων ενημέρωσης. 

Οι τελευταίοι στόχοι ήταν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), οι ψηφοφόροι τους και το συντηρητικό μέσο ενημέρωσης Compact, σηματοδοτώντας μια συντονισμένη προσπάθεια να καταπνίξουν τη διαφωνία και να εξαλείψουν την αντιπολίτευση.



Καταστολή των μέσων ενημέρωσης: Φιμώνοντας τις συντηρητικές φωνές

Σε μια κίνηση που έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στη Γερμανία, το μεγαλύτερο εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης της χώρας, το Compact, έχει απαγορευτεί με άμεσες εντολές από την κοκκινοπράσινη κυβέρνηση συνασπισμού

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser, γνωστή για τις διασυνδέσεις της με την ακραία και συχνά βίαιη αριστερά, έκανε αυτή την ανακοίνωση καθώς συνεχίζει να προωθεί την ατζέντα της ενάντια σε αυτό που αποκαλεί «ακροδεξιές» επιρροές.

Το Compact, μια μηνιαία έκδοση που ιδρύθηκε το 2010 από τον δημοσιογράφο Jürgen Elsässer, διαθέτει κυκλοφορία περίπου 40.000 αντιτύπων και σημαντική παρουσία στο διαδίκτυο. 

Το κανάλι του στο YouTube έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς και το ντοκυμανταίρ του για την επίθεση στον Nord Stream έχει προβληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική εμβέλεια και επιρροή του.

Ο Elsässer, ο οποίος προηγουμένως κατείχε εξέχουσες θέσεις στις αριστερές εφημερίδες Junge Welt και Konkret, έχει μετατοπίσει την εστίασή του στο Compact, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως ανεπίσημο φερέφωνο του μοναδικού συντηρητικού κόμματος της Γερμανίας, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD). 

Αυτή η ευθυγράμμιση το έχει καταστήσει στόχο για τη σημερινή κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τα αξιοσημείωτα κέρδη του AfD στις πρόσφατες ευρωεκλογές, οι οποίες έγιναν εις βάρος των κοκκινοπράσινων κομμάτων.



Κυβερνητική καταστολή της ελευθερίας του Τύπου

Η αριστερή Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Nancy Faeser, το ανακοίνωσε δημοσίως την απαγόρευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης "X". «Σήμερα Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Σ Α (!!!) το ακροδεξιό περιοδικό Compact», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση προοριζόταν ως «σκληρό πλήγμα στο ακροδεξιό περιβάλλον». 

Η Faeser κατηγόρησε το Compact ότι «υποκινεί με ανείπωτο τρόπο εναντίον των Εβραίων, εναντίον των Μουσουλμάνων και εναντίον της δημοκρατίας μας». 

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι· Το Compact έχει διατηρήσει τη συντακτική ακεραιότητα, ενώ επικρίνει έντονα εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία.

Το AfD είναι το μόνο κλασσικό φιλελεύθερο κόμμα στη Γερμανία, που υποστηρίζει τα μέγιστα ατομικά δικαιώματα και την ελάχιστη κρατική παρέμβαση, που είναι η ουσία μιας κυβέρνησης ρεπουμπλικανικού τύπου. 

Είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ, πράγμα που σημαίνει υποστήριξη του εβραϊκού λαού, ακριβώς όπως υποστήριξη του κράτους της Ιρλανδίας σημαίνει υποστήριξη του ιρλανδικού λαού. 

Ένας πρώην επικεφαλής της Μοσσάντ του Ισραήλ υποστήριξε κατηγορηματικά το AfD, ευχόμενος άλλα κόμματα να είχαν τέτοιες ορθολογικές πολιτικές. Παρακάτω είναι μια έγκριση βίντεο από περίπου το 2019.





Το Compact έχει εκφραστεί κατά πολιτικών όπως η στάση της Άνγκελα Μέρκελ στα ανοιχτά σύνορα το 2015, όταν πλημμύρισε τη χώρα της με πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Παρά τις αμφιλεγόμενες θέσεις της, η έκδοση παρείχε μια πλατφόρμα για διάφορες προοπτικές, συμβάλλοντας στη φήμη της ως κριτικής φωνής ενάντια στο κατεστημένο.




Έχει διασυνδέσεις με την Αντιφασιστική Δράση (ANTIFA) και μάλιστα έγραψε μια στήλη για ένα από τα έντυπα του κινήματος, όπως τόνισε η εφημερίδα Bild.

Η κυβέρνηση παρέμεινε σιωπηλή σε σχέση με αυτή την σύνδεση, τροφοδοτώντας περαιτέρω κατηγορίες για υποκρισία και μεροληψία.



Αστυνομικές επιδρομές και νομικές δικαιολογίες

Η καταστολή του Compact εντάθηκε όταν μασκοφόροι αστυνομικοί εισέβαλαν στην κατοικία του αρχισυντάκτη Jürgen Elsässer στο Βερολίνο. 

Άλλα μέλη του προσωπικού αντιμετώπισαν επίσης παρόμοιες ενέργειες, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ARD Tagesschau. 

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε τις ενέργειές της βάσει του νόμου περί σύνδεσης της χώρας, ο οποίος επιτρέπει την απαγόρευση οντοτήτων που φέρεται να αντιβαίνουν στη συνταγματική τάξη ή στις αρχές της διεθνούς συναίνεσης.





Οι κατηγορίες της κυβέρνησης εναντίον του Compact επικεντρώνονται σε ισχυρισμούς ότι τα επικριτικά άρθρα του υπονομεύουν την «ελεύθερη δημοκρατική τάξη». 

Αυτή η ολοκληρωτική κίνηση έχει επικροτηθεί από τους υποστηρικτές της άκρας αριστεράς, αλλά έχει προκαλέσει διαμάχη ακόμη και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χιλιάδες εξέφρασαν την οργή τους, περιγράφοντας τις επιδρομές της αστυνομίας και το κλείσιμο του Compact ως πρωτοφανείς επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου στη Γερμανία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό το συναίσθημα υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία για τον αυξανόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και τις προσπάθειές της να φιμώσει τις διαφωνούσες φωνές.



Η απαγόρευση του γράμματος C

Προσθέτοντας στον παραλογισμό της κατάστασης, η γερμανική κυβέρνηση επέκτεινε την απαγόρευσή της για να συμπεριλάβει το γράμμα «C» όταν μοιάζει με το λογότυπο του Compact




Η γερμανική αστυνομία καταδιώκει τώρα ενεργά άτομα που φορούν ρούχα διακοσμημένα με το απαγορευμένο σύμβολο. Αυτή η καταστολή, που επισημάνθηκε από το τοπικό δεξιό κόμμα Freie Sachsen, αντιμετωπίστηκε με ευρεία γελοιοποίηση και καταδίκη.




Καθώς η γερμανική αστυνομία επενδύει πόρους σε αυτή την εκστρατεία, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις προτεραιότητες και τα κίνητρα της σημερινής αριστερής κυβέρνησης. 

Η στοχοποίηση του συμφώνου "c" και των υποστηρικτών του αποτελεί παράδειγμα της ευρύτερης ατζέντας της κοκκινοπράσινης κυβέρνησης για την καταστολή της αντιπολίτευσης και τη διατήρηση του ελέγχου της εθνικής αφήγησης. 

Το "κόκκινο-πράσινο" αναφέρεται στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχηματίζεται από αριστερά κόμματα (κόκκινο) και περιβαλλοντικά κόμματα (πράσινο) στη Γερμανία.


Η Γερμανία αφαιρεί από τους συντηρητικούς το δικαίωμα στην οπλοκατοχή

Σε μια άλλη εντυπωσιακή κίνηση, η γερμανική κυβέρνηση στόχευσε πρόσφατα τα μέλη του AfD, απαγορεύοντάς τους να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αποκαλύπτοντας τις αυταρχικές μεθόδους καταστολής της πολιτικής αντιπολίτευσης και φίμωσης των συντηρητικών φωνών. Αυτό αντικατοπτρίζει τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τα κομμουνιστικά καθεστώτα για την εξάλειψη της διαφωνίας.

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση στο Ντύσσελντορφ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. 

Το δικαστήριο, επηρεασμένο από αβάσιμες κατηγορίες από τους πολιτικούς αντιπάλους του AfD, δήλωσε ότι τα μέλη του κόμματος δεν μπορούν να κατέχουν πυροβόλα όπλα. 

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης να ανακαλέσει όλες τις άδειες οπλοκατοχής που κατέχουν τα μέλη του AfD, αναγκάζοντάς τα να παραδώσουν τα νόμιμα πυροβόλα όπλα τους. 

Η απόφαση προϋποθέτει «αναξιοπιστία βάσει του νόμου περί πυροβόλων όπλων» για τα μέλη του AfD, ριζωμένη σε πολιτική προκατάληψη και όχι σε πραγματικές ανησυχίες για την ασφάλεια.

Αυτό το δρακόντειο μέτρο είχε καταστροφικές επιπτώσεις σε άτομα εντός του κόμματος. Για παράδειγμα, ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Thomas και η Katharina Müller, και οι δύο μέλη του AfD και μανιώδεις συλλέκτες όπλων, αναγκάζονται τώρα να καταστρέψουν τις εκτεταμένες συλλογές τους - 197 πυροβόλα όπλα που ανήκουν στον Thomas και 27 στην Katharina - ή να τα παραδώσουν στην αστυνομία για καταστροφή. 

Αυτή η απόφαση όχι μόνο παραβιάζει τα προσωπικά τους δικαιώματα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τη στοχοποίηση ατόμων με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις.



Χρηματοδότηση κακοποιών για εκφοβισμό και βλάβη

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ότι έμμεσα και άμεσα χρηματοδοτεί και υποστηρίζει ριζοσπαστικές αριστερές τρομοκρατικές ομάδες όπως η Antifa, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες επιθέσεις εναντίον μελών του AfD. 

Πολιτικοί υψηλού προφίλ του AfD, όπως ο Tino Chrupalla και η Alice Weidel, έχουν αντιμετωπίσει απόπειρες δολοφονίας και σοβαρές απειλές, αναγκάζοντάς τους να ζουν υπό συνεχή αστυνομική προστασία. 

Αυτές οι πράξεις βίας, που συχνά συναντώνται με ανεπαρκή κυβερνητική απάντηση, αποκαλύπτουν ένα ανησυχητικό διπλό πρότυπο στην προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η Alice Weidel βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία μετά από αξιόπιστες απειλές δολοφονίας από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, οδηγώντας στην ακύρωση των σχεδίων της εκστρατείας της ενόψει των εκλογών στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Έσσης. 

Ομοίως, ο Stefan Jurca, υποψήφιος του AfD, δέχθηκε επίθεση στο Augsburg και η Beatrix von Storch, αντιπρόεδρος του AfD στην Bundestag, δέχθηκε επίθεση με ανθρώπινα περιττώματα από έναν αριστερό τρομοκράτη.

Ο Tino Chrupalla νοσηλεύτηκε μετά από ύποπτη επίθεση με σύριγγα από αριστερούς εξτρεμιστές στις 4 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας. 

Το AfD έχει αντιμετωπίσει όχι μόνο σωματική βία, αλλά και συστηματική παρενόχληση και εκφοβισμό από αριστερούς εξτρεμιστές που έχουν ενθαρρυνθεί από τη σιωπηρή υποστήριξη της κυβέρνησης.



Μια ιστορία καταστολής και διεθνών επιπτώσεων

Η επίθεση στο Compact δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος μιας ευρύτερης τάσης καταστολής. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το Compact στοχοποιήθηκε για την κριτική της στα μέτρα κλειδώματος. 

Το καλοκαίρι του 2020, οι λογαριασμοί της στο Facebook και το Instagram απενεργοποιήθηκαν από τη Meta, δήθεν λόγω κυβερνητικής πίεσης. 

Την άνοιξη του 2024, οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Compact έκλεισαν, παραλύοντας περαιτέρω τις δραστηριότητές της. 

Παρά τις προκλήσεις αυτές, το Compact συνέχισε να δημοσιεύει, μόνο για να αντιμετωπίσει την απόλυτη καταστολή με την πρόσφατη απαγόρευση και τις επιδρομές της αστυνομίας.

Η απαγόρευση του Συμφώνου και η ανάκληση των δικαιωμάτων οπλοκατοχής για τα μέλη του AfD έχουν προκαλέσει τόσο εγχώρια κατακραυγή όσο και διεθνή ανησυχία. 

Αυτές οι κινήσεις θεωρούνται σοβαροί περιορισμοί στην ελευθερία του Τύπου και τα δημοκρατικά δικαιώματα, κάνοντας παραλληλισμούς με αυταρχικά καθεστώτα.

Το γεγονός ότι το Compact παραμένει προσβάσιμο στο YouTube, παρά την οδηγία της γερμανικής κυβέρνησης, υποδηλώνει αντίσταση από παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες κατά της υπερβολικής προσέγγισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι συνέπειες αυτής της καταστολής εκτείνονται πέρα από τη Γερμανία. Δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για άλλες χώρες της Ε.Ε., όπου οι κυβερνήσεις μπορεί να αισθάνονται ενθαρρυμένες να καταστείλουν τα διαφωνούντα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική αντιπολίτευση υπό το πρόσχημα της προστασίας της δημοκρατίας.



Υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην αριστερή τυραννία

Οι συντονισμένες προσπάθειες της αριστερής γερμανικής κυβέρνησης να διαλύσει τη συντηρητική αντιπολίτευση μέσω κρατικής βίας, νομικών διώξεων και καταστολής των μέσων ενημέρωσης αντιπροσωπεύουν μια ανησυχητική τάση πολιτικής καταστολής και διάβρωσης των δημοκρατικών αρχών. 

Παρά τις συνεχείς επιθέσεις και τα νομικά εμπόδια, το AfD συνεχίζει να κερδίζει υποστήριξη, επιδεικνύοντας την αυξανόμενη υποστήριξη μεταξύ του γερμανικού λαού για τη φιλοεθνική του στάση.

Η δίωξη του AfD και η καταστολή συντηρητικών μέσων ενημέρωσης όπως το Compact υπογραμμίζουν ένα ευρύτερο μοτίβο πολιτικής καταπίεσης που παρατηρείται παγκοσμίως, όπου οι συντηρητικές φωνές στοχοποιούνται συστηματικά και φιμώνονται. 

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει και να ανταποκριθεί σε αυτές τις αδικίες, διασφαλίζοντας ένα πολιτικό τοπίο.

Αντιτιθέμενο σε αυτά τα άδικα μέτρα, το AfD υπερασπίζεται τα δικαιώματά του και τις αρχές της δημοκρατίας που πρέπει να προστατεύουν όλες τις πολιτικές οντότητες στη Γερμανία. 

Αυτή η συνεχιζόμενη μάχη κατά του πολιτικού νόμου και της επιθετικότητας δεν αφορά μόνο ένα κόμμα· 

Πρόκειται για τη διαφύλαξη μιας συνταγματικής δημοκρατίας από την αυταρχική διακυβέρνηση. 

Ο αγώνας για δικαιοσύνη συνεχίζεται και το AfD παραμένει δεσμευμένο να αμφισβητήσει αυτά τα δρακόντεια μέτρα και να παραμείνει σταθερό ενάντια στις ενορχηστρωμένες προσπάθειες φίμωσης και περιθωριοποίησης των μελών του.




ΠΗΓΗ: Germany's Ruthless War on Conservatives: Destroying the AfD, Silencing Their Media, Stripping Gun Rights, and Banning the Letter 'C' - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:


Σαξονία-Άνχαλτ: Μετά την απαγόρευση του γερμανικού περιοδικού "Compact", απαγορεύτηκε επίσης το "Summer Festival of Press Freedom"
Το Υπουργείο Εσωτερικών στη Σαξονία-Άνχαλτ απαγόρευσε το προγραμματισμένο «Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Ελευθερίας του Τύπου» στην έπαυλη του πρώην πολιτικού του AfD André Poggenburg. Θεωρείται ότι αυτό θα είναι ένα γεγονός αντικατάστασης για το φεστιβάλ του απαγορευμένου περιοδικού "Compact".











και για την γερμανίδα ΥΠΕΣ Nancy Faeser:



2 σχόλια:

  1. Δεν είναι πόλεμος της Γερμανίας, αλλά πόλεμος των σιωνιστών κατακτητών της Γερμανίας. Μη μπερδεύετε τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι βέβαιη ότι αντιλαμβάνεστε ότι αυτή είναι η μετάφραση του τίτλου του άρθρου, συνεπώς το β' πληθυντικό είναι άτοπο.

      Μπορείτε να μπείτε στον σύνδεσμο της πηγής και να αφήσετε το σχόλιό σας

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!