Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

'Boeing', ε κ τ ύ π ω σ η ΧΡΗΜΑΤΟΣ καί τό ( "περίφημο" ) στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα....



Μέσω SchiffGold.com,


Τα εμπορικά αεροσκάφη της Boeing δυσκολεύονται, αλλά οι στρατιωτικές μηχανές της ευδοκιμούν, όλα τροφοδοτούμενα από ατελείωτα χρήματα fiat...

Tyler Durden
26 Ιουλίου 2024


Όχι τόσο μυστηριωδώς, κανένα από τα προβλήματα που συνδέονται τώρα με τα επιβατικά αεροπλάνα της Boeing δεν φαίνεται να επηρεάζει τα όπλα εξόντωσης, που παράγουν για την παγκόσμια πολεμική μηχανή χωρίς σύνορα του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, η οποία τροφοδοτείται από άπειρο χρήμα fiat.

Μυριάδες προβλήματα με τα επιβατικά αεροσκάφη της Boeing έχουν θέσει την εταιρεία στις ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα εδώ και μήνες, αλλά η εταιρεία κατασκευάζει πολύ περισσότερα από απλά αεροπλάνα για εμπορικές επιβατικές αεροπορικές εταιρείες. 

Η Boeing είναι επίσης ένας σημαντικός εργολάβος αεροδιαστημικής που παράγει μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, drones predator, πυραύλους, ακόμη και το αεροπλάνο του προέδρου, το 'Air Force One'.

Για να είμαστε δίκαιοι, το ιστορικό της Boeing μέχρι αργά πέρα από τα εμπορικά αεροσκάφη απέχει πολύ από το τέλειο - το Starliner, ένα επανδρωμένο σκάφος σχεδιασμένο να φέρνει αστροναύτες στον ISS, μαστιζόταν από προβλήματα καθ' οδόν προς τον διαστημικό σταθμό που διερευνώνται τώρα από τους αστροναύτες του. Και ο κύριος αντίπαλος της Boeing στη διαστημική βιομηχανία, η SpaceX, είχε τα δικά της προβλήματα με παρόμοια σκάφη.

Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε για ένα ελικόπτερο Apache που χάλασε στο δρόμο του για να παραδώσει ένα ωφέλιμο φορτίο εξαιρετικά εύφλεκτης «δημοκρατίας» σε μια χώρα, που είχε την ατυχία να βρίσκεται στον συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο των εθνών-κρατών που εμπλέκονται σε περιττούς πολέμους, που διεξάγονται από τις ΗΠΑ, ή έναν από τους παγκόσμιους πληρεξούσιούς τους;

Κατά κάποιο τρόπο, τα ζητήματα συστημικού ελέγχου ποιότητας στην Boeing φαίνεται πολύ πιο πιθανό να επηρεάσουν μια χούφτα δύσμοιρων ταξιδιωτών παρά να προκαλέσουν προβλήματα με μια στρατιωτική επιχείρηση που έχει τη «δίκαιη» αιτία της προστασίας του ηγεμόνα του πετροδολλαρίου. 

Η εκτύπωση χρήματος fiat τροφοδοτεί και τα δύο φαινόμενα με διαφορετικούς τρόπους.

Τα ζητήματα εξοικονόμησης χρημάτων και ποιοτικού ελέγχου της Boeing είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ζωής σε ένα σύστημα χρήματος fiat. 

Καθώς το δολλάριο υποβαθμίζεται, το κίνητρο και η ικανότητα δημιουργίας σταθερών, μακράς διαρκείας προϊόντων υποβαθμίζεται σε είδος. 

Το κόστος κατασκευής εκτοξεύεται προς τα πάνω καθώς οι προμήθειες, τα υλικά, η εφοδιαστική, η αποθήκευση, η συντήρηση, η ασφάλιση, οι μισθολογικές απαιτήσεις και κάθε άλλος παράγοντας παραγωγής αυξάνονται, οδηγώντας σε υποβάθμιση της ποιότητας σε όλη τη διαδικασία, καθώς ο ακαταμάχητος πειρασμός εντείνεται να δοθεί προτεραιότητα στην ελαχιστοποίηση του κόστους έναντι της παραγωγής αξιόπιστων, καλά κατασκευασμένων, ποιοτικών αγαθών όπως ασφαλή αεροπλάνα.

Προσφορά χρήματος M2 των ΗΠΑ (δισεκατομμύρια)



Όταν τα άτομα και οι εταιρείες συνειδητοποιούν, ότι τα χρήματα αξίζουν λιγώτερο από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο, και σε ένα χρόνο θα αξίζουν ακόμη λιγώτερο, αυτά τα μέτρα μείωσης του κόστους γίνονται τυποποιημένα θέματα πολιτικής. 

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παρέχουν κίνητρα για την ταχύτητα παραγωγής και τη μείωση του κόστους σε έργα υψηλής ποιότητας που απαιτούν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να γίνουν, αλλά θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Όταν οι κεντρικοί τραπεζίτες ενεργοποιούν τον εκτυπωτή και υποβαθμίζουν την αξία κάθε δολλαρίου σε κυκλοφορία, ουσιαστικά κλέβουν όχι μόνο χρήματα, αλλά και χρόνο, καθώς κάθε ικανότητα ουσιαστικής αποταμίευσης για το μέλλον μειώνεται και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και η κερδοσκοπία ανταμείβονται έναντι της ποιότητας.

Η διάρκεια ζωής των ωρών που ξοδεύετε στη δουλειά - χρόνος που θα μπορούσε να δαπανηθεί με την οικογένειά σας, για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης, για τη δημιουργία μεγάλης τέχνης και για το να είστε παραγωγός διαρκών και πολύτιμων πραγμάτων - συρρικνώνεται έτσι ώστε οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί και οι κερδοσκόποι του πολέμου να μπορούν να γίνουν πλουσιότεροι.






Και αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το "ποια πλευρά" είναι στην εξουσία

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το παραστατικό χρήμα συμβάλλει στην υποβάθμιση της ποιότητας των αγαθών, όπως τα αεροπλάνα, και στέλνει τις πολλές ώρες που ξοδεύουμε δουλεύοντας για να κερδίσουμε αυτά τα χρήματα - είτε εργάζεστε στην Boeing είτε κάπου αλλού - σε μια μαύρη τρύπα αργής κίνησης που ανοίγει από την κλοπή της εκτύπωσης χρήματος. 

Όταν οι τραπεζίτες μπορούν να δημιουργήσουν άπειρες ποσότητες νομίσματος από το πουθενά, αυτό σημαίνει ότι τα μακροπρόθεσμα έργα, η επιχειρηματικότητα και κυριολεκτικά οτιδήποτε άλλο απαιτεί χαμηλότερη χρονική προτίμηση αποθαρρύνονται υπέρ των δαπανών, της κερδοσκοπίας και των περικοπών οπουδήποτε είναι δυνατόν.

Αλλά όταν πρόκειται για τη διατήρηση του κράτους Πρόνοιας-Πολέμου, η ικανότητα εκτύπωσης άπειρου χρήματος είναι απαραίτητη

Χωρίς αυτό, η πολεμική μηχανή που υποστηρίζεται σταθερά τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους θα έπαυε να υπάρχει. 

Τα δολλάρια θα ήταν περιορισμένα, θα υπήρχε ένα πρακτικό ανώτατο όριο στις δαπάνες που θα επέβαλλε δημοσιονομική πειθαρχία, επειδή το νόμισμα θα ήταν συνδεδεμένο με κάτι - όπως ο χρυσός - εγγενούς αξίας και πραγματικής σπανιότητας. 

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μαχητικά αεροσκάφη, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα στρατιωτικά ελικόπτερα και οι βαλλιστικοί πύραυλοι της 'Boeing', θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν μέσω άμεσης φορολογίας, την οποία οι Αμερικανοί δεν θα δεχτούν ποτέ.

Σημαίνει επίσης ότι η Boeing θα έχει πολύ περισσότερα κίνητρα να παράγει επιβατικά αεροσκάφη που δεν καταρρέουν στον διάδρομο. 

Αλλά σε αντίθεση με έναν άμεσο φόρο, η κλοπή αξίας (και χρόνου) με την εκτύπωση χρήματος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παρατηρηθεί, καθώς οδηγεί αργά την αξία του δολαρίου προς το μηδέν

Σε ένα σύστημα με χαλαρό χρήμα, ο πληθωρισμός ανεβοκατεβαίνει με διαφορετικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια διαφορετικών περιόδων, αλλά αν κάνετε σμίκρυνση, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο κόστος που ανεβαίνει.

Μέχρι να περάσει τον ορίζοντα γεγονότων της υπερπληθωριστικής κατάρρευσης, η υποτίμηση δεν συμβαίνει μονομιάς. 

Το δολλάριο ΗΠΑ χρησιμοποιεί το μοναδικό καθεστώς παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, που επιβάλλεται από την απειλή βίας, για να καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία και να εξάγει πληθωρισμό δολλαρίου σε άλλες χώρες. 

Αλλά έτσι βράζει ο παροιμιώδης βάτραχος. 

Όταν τα πράγματα γίνονται αρκετά άσχημα ώστε οι απλοί Αμερικανοί τελικά αρχίζουν να το παρατηρούν, οι πρόεδροι και άλλοι πολιτικοί κατηγορούν την «αύξηση των τιμών» και την «εταιρική απληστία». 

Αυτή θα ήταν μια πιο ειλικρινής εκτίμηση αν οι κατηγορίες της απληστίας στρέφονταν προς τα μέσα:

Στους τραπεζίτες που απολαμβάνουν το προνόμιο να είναι πρώτοι στη σειρά στον εκτυπωτή χρήματος, στους ξεδιάντροπα διεφθαρμένους αξιωματούχους της Federal Reserve που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι γνωρίζουν ακριβώς ποιοι οικονομικοί μοχλοί πρόκειται να τραβηχτούν, στους γερουσιαστές που κερδίζουν εκατομμύρια με ύποπτα τυχαίες χρηματιστηριακές συναλλαγές και ψηφίζουν νομοσχέδια γραμμένα από λομπίστες στις ίδιες εταιρείες που χρηματοδότησαν τις εκστρατείες τους, και στους προέδρους που ενθαρρύνουν τη Fed να εκτυπώσει, να εκτυπώσει και να εκτυπώσει λίγο περισσότερο, έτσι ώστε η οικονομία να μπορεί να φανεί ισχυρή κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Μέχρι να αλλάξει θεμελιωδώς η κεντρική τράπεζα (ή να καταργηθεί εντελώς η Fed) με ένα πρότυπο σκληρού χρήματος, περιμένετε περισσότερα από τα ίδια. 

Μέχρι, φυσικά, το δολλάριο να τυπωθεί τελικά στη λήθη και μια νομισματική επαναφορά να αναγκάσει το χέρι της αυτοκρατορίας. 

Όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα είναι καταστροφικό και το καθεστώς θα προσπαθήσει να κατηγορήσει τους πάντες και τα πάντα εκτός από τον εαυτό του, καθώς παρουσιάζει μια ακόμη πιο συγκεντρωτική, μεγαλύτερη κυβέρνηση και μεγαλύτερη τραπεζική «λύση».

Αλλά θα είναι επίσης μια ευκαιρία να αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα με κάτι καλύτερο. 

Ωστόσο, θα εναπόκειται στους ανθρώπους να κοιτάξουν πέρα από την προπαγάνδα για να αναγνωρίσουν το ζήτημα και να απαιτήσουν σκληρά χρήματα - για να μην παραδώσουμε άλλα εκατό και πλέον πολύτιμα χρόνια κλεμμένου χρόνου στους τραπεζίτες και τους πολιτικούς φίλους τους.


ΠΗΓΗ: Boeing, Money Printing, & The Military-Industrial Complex | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!