Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Τα 'bonus' του Covid: Το παιδί πέταξε μπόϊ - Ο Μπάιντεν ψήλωσε μερικά εκατοστά ενώ έλειπε για πέντε ημέρες...






Mεγαλώνει,μεγαλώνει,μεγαλώνει τα...παιδιά !!! (youtube.com)




Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ο Ρέι κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη σχετικά με τη συνεχιζόμενη έρευνα για την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην προέδρου και την αντίδραση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εκείνη την ημέρα. Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής Τζιμ Τζόρνταν αν το FBI είχε υπολογίσει όλες τις σφαίρες στο σημείο, ο Ρέι είπε ότι οκτώ σφαίρες ανακτήθηκαν από την ταράτσα του κτιρίου από το οποίο ο ένοπλος άνοιξε πυρ.


Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα δημοσιεύουν βίντεο στο οποίο υποστηρίζουν επίσημα την προεδρική υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρρις.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα υποστήριξαν επίσημα την προεδρική υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρρις σε βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. «Η Μισέλ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που σας υποστηρίζουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσετε αυτές τις εκλογές και να μπείτε στο Οβάλ Γραφείο», είπε ο πρώην πρόεδρος στην Χάρρις σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί με τη σύζυγό του, όπως φαίνεται στο βίντεο. Σε κοινή δήλωση που ανακοίνωσε την έγκριση, οι Ομπάμα επαίνεσαν την Χάρρις και απαρίθμησαν τα επιτεύγματά της.



Ο Reid Hoffman, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας γνωστός για τη συνίδρυση του LinkedIn, φέρεται να ενορχηστρώνει μια σημαντική πρωτοβουλία χρηματοδότησης για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Kamala Harris για την προεδρία.
Λέγεται ότι συσπειρώνει την ελίτ της Silicon Valley για να συγκεντρώσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία της. Ωστόσο, η υποστήριξη του Hoffman συνοδεύεται από συγκεκριμένα αιτήματα: πιέζει για την απόλυση της Lina Khan, του κορυφαίου αξιωματούχου αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της FTC που έχει πατάξει τα μονοπώλια Big Tech. Ο Χόφμαν έχει επίσης εκφράσει την περιφρόνησή του για τους τρέχοντες δασμούς και την προτίμησή του να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στις μακροχρόνιες πολιτικές ελεύθερου εμπορίου, τις οποίες συζήτησε σε συνέντευξή του στο CNN.



Ο πρώην αρχηγός της συνοριοφυλακής Κρις Κλεμ επέκρινε έντονα την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρρις για τον χειρισμό της παράνομης μετανάστευσης.
Ο Clem, ο οποίος υπηρέτησε για πάνω από 27 χρόνια στη Συνοριακή Περιπολία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Harris πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της κρίσης, δηλώνοντας: «Σας ανήκει αυτό. Δεν μπορείτε να πείτε: "Δεν είναι δική μου ευθύνη"». «Οι αριθμοί δεν λένε ψέμαμτα», δήλωσε ο Clem, περιγράφοντας την τρέχουσα κατάσταση ως «καταστροφική». Η Χάρρις, που διορίστηκε από τον Τζο Μπάιντεν για να αντιμετωπίσει τα «βαθύτερα αίτια» της παράνομης μετανάστευσης, προσπαθεί να αποκηρύξει τον τίτλο του «τσάρου των συνόρων» που της αποδίδεται τόσο από πολιτικούς όσο και από τα μέσα ενημέρωσης. Επισκέφτηκε ελάχιστα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ και αρνήθηκε προσκλήσεις να επισκεφθεί από συνοριακές πολιτείες όπως η Αριζόνα το 2021.



Ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας του Σικάγο προειδοποίησε τους ψηφοφόρους για την Κάμαλα Χάρρις, λέγοντας ότι το άλμα της στην κρίση στην υπόθεση φάρσας του Jussie Smollett αντικατοπτρίζει ελάχιστα τα προσόντα της ως προεδρικής υποψήφιας.
Στις αρχές του 2019, η Κάμαλα Χάρρις υπερασπίστηκε δημόσια τον Τζούσι Σμόλετ λίγες μέρες αφότου ο σταρ του Χόλιγουντ ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από δύο υποστηρικτές του Τραμπ στο Σικάγο. Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι οι δράστες έριξαν χλωρίνη πάνω του, έβαλαν μια θηλιά γύρω από το κεφάλι του και φώναξαν «Αυτή είναι η χώρα MAGA».



Η Κάμαλα Χάρρις χαμογελούσε όταν έφτασε στα πρώην κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ τη Δευτέρα.
Ήταν εκεί για να ανυψώσει το ηθικό των τυφλών υπαλλήλων, οι οποίοι μετά από 15 μήνες μόχθου για την επανεκλογή του προέδρου, βρέθηκαν ξαφνικά να εργάζονται γι 'αυτήν. «Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω την υποστήριξη του Joe σε αυτόν τον αγώνα», καυχήθηκε υπό τις επευφημίες ενός πλήθους που ήταν τώρα στη μισθοδοσία της. Αλλά καθώς οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν πρόθυμα, κάποιοι πρέπει να έτρεφαν ιδιωτικές ανησυχίες. Διότι, πίσω από την πρόσφατη δημόσια αυτο-χαρακτηρισμό της Harris ως ευγενικής, πρόσχαρης «Momala», έχει κερδίσει μια άσχημη φήμη ως υποτιθέμενη «καταστρεπτική» «νταής» στο χώρο εργασίας.



Μέχρι τώρα, πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι έχουμε να κάνουμε με μια μηχανή προπαγάνδας που διευθύνεται από το καθεστώς.
Είναι σχεδόν αδύνατο να μην δούμε ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν ως όπλο για το βαθύ κράτος, κάνοντας τις εντολές τους σε κάθε στροφή. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η προπαγάνδα είναι τόσο ολοφάνερη και επιζήμια που πρέπει να καταγγελθεί. Αυτή η κατάσταση που αφορά την Κάμαλα Χάρις, την «τσάρο των συνόρων», είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Είναι ένα θέαμα και απεικονίζει τέλεια πόσο μακριά θα φτάσουν τα μέσα ενημέρωσης για να ενισχύσουν τον εξαιρετικά αντιδημοφιλή αντιπρόεδρο.



Στις 25 Ιουλίου, το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (GAO) δημοσίευσε μια καταδικαστική έκθεση που αποκαλύπτει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε λογιστικά λάθη που σχετίζονται με τη βοήθεια του Πενταγώνου προς την Ουκρανία.
Αυτή η ανακάλυψη επιδεινώνει την υπερεκτίμηση των 6,2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων που είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως, ανεβάζοντας το σύνολο σε ανησυχητικά 8,2 δισεκατομμύρια δολλάρια σε λανθασμένα κατανεμημένα κεφάλαια. Οι αποκλίσεις προέκυψαν από τη χρήση από το Πεντάγωνο της «αξίας αντικατάστασης» αντί της «υποτιμημένης αξίας» στον υπολογισμό της βοήθειας που παρέχεται στο πλαίσιο της Προεδρικής Αρχής Απόσυρσης (PDA). Το PDA, εγκεκριμένο από τον νόμο περί εξωτερικής βοήθειας του 1961, επιτρέπει στον Πρόεδρο να κατευθύνει τη μεταφορά αμυντικών ειδών και υπηρεσιών από τα αποθέματα των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση ξένων κρίσεων. Από τον Αύγουστο του 2021, αυτή η αρχή έχει επιτρέψει σχεδόν 24 δισεκατομμύρια δολλάρια σε αναλήψεις για την Ουκρανία.



Η πρώτη δόση από τους τόκους που παράγονται από τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία πρόκειται να ενισχύσει τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ε.Ε.
Η Ε.Ε. ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είχε διαθέσει τη μεταφορά της πρώτης πληρωμής ύψους 1,5 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολάρια) των τόκων που κερδήθηκαν από κατασχεθέντα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο Κίεβο για να το βοηθήσει να αγοράσει όπλα. Η Μόσχα προειδοποίησε τις Βρυξέλλες να μην χρησιμοποιήσουν τα «κλεμμένα» κεφάλαια για να εξοπλίσουν την Ουκρανία, απειλώντας με αντίποινα. Η ανακοίνωση ακολουθεί μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και της G7 σχετικά με τον τρόπο χρήσης σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στην κεντρική τράπεζα της Ρωσσίας που ακινητοποιήθηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία.



Η Μόσχα εντόπισε πρόσφατα αυτά που θεωρεί ως εμπόδια για μια διπλωματική λύση
Το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα με «δίκαιους» όρους, δήλωσε την Παρασκευή ο κορυφαίος σύμβουλος του Βλαντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, σε συνέντευξή του σε ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι η Ρωσσία δεν είναι έτοιμη για μια συμφωνία. Ο ανώτατος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουκρανία επιδιώκει αυτό που θεωρεί ως αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν όχι σε πάγωμα των εχθροπραξιών, αλλά σε πλήρη τερματισμό της σύγκρουσης. Ζήτησε να αυξηθεί η διεθνής πίεση στη Ρωσσία και να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας για την επίτευξη του στόχου.



Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ επέβλεψε την υλικοτεχνική υποστήριξη του στρατού για περισσότερο από μια δεκαετία
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσίας (FSB) συνέλαβε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά. Η εξέλιξη έρχεται μετά τη σύλληψη ορισμένων κορυφαίων στρατιωτικών αξιωματούχων μετά από σημαντικό ανασχηματισμό στο υπουργείο Άμυνας. Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η FSB ανέφερε ότι ο Μπουλγκάκοφ, 69 ετών, ο οποίος επέβλεπε την υλικοτεχνική υποστήριξη του ρωσικού στρατού μεταξύ 2010 και 2022, είχε τεθεί σε προδικαστικό κέντρο κράτησης στη Μόσχα ως μέρος της «υπόθεσης εγκληματικής διαφθοράς που ξεκίνησε».



Πέρα από τους επαίνους για τις νίκες επί του Ναπολέοντα και του Χίτλερ, ο Ρεπουμπλικάνος εξακολουθεί να είναι ρωσόφοβος, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι ξεκάθαρος όταν πρόκειται για τη ρωσική ιστορία, αλλά ξεκίνησε την «κούρσα κυρώσεων» με τη Μόσχα, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Σε συνέντευξή του στο Fox News νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Trump επεσήμανε ότι η ρωσική «πολεμική μηχανή» νίκησε τόσο τον Ναπολέοντα όσο και τον Χίτλερ, οπότε η διακοπή της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για αυτόν εάν επανεκλεγεί. Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του, Μάικ Πομπέο, περιέγραψε «ένα ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ» στη Wall Street Journal που φαινόταν να έρχεται σε αντίθεση με την πραγματική θέση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.



«Αν δεν το κάνουμε, θα καταλήξουμε σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή και ίσως σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα την Παρασκευή, αμέσως μετά τη συνάντηση του ισραηλινού ηγέτη με τον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Χάρις. Ο Trump ισχυρίστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης ότι ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή - και ακόμη και ενδεχομένως ένας «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» - θα ξεσπάσει εάν δεν κερδίσει τις εκλογές. Εδώ και καιρό τρέχει ως ο υποψήφιος που θα αποκλιμακώσει τα παγκόσμια hotspots στα οποία η Ουάσιγκτον είναι πολύ βαθιά ενσωματωμένη.



Αιγυπτιακή πηγή επιβεβαιώνει ότι αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ασφαλείας θα συμμετάσχει σε συνάντηση στη Ρώμη την Κυριακή. Η Χαμάς είπε να απορρίψει τις προτάσεις του Ισραήλ πριν καν υποβληθούν.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, ότι στέλνει μια ομάδα στη Ρώμη στις αρχές της εβδομάδας για συνομιλίες σχετικά με μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων. «Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία. Ο χρόνος θα δείξει. Είμαστε σίγουρα πρόθυμοι να πετύχουμε μια συμφωνία και εργαζόμαστε πάνω σε αυτήν», δήλωσε ο Νετανιάχου. Εν τω μεταξύ, μια αιγυπτιακή πηγή δήλωσε στην Al Qahera Al Ikhbariya ότι «μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ασφαλείας θα συμμετάσχει στην τετραμερή συνάντηση στη Ρώμη την Κυριακή»



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ    

6 σχόλια:

  1. Ρέ παιδιά θά μας αποτρελλάνετε τελείως;

    Μέ τί τόν ...τραβάγανε καί ψήλωσε;

    Μέσα σέ λίγα 24ωρα;

    Στά 82 του;

    Μήν τρελλαθούμε πιά!

    Μέ τί ;

    Μέ λάστιχο;

    Μπάς καί βρήκανε τόν Προκρούστη καί τόν ..."τέντωσε";

    Δέν γίνονται αυτά, κάτι ά λ λ ο θά είναι από πίσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α φίλε, εδώ θα διαφωνήσω! Ο τύπος έριξε τις ξάπλες του, κάθε που ξύπναγε τεντωνόταν να 'ρθουν τα κόκκαλα στη θέση τους, άσε που φαίνεται με αυτόν τον κοβιντ να παίρνεις και μπόϊ. Καρατσεκαρισμένο από ντόκτωρες, τι λες τώρα;

      Διαγραφή
  2. Τσσσσσσς καυτό κορμί ατέλειωτο!!! Μας αναστατώνετε βραδιάτικα, ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας κάνατε καί γελάσαμε μέ τήν καρδιά μας!
    Σας ευχαριστούμε ειλικρινά!
    Ο ετοιμόρροπος αρχικοιμίσης Τζό....ασταμάτητος!!!!!!!!!!
    Νά 'στε καλά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον ρόλο της Sia, ο Mighty Joe με πλήρη εξοπλισμό Vileda.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μας τρελάνουν αυτά τα Αμερικανά, ο άνοια Μπάϊντεν έγινε Ομπαμάνοια Μπάϊντεν. Να μας πει πως το κάνει να κάνω πλάκα στους φίλους μου. Κάνεις δεν θα με καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!