Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΑΞΙΑ ! Νεαρή σύζυγος ΞΥΠΝΑ στίς 5 το πρωΐ, γιά νά ετοιμάσει ΓΕΥΜΑΤΑ γιά τόν σύζυγό της: «Εργάζεται ΣΚΛΗΡΑ γιά εμάς» !!!


(Ευγενική προσφορά από @thatjoyfilledhome)


«Οι προσπάθειές μου μπορεί να μην είναι ορατές από τον έξω κόσμο, αλλά τις βλέπει ο Θεός», λέει.


7/19/2024Ενημέρωση:7/23/2024



Η εικοσιπεντάχρονη Grace έχει ένα μοναδικό πάθος: να μαγειρεύει υγιεινά γεύματα για τον σύζυγό της. Από την παρασκευή μπισκότων και σάλτσας μέχρι το ψήσιμο πλεξούδων ημισελήνου, τα λατρεύει όλα.

Η Grace και ο σύζυγός της γνωρίστηκαν πριν από έξι χρόνια, όταν ήταν μόλις 19 ετών. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Σήμερα, το ζευγάρι κατοικεί στο σπίτι τους στην Πενσυλβάνια με τη μικρή κόρη τους. Παθιασμένη νοικοκυρά, η Grace απολαμβάνει να καθαρίζει και να φροντίζει την κόρη της και να μαγειρεύει πολύ.

Η νεαρή σύζυγος και μητέρα πιστεύει ότι ο σύζυγός της, ο οποίος έχει μια έντονη δουλειά με πολλές ώρες, αξίζει να τρέφεται καλά.



Grace, 25 ετών, από την Πενσυλβάνια. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοπαθολογίας και Ακοολογίας. (Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)



Ο σύζυγός μου εργάζεται πολλές ώρες σε δύσκολες συνθήκες για να μας παρέχει

Η Grace πιστεύει ακράδαντα στη φροντίδα της μικρής οικογένειάς της. (Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)



Καλλιεργώντας την καρδιά ενός ανθρώπου που αγαπά να

προσφέρει

Λέει ότι οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού της έχουν τις ρίζες τους στην αγάπη και την επιθυμία να δοξάσει τον Θεό. (Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)


Η πινακίδα πάνω από τη σόμπα της γράφει περήφανα: «Μου αρέσει να ταΐζω την πατριαρχία».

«Μετά τον COVID, οι άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες, άρχισαν να αλλάζουν τις απόψεις τους για το σπίτι», είπε. «Έχω δει να μετατοπίζεται σε όλο και περισσότερες γυναίκες που αγκαλιάζουν παραδοσιακές αξίες και αυτό περιλαμβάνει και στους γάμους τους.

Ωστόσο, κοινωνικά μιλώντας, δεν είναι ακόμα ο κανόνας να έχουμε παραδοσιακούς ρόλους στο γάμο. Υπήρξε μια ταλάντευση εκκρεμούς από τις δεκαετίες του '50 και του '60, από τη «συντριβή της πατριαρχίας» μέχρι τώρα, περισσότερες γυναίκες να σέβονται τους άνδρες στη ζωή τους και να μπαίνουν υπό την ηγεσία τους στο σπίτι.

«Αξίζει ένα καλό γεύμα καθώς εργάζεται σκληρά για εμάς»

Η Grace μαγειρεύει τακτικά και, για να παραμείνει λιτή, οργανώνει τις αγορές της σύμφωνα με τις εκπτώσεις. Συχνά, ξυπνάει νωρίς ειδικά για να ετοιμάσει πρωινό για τον σύζυγό της.

Λατρεύει το ψήσιμο. Οι επιλογές πρωινού περιλαμβάνουν τσουρέκια, κις και ψητές τηγανίτες - καθώς και shoofly pie (σ.σ. είδος τάρτας με καστανή ζάχαρη και μελάσα και τρίμματα από τη ζύμη), το παραδοσιακό ολλανδικό επιδόρπιο της Πενσυλβανίας που είναι ένα από τα αγαπημένα της. Ετοιμάζει επίσης γεύματα για να φάει ο σύζυγός της στη δουλειά.

Η νεαρή μητέρα ενός ζει σύμφωνα με την πανάρχαια ιδέα να υπηρετεί την οικογένειά της ως φροντιστής.

Λέει ότι ο σύζυγός της «αξίζει ένα καλό γεύμα» επειδή εργάζεται σκληρά για την οικογένεια.

«Επικεντρώνω τα γεύματα γύρω από μια πρωτεΐνη και χτίζω από εκεί με υδατάνθρακες, λαχανικά κ.λπ.», είπε, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του ψητού κοτόπουλου με πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σπιτικά βουτυρωμένα ψωμάκια. 

"Δεν είναι τίποτε φανταχτερό και πιθανώς πολύ ρουστίκ μαγείρεμα, αλλά είναι εστιασμένο σε θρεπτικό φαγητό και χορταστικό."



Η Grace με τη μικρή της κόρη. (Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)


Η Grace λέει ότι αγαπά το «σχέδιο του Θεού για ένα σπιτικό» και βρίσκει χαρά στο να είναι ο φύλακας του σπιτιού της. (Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)



Ο σύζυγός της είναι πάντα ευγνώμων.

«Είναι ευγνώμων και μετά τα γεύματα μου δίνει ένα φιλί και με ευχαριστεί για το μαγείρεμα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι ανταλλαγές βοήθησαν στην ενίσχυση του γάμου τους.


«Και οι δύο καταλαβαίνουμε ότι καμμία δουλειά δεν είναι πιο δύσκολη από την άλλη, είναι σκληρές με τον δικό τους τρόπο», είπε. «Δεν παίζουμε ένα παιχνίδι "μία σου και μία μου" και εκφράζουμε την εκτίμησή μας ο ένας για τον άλλον καθημερινά».


(Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)


Η Grace μοιράζεται το ταξείδι της για τη δημιουργία του "That Joy-Filled Home" στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν με μια μεγάλη ποικιλλία συναισθημάτων.

«Συνήθως είναι ένα σακούλι μικτών αντιδράσεων, πολλές από τις οποίες είναι θετικές, ενώ άλλες είναι θυμωμένες ή σοκαρισμένες», είπε.

Ενώ κάποιοι την επέκριναν ότι ήταν «σκλάβα» επειδή φρόντιζε τον σύζυγό της, υπήρχαν και άλλοι που εκτιμούσαν και αναγνώριζαν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της.

Είπε: «Οι προσπάθειές μου μπορεί να μην φαίνονται από τον έξω κόσμο, αλλά είναι ορατές από τον Θεό και ό, τι κάνω ρέει από αγάπη και την επιθυμία να Τον δοξάσω μέσα από την καθημερινή μου ζωή».

Τιμώντας έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής

Το μαγείρεμα δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει η Grace για την οικογένειά της. 

Άλλες δουλειές είναι εξίσου σημαντικές, λέει, και πρέπει να παρακολουθούνται καθημερινά. 

Διατηρεί μια λίστα με «αδιαπραγμάτευτα» που κάνει κάθε μέρα: ένα πλυντήριο με ρούχα, το πλυντήριο πιάτων και τουλάχιστον τρεις δουλειές.

Σε ένα ορισμένο επίπεδο, η νεαρή νοικοκυρά γνώριζε πάντα ότι ήθελε να μείνει στο σπίτι. Στο δεύτερο έτος της φοίτησής της, ωστόσο, αυτή η επιθυμία ξεκίνησε πραγματικά.



Φτιάχνοντας την τούρτα γενεθλίων του άντρα μου

(Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)



Μία ημέρα από την ζωή μίας παραδοσιακής 25χρονης συζύγου

"Αγαπώ να ΤΡΕΦΩ την πατριαρχία"

(Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)



Αρραβωνιάστηκε τον Μάρτιο του 2019, αλλά ανέβαλε τον γάμο της μέχρι τον Μάϊο του 2021 επειδή ήθελε πρώτα να ολοκληρώσει το πτυχίο της. 

Σπούδαζε λογοπαθολογία και ακοολογία, αλλά άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δεν ήταν το μονοπάτι που ήθελε να ακολουθήσει μακροπρόθεσμα. Ήξερε, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, ότι σύντομα θα ήταν καταπονημένη και θα ένοιωθε εξουθενωμένη.

«Ήξερα ότι στην πορεία, δεν ήθελα να ολοκληρώσω ένα μεταπτυχιακό και μια κλινική υποτροφία και να περιμένω όλα αυτά τα επιπλέον χρόνια για να παντρευτώ και να ξεκινήσω μια οικογένεια», είπε.

Η νεαρή γυναίκα μοιράστηκε ότι αντιμετώπισε επίσης αντίσταση από άλλους για την τήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής της.

«Ξέρω ότι προέρχεται από ένα καλοπροαίρετο μέρος, αλλά μερικές φορές ήταν οδυνηρό», δήλωσε η Grace. «Ήταν σαν η επιλογή του σπιτιού να ήταν ένα "μικρότερο" μονοπάτι ή ότι ήμουν "πολύ έξυπνη" για να χαζεύω και να "σπαταλάω τις δυνατότητές μου"».

Δείτε το βίντεο:

(Ευγενική προσφορά του @thatjoyfilledhome)

Μια παθιασμένη πιστή στην υποστήριξη όλων των νοικοκυρών - ακόμη και εκείνων που μπορεί να είναι μόνες ή ακόμη φοιτήτριες - η Grace λέει ότι θέλει οι άνθρωποι να κάνουν ό, τι είναι καλύτερο για την οικογένειά τους. 

Στις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά της, αλλά φοβούνται τις αντιδράσεις, έχει κάποιες ειλικρινείς συμβουλές.

«Κάποια στιγμή, πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου για σένα», είπε, «και όχι με φόβο για το τι μπορεί να πουν ή να σκεφτούν οι άλλοι»

Για εκείνη, η επιλογή να μείνει σπίτι ήταν πολύ πιο ελκυστική από μια καρριέρα.

Η εξυπηρέτηση του συζύγου και του παιδιού της έχει δημιουργήσει γλυκές αναμνήσεις και η χαρά του να βλέπει τα πρώτα ορόσημα του παιδιού της ως μαμά που μένει στο σπίτι έχει κάνει τις προκλήσεις να αξίζουν τον κόπο.

«Δεν θα ήθελα ποτέ να χάσω αυτές τις στιγμές για τον κόσμο», είπε.


Ο Arsh Sarao συνέβαλε σε αυτή την έκθεση.
Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!