Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΟΡΗΤΩΝ ΟΠΛΩΝ – ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Μόνη στο πάρκο τη νύχτα: Σύμφωνα με τη βούληση των αριστερών πολιτικών, σύντομα μόνο οι «αιτούντες προστασία» και οι ειδικευμένοι εργάτες θα οπλιστούν εδώ... 
(Συμβολική εικόνα: Imago)

Στην Γερμανία, εκείνους που το κράτος μπορεί να εκφοβίσει πιο εύκολα και που σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορούν να τους κατασχέσουν τα πάντα – δηλαδή τους αυτόχθονες Γερμανούς που διαθέτουν πιστοποιητικά γέννησης, άδεια οδήγησης, αυτοκόλλητα TÜV, σταθερές διευθύνσεις εγγραφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστοποιητικά καλής συμπεριφοράς, αριθμούς φορολογικού μητρώου και κοινωνικής ασφάλισης και πολλά άλλα – οι αρχές και το δικαστικό σώμα αρέσκονται να ασκούν δρακόντειες ποινές και να επιδιώκουν μια μόνιμη ανατροπή του τεκμηρίου αθωότητας μέσω λεπτής γενικής καχυποψίας. 

Φαίνεται επίσης σχεδόν σαν να θέλουν να αντισταθμίσουν στους άμεμπτους, κάτω του μέσου όρου παραβάτες και σκληρά εργαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας αυτό που όλο και περισσότερο εγκληματικά αποτυγχάνουν να κάνουν στο παράλληλο περιβάλλον των εγκληματιών μεταναστών – είτε σκόπιμα είτε από δειλία.

Η ατελείωτη σειρά παραδειγμάτων αυτής της πολιτικο-διοικητικής προκατάληψης εναντίον των ίδιων των πολιτών περιλαμβάνει επίσης μέτρα που τελικά αποσκοπούν μόνο στην παρενόχληση των αξιοπρεπών και έντιμων πολιτών - ενώ δεν έχουν καμμία αξία για εκείνους που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να στοχεύουν: Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει, για παράδειγμα, «ζώνες χωρίς μαχαίρια" με σχετικούς ελέγχους, ή ελέγχους κυκλοφορίας εναντίον "παραβατών ταχύτητας" όχι σε νευραλγικές, αλλά σε αυτόχθονες περιοχές, στις οποίες ξανά και ξανά οι οπαδοί της κύριας εμφανούς προβληματικής πελατείας "τυχαία" παραλείπονται, γεγονός που όχι μόνο δημιουργεί τις επιθυμητές στατιστικές στρεβλώσεις, αλλά δεν απειλεί επίσης τους αξιωματικούς που αναπτύσσονται με σχεδόν κανένα κίνδυνο.


SPD: Το πρόβλημα δεν είναι τα αδικήματα με μαχαίρια και πυροβόλα όπλα, αλλά οι περισσότερες αιτήσεις άδειας οπλοφορίας

Ωστόσο, ένα μέτρο δράσης, με το οποίο το κράτος ήθελε να προσποιηθεί τον ακτιβισμό της πολιτικής ασφάλειας προσομοιώνοντας την αντίδραση στην πιο κρίσιμη κατάσταση ασφαλείας (όπου φυσικά δεν υπάρχει καμμία αναφορά στον αυτοεισαγόμενο κίνδυνο των μαχαιριών και των πυροβόλων όπλων), δικαίως προκαλεί συναισθήματα: πρόκειται για την «άδεια φορητών όπλων». 

Κυρίως, έχει ως στόχο να θέσει εμπόδια στους πολίτες που θέλουν να προστατευθούν ενόψει της προβληματικής κατάστασης της δημόσιας ασφάλειας. Η υποχρέωση καταχώρισης και αιτιολόγησης έχει ως συνέπεια όποιος θέλει να οπλιστεί τουλάχιστον ελαφρώς για λόγους αυτοάμυνας να καθίσταται ως λανθάνων «ύποπτος». Σε κάθε περίπτωση, η άδεια μικρού όπλου σας επιτρέπει μόνο να μεταφέρετε "βολές συναγερμού, ερεθιστικά και προειδοποιητικά όπλα" δημόσια. Καλύτερα από το να μην έχετε τίποτε, αλλά αυτό είναι επίσης ένα αγκάθι στην πλευρά του κράτους.

Επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ακριβώς αυτό, η υπουργός Εσωτερικών του SPD Daniela Behrens στην Κάτω Σαξονία είναι τώρα σοβαρά αναστατωμένη που η άδεια φορητών όπλων παραχωρείται σε μεγάλη συχνότητα. 


Η ΥΠΕΣ Daniela Behrens

Η αντίδρασή της σε αυτή την τάση – η οποία είναι αρκετά χαρακτηριστική για έναν αριστερό πολιτικό – είναι να αντισταθμίσει αυτή την «ανησυχητική και λανθασμένη εξέλιξη» εισάγοντας αυστηρότερους κανόνες για την απόκτηση αδείας. Κατά συνέπεια, θέλει να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους περί όπλων για άλλη μια φορά

Με τον όρο «ανησυχητικό και λάθος», η Behrens δεν εννοεί την έκρηξη του εγκλήματος των μεταναστών που προκαλείται από τα εγκλήματα με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, αλλά την αύξηση των αιτήσεων για άδειες φορητών όπλων. Μεγαλύτερη ηλιθιότητα από αυτή είναι πιθανώς αδύνατο να φανταστεί κανείς.


Δεν πρέπει πλέον να επιτρέπεται στους πολίτες να προστατεύουν τον εαυτό τους

Ενώ η καθημερινή βία με απαγορευμένα όπλα κλιμακώνεται από δράστες που δεν έχουν ούτε μικρή ούτε μεγάλη άδεια οπλοφορίας και ούτε ενδιαφέρονται για τέτοιες διατυπώσεις, οι πολίτες που – σύμφωνα με τη γερμανική ορθότητα – υποβάλλουν αίτηση για επίσημη άδεια προκειμένου να έχουν τουλάχιστον ένα απομεινάρι του (ούτως ή άλλως μάλλον συμβολικού) αισθήματος ασφάλειας όταν βγαίνουν από το σπίτι, αφοπλίζονται περαιτέρω και καθίστανται ανυπεράσπιστοι από το κράτος.

Στο κοινοβούλιο του κρατιδίου του Αννόβερου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το AfD ήταν το μόνο κόμμα που επέκρινε με λίγα λόγια την ύπουλη έκκληση της Behrens για περιορισμούς στην άδεια χρήσης φορητών όπλων: «Αντί να παρέχουν επιτέλους περισσότερη ασφάλεια, οι πολίτες δεν θα πρέπει καν να επιτρέπεται να προστατεύουν τον εαυτό τους!», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Klaus Wichmann. «Για άλλη μια φορά, η υπουργός Εσωτερικών Behrens ζητά αυστηροποίηση των νόμων περί όπλων. Αυτή τη φορά η αφορμή είναι... – καλά, τι στην πραγματικότητα; Στο παρελθόν, μεμονωμένα γεγονότα υποτίθεται πάντα ότι δικαιολογούσαν την ανάγκη για αυστηροποίηση των νόμων περί όπλων, αλλά η υπουργός δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να το πράξει. Χωρίς καμμία δικαιολογία, χωρίς κανένα λόγο, απαιτείται περαιτέρω αυστηροποίηση του ήδη εξαιρετικά περιοριστικού νόμου περί όπλων. Τώρα τα όπλα συναγερμού πρόκειται επίσης να αποσυρθούν 'de facto' από την κυκλοφορία».


"Παρακαλώ βοηθήστε με! Έχω διαρρήκτες στο σπίτι και είναι οπλισμένοι!"
"Κυρία Michel, έχετε προσπαθήσει να κάνετε το σπίτι σας ζώνη χωρίς όπλα;"

Ούτε καν ερεθιστικά αέρια κατά των λύκων πια

Το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά περισσότερες αιτήσεις για την έκδοση της άδειας φορητών όπλων, η οποία δίνει στον κάτοχό της δικαίωμα αντίστοιχης κατοχής, είναι στην καλύτερη περίπτωση «μια μικρή ένδειξη αιτιολόγησης», αλλά εντελώς παράλογη: Στην πραγματικότητα, η πολιτειακή κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με τον γνωστό κοκκινοπράσινο τρόπο. 

Και πράγματι, δεν είναι η αύξηση των μαχαιριών και των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται από εγκληματίες μετανάστες υπό το βλέμμα μιας ολοένα και πιο ανίκανης αστυνομικής δύναμης και ενός υπερφορτωμένου δικαστικού σώματος που κινεί την αρμόδια υπουργό, αλλά η δικαιολογημένη προσπάθεια των νομοταγών πολιτών να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να το πράξουν σύμφωνα με τη σωστή διαδικασία έγκρισης.

Ο Wichmann σχολιάζει: «Την στιγμή που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες απειλές, πρέπει να αφαιρέσουμε αυτές τις τελευταίες δυνατότητες ασφάλειας; Με την κοκκινο-πράσινη κυβέρνηση, ο περιπατητής σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον λύκο στο δάσος, αλλά χωρίς σπρέϋ πιπεριού.

Η ανυπεράσπιστη στάση των Γερμανών σε όλα τα επίπεδα απέναντι στους καθημερινούς κινδύνους μιας τυφλής στην πραγματικότητα πολιτικής παραφροσύνης προχωρά, όπως φαίνεται, ανεξέλεγκτη.


Εγκλήματα κατά της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης - Ύποπτοι συνολικά (Άνδρες, γυναίκες)

1987-1990 Δυτική Γερμανία
1990-1993 Γερμανία, Δυτικό Βερολίνο
1993-2020 Στοιχεία για όλη την Γερμανία
Στατιστικές εγκληματικότητας της αστυνομίας
Πηγή: Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας


Όποιος περπατάει στην Γερμανία έτσι, δεν θέλει να είναι μέρος της κοινωνίας μας.
Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΜΑ!




ΠΗΓΗ: Entwaffnung der Deutschen: Höhere Hürden für Kleinen Waffenschein - trotz steigender Kriminalität - Ansage


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!