Τρίτη 2 Απριλίου 2024

(ΜΕΓΑΣ) 'TRANS' ΘΡΙΑΜΒΟΣ: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ 10 : 0 (μα, τί νίκη κι αυτή!!...)

Η αναφορά στις σωματικές διαφορές μεταξύ τρανς γυναικών (δηλ. βιολογικών ανδρών) και γυναικών είναι ήδη τρανσφοβική 
(συμβολική εικόνα: Screenshot/Youtube)



Από τον Theo-Paul Löwengrub
-
30 Μαρτίου 2024

Σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου νεανίδων στην Αυστραλία, μια ομάδα πέντε βιολογικών ανδρών που προσδιορίζονται ως τρανς γυναίκες κέρδισαν μια εκπληκτική νίκη επί της βιολογικά γυναικείας αντίπαλης ομάδας τους - σκοράροντας 10-0. 

Μόνο μία από τις τρανς γυναίκες σημείωσε έξι γκολ. Καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά τεσσάρων εβδομάδων, οι "Ιπτάμενες Νυχτερίδες" 😂 κέρδισαν κάθε παιχνίδι και τελικά θριάμβευσαν στον τελικό την περασμένη Κυριακή. Τα «κορίτσια» που κέρδισαν ήταν στην ευχάριστη θέση να πάρουν μαζί τους το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ.




Οι «Ιπτάμενες Νυχτερίδες» δεν ντράπηκαν να γιορτάσουν τη «νίκη» τους χωρίς περιορισμό. Η πρόεδρος του συλλόγου Jennifer Peden καυχήθηκε ότι ο σύλλογός της είναι ο «μεγαλύτερος μη δυαδικός σύλλογος στον κόσμο» και ο πιο συνεπής ποδοσφαιρικός σύλλογος LBGTQIA+ που αντιπροσωπεύει την ένταξη των τρανς, την αυτοδιάθεση, την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ένταξη. 

Οι γονείς των παικτριών των άλλων ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δεν συμμερίζονται πλήρως αυτή την ευφορία: μερικοί από αυτούς απέσυραν τις κόρες τους από το τουρνουά λόγω – βάσιμων – ανησυχιών για την ασφάλεια, όταν παρατήρησαν ότι έπρεπε να ανταγωνιστούν σωματικά πολύ ισχυρότερους βιολογικούς άνδρες. 

Πολλά από τα κορίτσια, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι ανυπομονούσαν για το τουρνουά εδώ και πολύ καιρό, αλλά η άδικη προτίμηση για τρανς ομάδες όπως οι «Ιπτάμενες Νυχτερίδες» τους το είχε χαλάσει εντελώς.

«Οι τρανς γυναίκες ανήκουν στον γυναικείο διαγωνισμό»

Οι εκπρόσωποι των ηττημένων συλλόγων έχουν έκτοτε στραφεί στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) και απαίτησαν ότι οι «Ιπτάμενες Νυχτερίδες» και παρόμοιοι σύλλογοι τρανσέξουαλ θα πρέπει να παίζουν στη μικτή διοργάνωση στο μέλλον, στην οποία επιτρέπεται επίσης στους άνδρες να συμμετέχουν - αλλά όχι πλέον σε γυναικείες διοργανώσεις.

Ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε αμέσως από τους αξιωματούχους της ένωσης, καθώς και από τη διοίκηση του συλλόγου "Flying Bats", η οποία κλήθηκε να σχολιάσει: Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι "υποστηρίζει σθεναρά τις κατευθυντήριες γραμμές της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ένταξη των τρανσέξουαλ και των ατόμων με βάση το φύλο στον αθλητισμό".

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές, μαζί με τον νόμο περί διακρίσεων λόγω φύλου, καθορίζουν τις «πολιτικές ένταξης των φύλων της Football Australia, της Football NSW και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βορειοδυτικού Σίδνεϊ σε επίπεδο κοινότητας και βάσης στο οποίο παίζουμε». Οι τρανς γυναίκες ανήκουν στον γυναικείο διαγωνισμό επειδή ταυτίζονται με αυτό το φύλο, σύμφωνα με το συνοπτικό και θρασύ συμπέρασμα.



ΠΗΓΗ: Trans-Triumph: Australische Frauenfußball-Elf mit fünf biologischen Männern gewinnt 10 : 0 - Ansage


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Flying Bats: ο πρώτος παγκοσμίως αθλητικός 'queer' σύλλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!