Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Τόλμησαν μέχρι και αυτό... - Ευτυχισμένη Ημέρα των Τρανσέξουαλ – Ξεχάστε το Πάσχα


Ο Τραμπ απαιτεί από τον Μπάιντεν να ζητήσει συγγνώμη για την ανακήρυξη της Κυριακής του Πάσχα ως «Ημέρας Ορατότητας των Τρανσέξουαλ»
Η κίνηση του προέδρου Μπάιντεν πυροδότησε ένα ξέσπασμα κριτικής μεταξύ των συντηρητικών.

Από Tom Ozimek
3/30/2024
Ενημέρωση: 4/1/2024

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε την 31η Μαρτίου 2024, η οποία συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα, ως «Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ», προκαλώντας σάλο μεταξύ των συντηρητικών και καυστική κριτική από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη από εκατομμύρια χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στη διακήρυξη της 29ης Μαρτίου ότι η κυβέρνησή του ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι τα τρανς άτομα είναι μέρος της αμερικανικής κοινωνίας, ενώ καυχήθηκε για τον διορισμό διεμφυλικών ατόμων σε ηγετικές θέσεις στην κυβέρνησή του και τον τερματισμό μιας απαγόρευσης που τους απαγόρευε να υπηρετούν ανοιχτά στον στρατό.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να καταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες πιο προσβάσιμες για τους τρανσέξουαλ Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας επίσημων εγγράφων όπως τα διαβατήρια πιο «περιεκτικά» συμπεριλαμβάνοντας ένα Χ ως δείκτη φύλου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε επίσης το Κογκρέσσο να ψηφίσει τον νόμο περί ισότητας προκειμένου να κωδικοποιήσει την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους ΛΟΑΤ και τρανσέξουαλ Αμερικανούς, ενώ κήρυξε επίσημα την ερχόμενη Κυριακή του Πάσχα ως «Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ».

Η κίνηση πυροδότησε ένα ξέσπασμα κριτικής μεταξύ των συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας του Τραμπ, η οποία αντιτάχθηκε επίσης στις οδηγίες του Λευκού Οίκου για έναν διαγωνισμό σχεδιασμού τέχνης πασχαλινού αυγού για παιδιά που απαγορεύει την χρήση θρησκευτικών συμβόλων (!!!!!!) ή «απροκάλυπτα θρησκευτικά θέματα».

«Είναι φρικτό και προσβλητικό το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν απαγόρευσε στα παιδιά να υποβάλουν θρησκευτικά σχέδια επάνω σε αυγά για την εκδήλωση τέχνης του Πάσχα και ανακήρυξε επίσημα την Κυριακή του Πάσχα ως "Ημέρα Ορατότητας των Τρανς"», δήλωσε η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Karoline Leavitt.

«Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο δύο ακόμη παραδείγματα της πολυετούς επίθεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν στη χριστιανική πίστη. Καλούμε την αποτυχημένη εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν και τον Λευκό Οίκο να ζητήσουν συγγνώμη από τα εκατομμύρια των Καθολικών και των Χριστιανών σε όλη την Αμερική που πιστεύουν ότι η αυριανή ημέρα είναι μόνο για έναν εορτασμό – την ανάσταση του Ιησού Χριστού», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

«Αντικαθίσταται η Κυριακή του Πάσχα»

Μεγάλο μέρος της κριτικής για τη διακήρυξη του προέδρου επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η 31η Μαρτίου 2024 πέφτει την Κυριακή του Πάσχα, η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες χριστιανικές θρησκευτικές γιορτές.

«Η Κυριακή του Πάσχα αντικαθίσταται», ανέφερε σε ανάρτησή του ο ηθοποιός και παραγωγός Kevin Sorbo, ο οποίος έχει 1,9 εκατομμύρια ακόλουθους στο 'X'. «Ο "καθολικός" πρόεδρός μας απαγόρευσε τις θρησκευτικές εικόνες από τον Λευκό Οίκο και τώρα αποκαλεί την Κυριακή του Πάσχα "ημέρα ορατότητας των τρανσέξουαλ"».



«Τύραννοι, όλοι τους», πρόσθεσε ο κ. Sorbo, οι αναρτήσεις του οποίου στην πλατφόρμα είναι συχνά επικριτικές για τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν - και για τις ακροαριστερές ιδέες και προτάσεις γενικότερα.

Η Harmeet K. Dhillon, δικηγόρος της οποίας η εστίαση περιλαμβάνει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας και θέματα εκλογικού νόμου, πήγε στο 'X' για να μοιραστεί μια κριτική αντίδραση στην απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να καλύψει αυτή την Κυριακή του Πάσχα με την ατζέντα των τρανσέξουαλ της κυβέρνησής του.

«Μήπως άλλως τε, δεν είναι κάθε ημέρα στον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν "Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ;"», έγραψε η κ. Dhillon, η οποία υπηρετεί επίσης ως αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Δικηγόρων των Ρεπουμπλικάνων.

«Το να προσβάλλεις σκόπιμα τους Χριστιανούς αυτό το ιερό Σαββατοκύριακο είναι χονδροειδές και δόλιο», πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της πολιτείας του Μίσσιγκαν Joshua Schriver είχε επίσης αρνητική άποψη για τη διακήρυξη.
«Σε αντίθεση με τον Τζο Μπάιντεν, αύριο δεν είναι η Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ στο Μίσσιγκαν», έγραψε σε ανάρτησή του στο X. «Δεν θα γιορτάσουμε τη σεξουαλική απόκλιση και τον αυτοακρωτηριασμό».

«Αύριο είναι Κυριακή του Πάσχα», συνέχισε. 

«Θα γιορτάσουμε την ανάσταση του Βασιλιά μας, Ιησού Χριστού, ο οποίος πέθανε και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να μετανοήσουμε από τις αμαρτίες μας και να πιστέψουμε σε Αυτόν».

«Πού είναι η ενσυναίσθηση για τους Χριστιανούς την πιο σημαντική ημέρα μνήμης μας;» πρόσθεσε.

Εν μέσω αντιδράσεων για τη διακήρυξη του προέδρου, ορισμένα μέσα ενημέρωσης διεξήγαγαν ελέγχους γεγονότων διευκρινίζοντας ότι η δήλωση του προέδρου Μπάιντεν για την ερχόμενη Κυριακή του Πάσχα ως «Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ» φαίνεται να είναι σύμπτωση επειδή η 31η Μαρτίου τυχαίνει να πέφτει φέτος την Κυριακή του Πάσχα, αλλά δεν συμβαίνει πάντα.

Πράγματι, ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε παρόμοιες διακηρύξεις το 2021, το 2022 και το 2023. με την 31η Μαρτίου να πέφτει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα εκείνα τα χρόνια.

Παρ' όλο που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει στο παρελθόν ένα νεύμα αναγνώρισης της 31ης Μαρτίου ως «Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ», η διακήρυξη της Παρασκευής είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος χρησιμοποίησε την εξουσία που του έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα των ΗΠΑ για να κηρύξει επίσημα την Κυριακή του Πάσχα ως τέτοια.

Η 31η Μαρτίου γιορτάζεται σε ορισμένους κύκλους ως «Διεθνής Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ» για πάνω από μια δεκαετία.
Σύμφωνα με το αριστερό μέσο ενημέρωσης NPR, ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια από την Rachel Crandall-Crocker, έναν άνδρα που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και είναι εκτελεστικός διευθυντής του Transgender Michigan, μιας ομάδας υπεράσπισης τρανσέξουαλ.

Αρχικά, η ιδέα δεν είχε μεγάλη απήχηση, αλλά με τη βοήθεια της Susan Crocker, της συζύγου του και διευθύντριας επιχειρήσεων του Transgender Michigan, έγινε ένα πιο διαδεδομένο φαινόμενο, σύμφωνα με το NPR.

Δεν είναι σαφές πότε η «Διεθνής Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ» κατέληξε να αναφέρεται απλώς ως «Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ» σε ορισμένους κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τρανσέξουαλ έχουν γίνει ένα εξέχον ζήτημα στο κοινωνικό και πολιτικό τοπίο της Αμερικής τα τελευταία χρόνια, με εκείνους στην αριστερά να τείνουν να υποστηρίζουν νόμους «φροντίδας που επιβεβαιώνουν το φύλο» που σε ορισμένες περιπτώσεις εμποδίζουν τους γονείς να έχουν λόγο στις αποφάσεις των παιδιών τους να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου και άλλες επικίνδυνες ιατρικές διαδικασίες.

Οι συντηρητικοί, αντίθετα, έχουν υποστηρίξει νόμους που δίνουν στους γονείς περισσότερη εξουσία να εμποδίζουν τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε διαδικασίες τρανσέξουαλ ή να επιβάλλουν ποινές στους γιατρούς που τις εκτελούν χωρίς γονική συναίνεση.


ΠΗΓΗ: Trump Demands Biden Apologize for Proclaiming Easter Sunday ‘Transgender Day of Visibility’ | The Epoch Times

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι Ρεπουμπλικάνοι επικρίνουν τον Μπάιντεν για την ανακήρυξη της Ημέρας Ορατότητας των Τρανσέξουαλ την Κυριακή του Πάσχα


Τραίηλερ γεμάτο Βίβλους πυρπολείται έξω από την εκκλησία του Greg Locke στο Τεννεσσί την Κυριακή του Πάσχα
Κάποιος αγόρασε ένα σωρό Βίβλους και ένα τραίηλερ μόνο και μόνο για να τα πυρπολήσει έξω από μια εκκλησία. Πώς πρέπει να νοιώθεις όταν έχεις τόσο μίσος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!