Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Παρίσι: Το 77% των βιαστών του δρόμου είναι αλλοδαποί



Την ώρα που το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σύντομα τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μια νέα έκθεση για τους βιασμούς στους δρόμους στη γαλλική πρωτεύουσα δείχνει αύξηση και ότι το 77% των δραστών είναι αλλοδαποί, συχνά τοξικομανείς και βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Λίγο πριν από τους επερχόμενους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος στο Παρίσι, υπάρχουν νέα στοιχεία για τους βιασμούς στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με την έκθεση, το 77% των δραστών των λεγόμενων «βιασμών του δρόμου» δεν ήταν Γάλλοι υπήκοοι. 

Οι περισσότεροι από αυτούς τους βιασμούς έλαβαν χώρα σε τουριστικές περιοχές:

Αυτά συμβαίνουν κυρίως γύρω από το Champ de Mars κοντά στον Πύργο του Άϊφελ. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι βιαστές είναι σχεδόν αποκλειστικά «αλλοδαποί που βρίσκονται παράτυπα στη χώρα», αναφέρει στον γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Europe 1 ο γενικός γραμματέας ενός εκ των μεγαλυτέρων αστυνομικών συνδικάτων στη Γαλλία, του Grégory Joron. 

Πολλοί από αυτούς είναι τοξικομανείς, άνεργοι και άστεγοι. 

Πολλοί είναι γνωστοί στην αστυνομία.

«Αυτά θα πρέπει να είναι μέρη όπου η εγκληματικότητα να ήταν 0% καθώς αναμένουμε να καλωσορίσουμε εκατομμύρια τουρίστες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά εξακολουθούν να είναι μέρη όπου δυστυχώς εξακολουθούμε να έχουμε πολλά προβλήματα. 

Δυστυχώς, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τη νύχτα, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος όταν μια γυναίκα επιστρέφει μόνη της με τα πόδια από ένα πάρτυ ή ακόμα και από τη δουλειά», εξήγησε ο Joron στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Συνολικά, υπήρξαν 97 τέτοιοι βιασμοί που αναφέρθηκαν σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι πέρυσι, μια μικρή αύξηση 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. 

«Αυτός εξακολουθεί να είναι ένας βιασμός κάθε τρεις ημέρες στο Παρίσι. [...] Αυτό εγείρει ένα πραγματικό ερώτημα, καθώς είναι σταθερό σχεδόν από το 2018 και συνολικά μπορούμε να δούμε ότι είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορούμε να εξαλείψουμε», δήλωσε ο συνδικαλιστής της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: 
Paris: 77 Prozent der Straßenvergewaltiger sind Ausländer - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!