Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΑΠΕΙΛΗΣΕ τον πρωθυπουργό της Γεωργίας με φόνο; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;



Σύμφωνα με ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Γεωργίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να τον απείλησε με δολοφονία. 

Η Επιτροπή το αρνείται.




24 Μαΐου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 3,3 λεπτά



Πρόκειται για μια σφοδρή κατηγορία που διατύπωσε την Πέμπτη ο Irakli Kobachidze, πρωθυπουργός της Γεωργίας από τον Φεβρουάριο του 2024. 

Απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ένας Επίτροπος, συγκεκριμένα ο ούγγρος Επίτροπος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., (φέρεται να) τον απείλησε με δολοφονία εάν η κυβέρνησή του εφάρμοζε τον νόμο για τις ξένες ΜΚΟ.

"Τι συνέβη στον Fico"

Ο Kobachidze έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook για έναν ανώνυμο επίτροπο της Ε.Ε. που τον είχε «προειδοποιήσει» κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας. 

Η «Δύση» - δηλαδή η Ε.Ε. / ΗΠΑ - θα λάβει «μια σειρά μέτρων» εναντίον του και της γεωργιανής κυβέρνησης εάν τα σχέδια τηρηθούν και εφαρμοστεί ο νόμος που υποχρεώνει τις ξένες ΜΚΟ στη Γεωργία να αποκαλύψουν την χρηματοδότησή τους. 

Επί του παρόντος, ο νόμος καθυστέρησε από τον πρόεδρο του κράτους επειδή δεν τον ενέκρινε. 

Ωστόσο, δεν μπορεί να μπλοκάρει εντελώς τα κυβερνητικά έργα.

Η πρόταση που έκανε την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες:

«Κατά την απαρίθμηση αυτών των μέτρων, ανέφερε: "Βλέπετε τι συνέβη στον Fico και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί"», έγραψε ο Kobachidze.

Η πρόταση ερμηνεύτηκε γρήγορα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απειλήσει τον δημοκρατικά νομιμοποιημένο αρχηγό της κυβέρνησης της Γεωργίας «με το παράδειγμα μιας απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού». Ο τρόμος ως πολιτικό εργαλείο.

Ο ενθουσιασμός για την κατηγορία από τη Γεωργία ήταν γρήγορα τόσο μεγάλος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποιήθηκε. 

Ο Olivér Várhelyi, Ούγγρος Επίτροπος της Ε.Ε. για την Διεύρυνση που γενικά θεωρείται «κοντά στον Orban», απευθύνθηκε στο κοινό σε δελτίο τύπου. 

Ενώ ο πρωθυπουργός της Γεωργίας είχε γράψει μόνο για «έναν επίτροπο της Ε.Ε.», ο ίδιος ο επίτροπος απευθύνθηκε στο κοινό.

Αν και επιβεβαίωσε ότι είχε αναφέρει την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico, αυτή η αναφορά είχε «αφαιρεθεί από το πλαίσιο». 




Έχοντας επίγνωση του πολύ ισχυρού φιλοευρωπαϊκού αισθήματος στη γεωργιανή κοινωνία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μου κλήσης ένοιωσα την ανάγκη να επιστήσω την προσοχή του πρωθυπουργού στη σημασία της μη περαιτέρω τροφοδότησης της ήδη ασταθούς κατάστασης με την έγκριση αυτού του νόμου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πόλωση και πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους δρόμους της Τιφλίδας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Σλοβακία αναφέρθηκε ως παράδειγμα και ως ένδειξη για το πού μπορεί να οδηγήσει ένας τόσο υψηλός βαθμός πόλωσης σε μια κοινωνία και στην Ευρώπη.

Για άλλη μια φορά, λυπάμαι που μέρος της τηλεφωνικής μου κλήσης όχι μόνο βγήκε εντελώς εκτός πλαισίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε επίσης με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη παρερμηνεία του αρχικά επιδιωκόμενου σκοπού της τηλεφωνικής μου κλήσης.

Εξακολουθώ να παροτρύνω τις γεωργιανές αρχές να μην εγκρίνουν αυτόν τον νόμο.

Το ζητώ επίσης ως γνωστός και μέχρι τώρα σεβαστός φίλος της Γεωργίας.

Εξακολουθώ να υποστηρίζω τους Γεωργιανούς στις προσπάθειές τους να οικοδομήσουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

Αν και ο Várhelyi θεωρείται συχνά «άνθρωπος του Orban» εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την Ε.Ε. στο «ζήτημα της Γεωργίας»: η Γεωργία πρέπει να «ενσωματωθεί», δηλαδή η Ε.Ε. πρέπει να συνεχίσει να επεκτείνεται. 

Ακόμη και στην δήλωση μπορεί να φανεί ότι προειδοποίησε τον πρωθυπουργό: Ένα γεωργιανό «Μαϊντάν» - δηλαδή μια αιματηρή εξέγερση εναντίον μιας δημοκρατικά νομιμοποιημένης κυβέρνησης - δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμμία περίπτωση. 

Η γεωργιανή κυβέρνηση δεν είναι «φιλορωσική» όπως ισχυρίζεται η δυτική προπαγάνδα, αλλά δεν θέλει να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της γειτονικής της χώρας και προσπαθεί να διατηρήσει μια ρεαλιστική σχέση με την Ρωσσία.


Εικόνα "Νέο Κοινοβούλιο της Γεωργίας στο Kutaisi" από τον Marco Fieber | ostblog.org έχει άδεια CC BY-NC-ND 2.0.



ΠΗΓΗ: Droht EU-Kommission Georgiens Premier mit Mord? (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο στις απειλές εναντίον του Γεωργιανού πρωθυπουργού.
    Ο σατανάς και οι αμετανόητοι οπαδοί του, δρουν με την βία, και αρνούνται εντελώς την έννοια της δημοκρατίας.
    Εαν οι απειλούμενοι άνθρωποι (όσοι δέχονται τις απειλές του σατανά και των οπαδών του) είναι ανθρωπάκια και όχι αληθινοί άνθρωποι, υποκύπτουν στις απειλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!