Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Νέες ΟΔΗΓΙΕΣ γιά τά Σχολεία: Η Μεγάλη Βρετανία ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ στήν ιδεολογία του φύλου στίς τάξεις !



Ιδεολογία φύλου στην τάξη; 
 
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας τώρα το αντιστρέφει αυτό. 
 
Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε νέες οδηγίες για τα σχολεία την Πέμπτη. Το θέμα της ταυτότητας φύλου πρέπει να διαγραφεί από τα σχολικά μαθήματα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες οδηγίες για τα σχολεία την Πέμπτη (16 Μαΐου). 
 
Η λεγόμενη εκπαίδευση σχέσεων, σεξ και υγείας (RSHE) θα πρέπει να διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο που διδάσκεται είναι «βασισμένο σε γεγονότα» και «κατάλληλο».


Η θεωρία της ταυτότητας φύλου διαγράφεται για διδασκαλία

Ως εκ τούτου, η συντηρητική υπουργός Παιδείας Gillian Keegan της Μεγάλης Βρετανίας βάζει τέλος στην ιδεολογία του φύλου στην τάξη με άμεση ισχύ
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών απαγορεύει τώρα στα βρετανικά σχολεία να διδάσκουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πριν από την πέμπτη τάξη - δηλαδή πριν από την ηλικία των εννέα ή δέκα ετών. Και: η «αμφιλεγόμενη θεωρία της ταυτότητας φύλου» διαγράφεται εντελώς για διδασκαλία.
 
 
Η συντηρητική Βρετανίδα υπουργός Παιδείας: Gillian Keegan.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν κάτι για τους τρανσέξουαλ που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, αλλά όχι για την «ιδεολογία του φύλου», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. 
 
Η Gillian Keegan τόνισε επίσης ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποσκοπούν στο να σταματήσουν την «ιδεολογία του φύλου» στα σχολεία που «αγνοεί το βιολογικό φύλο».


Η Keegan θέλει εκπαίδευση κατάλληλη για την ηλικία

Επιπλέον, οι λεπτομέρειες των σεξουαλικών πράξεων ΔΕΝ πρέπει να συζητούνται πριν από την ένατη τάξη (13 ετών), συνεχίζει. 
 
Οι κίνδυνοι ακατάλληλου διαδικτυακού περιεχομένου, όπως η πορνογραφία, από την άλλη πλευρά, μπορούν να συζητηθούν «κατάλληλα για την ηλικία» από την έβδομη τάξη.


Οι νέοι σχολικοί κανόνες θα είναι νομικά δεσμευτικοί – το πότε θα τεθούν σε ισχύ παραμένει ανοικτό. Προηγουμένως, οι σχολικές κατευθυντήριες γραμμές ανέφεραν μόνο ότι οι μαθητές θα πρέπει να ενημερώνονται για την ταυτότητα φύλου σε μια «κατάλληλη ηλικία» - χωρίς συγκεκριμένη ηλικία.

Σχολιάζοντας το προσχέδιο της εργασίας της, η Keegan είπε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν την παροχή στα παιδιά των «σωστών πληροφοριών την κατάλληλη στιγμή». Αλλά και για να διασφαλιστεί ότι η «αθωότητα της παιδικής ηλικίας» δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι διδάσκονται κάτι «πολύ νωρίς».


Οι βασικές αρχές των αδικημάτων σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι μαθητές πριν από την ένατη τάξη, λένε οι κατευθυντήριες γραμμές.

Το υπόβαθρο ενός πρόσφατα αναθεωρημένου σχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι υπήρχαν «κάποιες ενδείξεις» ότι οι μαθητές διδάχθηκαν τη θεωρία των «72 φύλων» και ότι το φύλο ως γεγονός θα μπορούσε να «αλλάζει καθημερινά».
 


ΠΗΓΗ: Neue Richtlinien für Schulen: Großbritannien macht Schluss mit Gender-Ideologie im Unterricht | NIUS.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!