Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα χτίζεται από την Αρκτική στην Κεντρική Ευρώπη




Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κατεβαίνει στην Δυτική Ευρασία από την Αρκτική (Φινλανδία) στην Κεντρική Ευρώπη (Πολωνία) μέσω της Βαλτικής είναι για ψυχολογικούς λόγους για να τρομάξει τους Ευρωπαίους να κάνουν ό, τι απαιτούν οι ηγέτες τους με ψευδή προσχήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική τους του διαίρει και βασίλευε.


Andrew Korybko

25 Μαΐου 2024


Ο Πολωνός υφυπουργός Άμυνας Cezary Tomczyk ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του θα συνδυάσει τις νέες οχυρώσεις ασφαλείας των συνόρων "Shield East" με την "Baltic Shield" των κρατών της Βαλτικής, η οποία ήταν αρχικά γνωστή ως "Baltic Defense Line", για να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά συνοριακών δομών. 


Σε συνδυασμό με τα νέα και προβλέψιμα διευρυμένα της Φινλανδίας, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα από την Αρκτική στην Κεντρική Ευρώπη. 


Ακολουθούν ορισμένες ενημερώσεις ιστορικού για να ενημερώσετε όλους:







Συνοψίζοντας, η Πολωνία υποτάχθηκε ολοκληρωτικά στη Γερμανία μετά την επιστροφή του Donald Tusk στην πρωθυπουργία τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία οδήγησε τη Γερμανία να επαναλάβει την πορεία της χαμένης από δεκαετίες υπερδύναμης με επιταχυνόμενο ρυθμό με τις ευλογίες της Αμερικής, καθώς οι ΗΠΑ «στρέφονται (πίσω) στην Ασία» για να περιορίσουν την Κίνα. 

Η συμμετοχή της Πολωνίας στη «στρατιωτική Σένγκεν» επέτρεψε τότε στη Γερμανία να βοηθήσει τις χώρες της Βαλτικής, όπου τώρα έχει μια βάση στη Λιθουανία, να χτίσουν το νέο τους Σιδηρούν Παραπέτασμα και έτσι να βοηθήσουν στον περιορισμό της Ρωσσίας για λογαριασμό των ΗΠΑ.


Εσωτερικοί πολιτικοί λόγοι εξηγούν γιατί αυτές οι πέντε χώρες - η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία - φοβούνται για μια υποτιθέμενη επικείμενη ρωσική εισβολή, την οποία εκμεταλλεύονται οι ΗΠΑ για να επιταχύνουν την επέκταση της μελλοντικής γερμανικής στρατιωτικής ηγεμονίας κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της Ε.Ε.. 


Η Γερμανία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Ρωσσία, αλλά ξοδεύει περισσότερα για την άμυνα από οποιαδήποτε από αυτές τις προαναφερθείσες χώρες, οπότε μπορεί εύκολα να γίνει ο «ανώτερος εταίρος» τους και στην συνέχεια να διαχειριστεί τις συλλογικές δυνατότητές τους με την εποπτεία των ΗΠΑ.


Δεδομένου ότι η Ρωσσία δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ε.Ε. και έτσι να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο επιτιθέμενη σε αυτά τα γειτονικά μέλη του ΝΑΤΟ, οπότε η προκύπτουσα πυρηνική ανταλλαγή με τις ΗΠΑ θα τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στη γη, δεν έχει σημασία ότι η Γερμανία και οι υποτελείς της δεν μπορούν να πάρουν την Ρωσσία μόνοι τους. 


Οι ΗΠΑ θέλουν απλώς έναν αξιόπιστο εταίρο που μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην οικοδόμηση της πρώτης γραμμής συμβατικής άμυνας του μπλοκ, προκειμένου στην συνέχεια να αναζωπυρώσει τις φλόγες της υστερικής ρωσοφοβίας επ' αόριστον για σκοπούς διαίρει και βασίλευε.


Η σημερινή Γερμανία δεν είναι η Γερμανία πολλών γενεών πριν που δύο φορές προσπάθησε να γίνει υπερδύναμη με την βία.


Περιφρονεί τον συντηρητισμό και τον εθνικισμό και αντ' αυτού αγκαλιάζει τον φιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση, αλλά είναι εξίσου μισαλλόδοξη με πριν, αν και αυτή τη φορά δεν θέλει να προκαλέσει γενοκτονία. 


Η σημερινή Γερμανία μοιράζεται την ίδια ιδεολογική ατζέντα με τον πρώην Αμερικανό εχθρό της, ο οποίος είναι επίσης η ανεπίσημη κοσμική θρησκεία της Ε.Ε. της οποίας ηγείται, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την υποβοηθούμενη από τις ΗΠΑ άνοδό της.


Είτε η παγκόσμια συστημική μετάβαση παραμείνει σε καλό δρόμο με τις σημερινές τριπολικές διαδικασίες που τελικά οδηγούν σε πολύπλοκη πολυπολικότητα («πολυπλεξία») είτε επανέλθει σε ένα σύστημα διπολικότητας Κίνας-ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Ε.Ε. θα παραμείνει ο μεγαλύτερος υποτελής της στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο. 


Αυτό απαιτεί έναν ιδεολογικά αξιόπιστο υπο-ηγεμόνα για να διατηρήσει την υποταγή του μπλοκ, ergo τον ρόλο που οι ΗΠΑ οραματίζονται να διαδραματίσει η Γερμανία, η οποία προωθείται από τον ρόλο της στην οικοδόμηση του νέου Σιδηρού Παραπετάσματος.


Η γεωστρατηγική εστίαση της Αμερικής θα επιστρέψει αναπόφευκτα στην Ασία, καθώς θα στρέφεται πίσω σε αυτό το θέατρο του Νέου Ψυχρού Πολέμου, προκειμένου να περιορίσει πιο δυναμικά την Κίνα, γι' αυτό διευκολύνει προληπτικά την επανάληψη της χαμένης τροχιάς υπερδύναμης της Γερμανίας, προκειμένου να προετοιμαστεί για αυτό. 


Το όλο θέμα είναι να ενισχυθεί η άνοδος ενός υπο-ηγεμόνα στην Ευρώπη για τον περιορισμό της Ρωσσίας για λογαριασμό της επ' αόριστον, απελευθερώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και πόρους για να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στην ανάσχεση της Κίνας.


Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κατεβαίνει στη Δυτική Ευρασία από την Αρκτική (Φινλανδία) στην Κεντρική Ευρώπη (Πολωνία) μέσω της Βαλτικής είναι για ψυχολογικούς λόγους για να τρομάξει τους Ευρωπαίους να κάνουν ό, τι απαιτούν οι ηγέτες τους με ψευδή προσχήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική τους του διαίρει και βασίλευε. 



Δεν εξυπηρετεί κανένα στρατιωτικό σκοπό, δεδομένου ότι η Ε.Ε. υπό την ηγεσία της Γερμανίας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Ρωσσία, καθώς οποιοσδήποτε πόλεμος μεταξύ τους θα περιλαμβάνει επίσης τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια πυρηνική ανταλλαγή που κανείς δεν θέλει.


ΠΗΓΗ: A New Iron Curtain Is Being Built From The Arctic To Central Europe (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!