Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας: Αντί για μετρητά, μόνο ψηφιακά χρήματα κεντρικής τράπεζας «Ή χάνετε τα πάντα»




Η Αυστραλία είναι η χώρα όπου οι ολιγάρχες έχουν επιβάλει το κράτος και τους διακυβερνητικούς θεσμούς με το προσωπικό και τα χρήματά τους πιο εκτεταμένα και τέλεια. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει ανοιχτό πόλεμο στα μετρητά και αναγκάζει το κοινό να μεταβεί σε ένα σύστημα ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). 

Οι πολίτες προειδοποιούνται τώρα επίσης από τις τράπεζες ότι κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα χρήματά τους εάν αρνηθούν.



2 Μαΐου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,3 λεπτά




Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, 3.800 ΑΤΜ έχουν αφαιρεθεί στην Αυστραλία τα τελευταία τρία χρόνια - το ένα τρίτο όλων των υφιστάμενων ΑΤΜ. 

Κατά την ίδια περίοδο, έκλεισαν συνολικά περίπου 500 υποκαταστήματα τραπεζών των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών CBA, Westpac, ANZ και NAB – με καταστροφικές συνέπειες.


Οι αυστραλιανές τράπεζες επιταχύνουν το κλείσιμο υποκαταστημάτων στο πλαίσιο της μετάβασης στην ψηφιοποίηση. 

Η Bankwest, θυγατρική της Commonwealth Bank of Australia (CBA), ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 45 από τα υποκαταστήματά της και τα υπόλοιπα 15 υποκαταστήματα CBA αναμένεται να ακολουθήσουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 για να ολοκληρωθεί η πλήρης ψηφιοποίηση.

Τώρα, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, η Macquarie Bank, ανακοίνωσε στους πελάτες της την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαλείψει εντελώς τα μετρητά φέτος - και ΑΝ οι πελάτες ΑΡΝΗΘΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν CBDC, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ:


Σε περίπτωση που δεν ενημερωθήκατε, διακόπτουμε τις υπηρεσίες μετρητών και επιταγών για όλα τα προϊόντα. 

Για να προετοιμαστείτε για αυτήν την αλλαγή, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε τις συναλλαγές σας ψηφιακά - ένας ασφαλής, γρήγορος και πιο βολικός τρόπος τραπεζικής συναλλαγής. 

Θα καταργήσουμε σταδιακά τις υπηρεσίες μετρητών και επιταγών.


 


Η Dailyhodl.com αναφέρει: Η τράπεζα λέει ότι οι πελάτες δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε μια λίστα εξωχρηματιστηριακών υπηρεσιών στα καταστήματα της Macquaries, να καταθέτουν ή να συλλέγουν επιταγές ή να παραγγέλνουν νέα βιβλία επιταγών.


«Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

Δεν θα είναι δυνατή η:

- Σύνταξη ή να κατάθεση προσωπικών επιταγών,
- Υποβολή ή αίτημα τραπεζικών επιταγών,
- Κατάθεση μετρητών ή επιταγών στο γκισέ των υποκαταστημάτων της NAB
- Πραγματοποίηση πληρωμών με επιταγή.

Λάβετε υπόψη ότι όλες οι επιταγές που λαμβάνονται μετά την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 θα επιστρέφονται στον αποστολέα.

Μόλις εφαρμοστούν οι αλλαγές, οι πελάτες της Macquarie θα μπορούν να αποσύρουν χαρτονομίσματα από τους λογαριασμούς τους μόνο σε ΑΤΜ από αντίπαλες τράπεζες, με ανώτατο όριο τις αναλήψεις στα 2.000 AUD την ημέρα.

Η κίνηση έρχεται ως μέρος μιας εθνικής κίνησης μακριά από τα μετρητά.

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης (APRA), συνολικά 424 υποκαταστήματα τραπεζών έκλεισαν μεταξύ Ιουνίου 2022 και Ιουνίου 2023, αντιπροσωπεύοντας το 11% όλων των τραπεζών στην Αυστραλία.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες διέλυσαν 718 ΑΤΜ.


Εικόνα από την Alexa από το Pixabay



ΠΗΓΗ: Australiens größte Bank: Statt Bargeld nur mehr digitales Zentralbankgeld "Oder Sie verlieren alles" (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Μωβ ντομάτες: Είναι ο «Δούρειος Ίππος» των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που θα εισχωρήσουν στους κήπους μας;
    https://primenews.press/mov-ntomates-einai-o-doureios-ippos-ton-genetika-tropopoiimenon-trofimon-pou-tha-eischorisoun-stous-kipous-mas/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!