Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Οι Πολωνοί ζητούν πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα για την Πράσινη Συμφωνία – διαδήλωση στη Βαρσοβία




Στην Πολωνία, οι προσπάθειες να σταματήσει η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε. αυξάνονται. Αυτές περιλαμβάνουν μια δράση διαμαρτυρίας στις 10 Μαΐου και μια νέα αναφορά για την υποστήριξη των αγροτών και των οικογενειών. 

Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου, οι Πολωνοί βρίσκονται στους δρόμους σε μια διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από το θρυλικό συνδικάτο Solidarność. 
Το διάσημο συνδικάτο ζητά τώρα δημοψήφισμα για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε..


10 Μαΐου 2024

από τον Δρ Peter F. Mayer

Χρόνος ανάγνωσης: 2,8 λεπτά


Η διαμαρτυρία υποστηρίζεται από το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Πολωνία, καθώς και από τα άλλα κόμματα του συνασπισμού της Ενωμένης Δεξιάς, καθώς και από τη Συνομοσπονδία, μια συμμαχία χριστιανών εθνικιστών και ελευθεριακών στα δεξιά της Ενωμένης Δεξιάς.


Ωστόσο, η ένωση κατηγορεί «ολόκληρη την πολιτική τάξη» στην Πολωνία για την πολιτική της Ε.Ε. για το κλίμα, επισημαίνοντας ότι έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που συνδέονται με αυτήν την πολιτική από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι κατηγορεί επίσης τους ηγέτες της Ενωμένης Δεξιάς, καθώς η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε. ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της οκταετούς διακυβέρνησής τους.

«Οι λύσεις που θα εφαρμοστούν στο μέλλον στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας θα περιλαμβάνουν υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης, νέους φόρους στην ενέργεια και τα καύσιμα, απαγόρευση της θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα και αύξηση των τιμών των τροφίμων και της επισιτιστικής ανασφάλειας στη χώρα. 

Η NSZZ Solidarity αποφάσισε να εκφράσει δυνατά την αντίθεσή της σε αυτή την πολιτική», έγραψαν οι υπεύθυνοι για την αλληλεγγύη σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Και περαιτέρω:

«Το συνδικάτο Αλληλεγγύη, το οποίο κέρδισε την ελευθερία της Πολωνίας στο παρελθόν και αργότερα τη χρησιμοποίησε αρκετές φορές για δίκαιους σκοπούς, αποφάσισε για άλλη μια φορά να καταφύγει στην υψηλότερη μορφή άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή σε ένα πανεθνικό δημοψήφισμα στο οποίο οι πολίτες θα ερωτηθούν για το αν θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την Πράσινη Συμφωνία. 

Του δημοψηφίσματος θα προηγηθεί ενημερωτική εκστρατεία. 

Αυτό θα επιτρέψει μια ευρεία δημόσια συζήτηση ευαισθητοποίησης σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπο της πολιτικής της Ε.Ε. για το κλίμα, έτσι ώστε κάθε πολίτης της Πολωνίας να μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για το θέμα αυτό βάσει αξιόπιστων γνώσεων. 

Εξάλλου, η πολιτική της Ε.Ε. δεν πρέπει να καθορίζεται από αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να βασίζεται στη συναίνεση των πολιτών των κρατών μελών».

Η διαμαρτυρία στις 10 Μαΐου ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Plac Zamkowy στο κέντρο της Βαρσοβίας. Εδώ είναι μια πρώτη έκθεση:

Αλλά δεν είναι μόνο οι αγρότες που θα επηρεαστούν πολύ αρνητικά από την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε.. Όπως επισημαίνει η νομική δεξαμενή σκέψης Ordo Iuris σε μια πανευρωπαϊκή αναφορά κατά της Πράσινης Συμφωνίας, όχι μόνο η ευρωπαϊκή γεωργία αντιμετωπίζει καταστροφή, αλλά οι αυτοκινητιστές και οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πρέπει επίσης να πληρώσουν υψηλό τίμημα για σχέδια που δεν υπαγορεύονται από τη λογική και δεν βασίζονται σε διαβουλεύσεις, αλλά καθοδηγούνται από ιδεολογία.

Η οργάνωση καλεί όλους τους πολίτες των χωρών της Ε.Ε. να υπογράψουν την αναφορά κατά της Πράσινης Συμφωνίας της Ε.Ε. εδώ.


ΠΗΓΗ: Polen fordern EU-weites Referendum über Green Deal – Demonstration in Warschau (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί θα μπορούσαν να είναι μια απούλητη «ωρολογιακή βόμβα» Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εδραιωθούν καλά στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Φαίνεται ότι πολλοί αυτοκινητιστές υποψιάζονται ότι θα αντιμετωπίσουν πρόσθετο κόστος με τα παλαιότερα μοντέλλα.

Gebrauchte E-Autos: Sind sie eine unverkäufliche Zeitbombe? (epochtimes.de)


Όλο και πιο επιθετικά: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν πραγματικά τους δρόμους ασφαλέστερους; Σε περίπτωση ατυχήματος, η ενέργεια πρόσκρουσης πρέπει να πάει κάπου, και υπάρχουν ζώνες παραμόρφωσης για αυτό. Η ηλεκτροκίνηση, με τη σειρά της, οδηγεί σε όλο και βαρύτερα οχήματα που έχουν περισσότερη ενέργεια πρόσκρουσης εάν το χειρότερο οδηγηθεί στο χείριστο. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τους επιβάτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά αυξάνει τους κινδύνους για όλους τους άλλους, εξηγεί ένας μακροχρόνιος ερευνητής ατυχημάτων.

Immer aggressiver: Machen E-Autos die Straßen wirklich sicherer? (epochtimes.de)


Η Mercedes βασίζεται ξανά στους κινητήρες εσωτερικής καύσης: Η στρατηγική «μόνο ηλεκτρικά» τέθηκε σε αναμονή

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Mercedes-Benz, ο CEO Ola Källenius ανακοίνωσε μια αλλαγή στρατηγικής: Η εταιρεία αποχαιρετά τη στρατηγική «μόνο ηλεκτρικά», καθώς η αδύναμη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα επαναφέρει τον όμιλο στην πραγματικότητα. Ο Källenius ανακοίνωσε ότι η Mercedes επικεντρώνεται τώρα τόσο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και στους σύγχρονους κινητήρες εσωτερικής καύσης, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια της αγοράς.

Mercedes setzt wieder auf Verbrennermotoren: „Electric only“-Strategie auf Eis gelegt (epochtimes.de)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!