Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η Γερμανική Ένωση Εκπαιδευτικών ζητά ισλαμική διδασκαλία σε όλα τα γερμανικά κρατίδια



 
 
Η Ένωση Γερμανών Δασκάλων επιθυμεί να διδάσκεται η ισλαμική θεολογία στα γερμανικά σχολεία. «Πρέπει να οικοδομήσουμε την ισλαμική διδασκαλία υπό κρατική εποπτεία», εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης δασκάλων, Stefan Düll.


Η Γερμανική Ένωση Δασκάλων απαίτησε να χρησιμοποιούνται κρατικά εκπαιδευμένοι ισλαμιστές δάσκαλοι για σχολικά μαθήματα σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια. 
 
«Πρέπει να καθιερώσουμε την ισλαμική διδασκαλία υπό κρατική εποπτεία», εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης δασκάλων, Stefan Düll, στη Neue Osnabrücker Zeitung.

Ο Düll τόνισε ότι τα υποχρεωτικά μαθήματα ηθικής δεν αρκούν για πολλούς μουσουλμάνους γονείς. 
 
«Αντίθετα, εκφράζουν επανειλημμένα την επιθυμία τους τα παιδιά τους να λαμβάνουν ισλαμική διδασκαλία υπό κρατική εποπτεία, κατά προτίμηση και στο σχολείο». 
 
Ωστόσο, οι γονείς συχνά έχουν «δικαιολογημένες ανησυχίες» σχετικά με την ποιότητα και τις αξίες των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, πρόσθεσε ο Düll.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ένωσης εκπαιδευτικών, οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να «εκπαιδεύονται με την έννοια ενός φωτισμένου Ισλάμ και να λαμβάνουν επαγγελματική υποστήριξη, αλλά όχι διδασκαλία που ελέγχεται από άλλα κράτη όπως η Τουρκία ή το Ιράν». 
 
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν προσφορές υπό κρατική εποπτεία σύμφωνα με τον Βασικό Νόμο, δήλωσε ο Düll στην εφημερίδα.

Επί του παρόντος, περίπου 1,6 εκατομμύρια μαθητές σε εθνικό επίπεδο είναι μουσουλμάνοι, που είναι περίπου το 15% όλων των μαθητών στη Γερμανία - και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη κάνει προσπάθειες να εισαγάγουν ισλαμική διδασκαλία. 
 
Ωστόσο, ο σχεδιασμός είναι πολύ δύσκολος λόγω έλλειψης ειδικευμένων εκπαιδευτικών και πολλών διαφορετικών δογμάτων και πεποιθήσεων στο Ισλάμ.

 

ΠΗΓΗ: Lehrerverband fordert Islam-Unterricht in allen deutschen Bundesländern - Apollo News (apollo-news.net)

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!