Κυριακή 5 Μαΐου 2024

(Ενορχηστρωμένη) ενεργοποίηση φοιτητών για να σταματήσουν οι πόλεμοι; Κορυφαία πανεπιστήμια - Φιλοπαλαιστινιακοί καταυλισμοί – Στροφή προς τη δικαιοσύνη ή απλώς ψευδαίσθηση;




Από τον Peter Koenig
Global Research, 30 Απριλίου 2024



***

«Όλος ο κόσμος νομίζει ότι η Γάζα είναι κατεχόμενη από το Ισραήλ. Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κόσμος είναι κατεχόμενος από το Ισραήλ εκτός από τη Γάζα». (Ανώνυμος)

Αυτό είναι λογικό, καθώς ολόκληρος ο κόσμος – ή οι δυτικοί «ηγέτες» του (sic) – ζητωκραυγάζουν για το σιωνιστικό-Ισραήλ. Αλλά η Γάζα και η Παλαιστίνη υπερασπίζονται το έδαφός τους. Να μην καταληφθεί από το Ισραήλ.

Θα πετύχουν. Με υψηλό κόστος. Ναι. Αλλά η Παλαιστίνη θα επικρατήσει. Δεν θα ηττηθούν, και οι σιωνιστικές θηριωδίες, τα ατελείωτα τρομακτικά βασανιστήρια, οι αδιάκριτες δολοφονίες, οι βομβαρδισμοί, οι πυροβολισμοί, η καταστροφή ζωτικών υποδομών, νοσοκομείων, σχολείων – περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς στη Γάζα, εκ των οποίων πάνω από το 70% γυναίκες και παιδιά – ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν ατιμώρητοι.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα ΠΡΕΠΕΙ να αναβιώσει.

Τις τελευταίες ημέρες, τα κυρίαρχα και μη κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μαζικούς προσωρινούς καταυλισμούς φοιτητών που διαμαρτύρονται για τη Γάζα, για την Παλαιστίνη ενάντια στο Σιωνιστικό-Ισραήλ. 

Θυμίζει σχεδόν τα κινήματα κατά του πολέμου του Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Σύμφωνα με το Resistance News Network (@RNN_Messaging_Bot), αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε περισσότερα από 45 κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων στις ΗΠΑ. 

Πολλά από αυτά τα ινστιτούτα εκμάθησης Ivy League, όπως το MIT, το Harvard, το Yale, το Berkley, το UCLA, το Brown, το Columbia, το Emery, το City University NYC και πολλά άλλα.

Συμμετέχουν πανεπιστήμια στην Αυστραλία και τη Γαλλία.

Πόσο αληθινό είναι αυτό; 

Μια μονομερής κραυγή υπεράσπισης για την Παλαιστίνη, όχι μόνο από Παλαιστίνιους και Άραβες φοιτητές, αλλά από φοιτητές όλων των χρωμάτων και θρησκειών σε ένδειξη αλληλεγγύης.


Γνωρίζοντας ότι αυτά τα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τους σιωνιστές είναι πιθανό να πατάξουν αυτούς τους καταυλισμούς – αυτό που έχει ήδη ξεκινήσει – οι φοιτητές μπορεί να αποβληθούν.

Στη συνέχεια, ξαφνικά εμφανίζεται μια πιο απογοητευτική σειρά ειδήσεων - δηλαδή ότι το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος χρηματοδοτεί τις περισσότερες από τις φοιτητικές αντι-ισραηλινές διαμαρτυρίες, όπως αναφέρθηκε πριν από τρεις ημέρες από το RT.

Γιατί ο Σόρος, ο Αφέντης του 'Woke', να χρηματοδοτήσει ξαφνικά αντι-ισραηλινές και σιωνιστικές διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, φυσικά, με επίκεντρο τις ΗΠΑ;

Πολιτική «Διαίρει και βασίλευε»;

Δημιουργία "false flags";

Θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι υπάρχει ένα τεράστιο φιλοπαλαιστινιακό κίνημα που λαμβάνει χώρα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ;

Μπορεί να δώσει στους διαχειριστές των πανεπιστημίων την ευκαιρία να πατάξουν επίσημα – με πολλές φανφάρες – τις φοιτητικές κατασκηνώσεις σε πανεπιστημιακούς χώρους, διαδηλώνοντας την ανήσυχη στάση των πανεπιστημίων υπέρ του Σιωνισμού-Ισραήλ (φυσικά, υποστηρίζοντας τους χρηματοδότες τους), ενημερώνοντας τους μελλοντικούς φοιτητές με τί θα βρεθούν αντιμέτωποι, σε περίπτωση που αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση σε αυτά τα πανεπιστήμια.

Η αναδυόμενη μεγαλύτερη εικόνα μπορεί να είναι ότι οι φοιτητικές διαμαρτυρίες μπορούν να εξαλειφθούν από τις Εξουσίες, που υποστηρίζονται εύκολα από τις δυνάμεις της τάξης, της αστυνομίας και του στρατού του συστήματος, αν χρειαστεί.

Σε αυτή την περίπτωση, η ατζέντα του Σόρος είναι υπέρ του Ισραήλ, υπέρ του WEF, όπως το Κίνημα 'Woke' υποστηρίζει τους στόχους της Μεγάλης Επαναφοράς του WEF και της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕμαζική μείωση του πληθυσμού και έλεγχος κάθε γωνιάς της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίζονται νέες εικασίες. 

Το RT αναφέρει ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τους κορυφαίους αξιωματούχους του για εγκλήματα πολέμου και να εκδώσει εντάλματα για τη σύλληψή τους ήδη από αυτή την εβδομάδα. 

Αυτό βασίζεται σε ρεπορτάζ του NBC News της 29ης Απριλίου 2024. Επίσης, στα εντάλματα που εκδίδονται μπορεί να περιλαμβάνονται ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ο αρχηγός του στρατού Herzl Halevi και άλλοι ανώνυμοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί.

Ωστόσο, μια άλλη απογοητευτική σημείωση, με τα λόγια του NBC:

«Το Ισραήλ εργάζεται μέσω διπλωματικών οδών για να προσπαθήσει να σταματήσει την έκδοση ενταλμάτων».

Άρα γε, πιστεύει πραγματικά κανείς ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αποτύχει στην προσπάθειά του να σταματήσει τα εντάλματα;

Ποιος ελέγχει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο; 

Ή ας θέσουμε το ερώτημα διαφορετικά, ποιος τολμά να πάει ενάντια στις «επιθυμίες» των σιωνιστών και των σιωνιστών στην Ουάσιγκτον;

Το ΔΠΔ δήλωσε απλώς στο NBC ότι «έχει μια συνεχιζόμενη ανεξάρτητη έρευνα σε σχέση με την κατάσταση στο κράτος της Παλαιστίνης» και δεν έχει «κανένα περαιτέρω σχόλιο να κάνει σε αυτό το στάδιο». Δείτε αυτό.



*

Τι θα συμβεί αν το λεγόμενο φοιτητικό κίνημα, το ΔΠΔ «προσπαθήσει» να συλλάβει κορυφαίους ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, άλλες προφανώς αυξανόμενες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισραήλ, δεν είναι παρά ένα νέο τσίμπημα προπαγάνδας, αποδεικνύοντας ότι παρά την αντίθεση στο σιωνιστικό-ισραηλινό σβήσιμο της Παλαιστίνης από τον χάρτη – η διακοπή του σιωνισμού δεν πρόκειται να συμβεί.

Με τα λόγια ενός "ανώνυμου" παραπάνω:

«Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κόσμος είναι κατεχόμενος από το Ισραήλ εκτός από τη Γάζα».

Μόλις εμπεδώσει αυτό το μάθημα, ο κόσμος μπορεί να ξυπνήσει και να έχει την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα δόλια νύχια του Σιωνισμού.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Peter Koenig είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην ανώτερος οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. είναι συγγραφέας του βιβλίου Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed. και συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney "When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis" (Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης εξωτερικός κάτοικος Senior Fellow του Ινστιτούτου Chongyang του Πανεπιστημίου Renmin του Πεκίνου.

Κεντρική εικόνα: Penn Students makeship camp site, διαμαρτύρονται και απαιτούν από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια να εκποιήσει όλες τις επενδύσεις του στο «ισραηλινό κράτος απαρτχάιντ» (Carmen Russell Sluchansky / WHYY News)
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Peter Koenig, Global Research, 2024



ΠΗΓΗ: 
Students Trigger to Stop Wars? Top Universities Pro-Palestine Encampments – A Shift Towards Justice or Just Illusion? - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι κομμουνιστές που ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΝ στά κολλέγια ως καθηγητές, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ γιά τούς ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, κλαψιάρηδες, ατίθασους φοιτητές, που ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ δρόμους καί ΜΟΛΥΝΟΥΝ πανεπιστημιουπόλεις, χωρίς νά ΣΕΒΟΝΤΑΙ τόν νόμο!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Οι κομμουνιστές που ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΝ στά κολλέγια ως καθηγητές, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ γιά τούς ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, κλαψιάρηδες, ατίθασους φοιτητές, που ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ δρόμους καί ΜΟΛΥΝΟΥΝ πανεπιστημιουπόλεις, χωρίς νά ΣΕΒΟΝΤΑΙ τόν νόμο! (odysseiatv.blogspot.com)





Έφοδος της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη


Η αστυνομία ανακτά τον πλήρη έλεγχο του UCLA καθώς μαρξιστές διαδηλωτές εκδιώχθηκαν από την πανεπιστημιούπολη



«Πάνω από το πτώμα μου»: Φοιτητής της Βόρειας Καρολίνας αφηγείται την υπεράσπιση της σημαίας των ΗΠΑ από αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας που υπερασπίστηκε τη σημαία των ΗΠΑ από αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές είπε ότι ήταν πρόθυμος να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο και είπε ότι θα έπρεπε να πάρουν τη σημαία «πάνω από το νεκρό σώμα μου».

Όπως πολλές άλλες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, η τετράδα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill δέχθηκε επίθεση από αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές που κατέβηκαν με μια σημαία που κυμάτιζε μεσίστια για να τιμήσουν τη μνήμη τεσσάρων αξιωματικών της Charlotte που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Κάποια στιγμή, οι διαδηλωτές αφαίρεσαν την αμερικανική σημαία και την αντικατέστησαν με μια παλαιστινιακή σημαία.



Πανεπιστήμιο του Ιράν προσφέρει υποτροφίες σε Αμερικανούς φοιτητές που εκδιώχθηκαν λόγω των διαδηλώσεων για τον πόλεμο στη Γάζα
Ο Mohammad Moazzeni, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Shiraz στο Fars, έκανε την προσφορά στους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά των ενεργειών του Ισραήλ στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει το ιρανικό κρατικό μέσο Press TV.

Ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του Ιράν προσφέρει υποτροφίες σε Αμερικανούς φοιτητές που έχουν αποβληθεί επειδή συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. Ο Mohammad Moazzeni, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Shiraz στο Fars, έκανε την προσφορά στους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά των ενεργειών του Ισραήλ στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει το ιρανικό κρατικό μέσο Press TV. "Οι φοιτητές και ακόμη και οι καθηγητές που έχουν αποβληθεί ή απειληθεί με απέλαση μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Shiraz και νομίζω ότι άλλα πανεπιστήμια στο Shiraz καθώς και στην επαρχία Fars είναι επίσης έτοιμα [να παράσχουν τις συνθήκες]", είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!