Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Οι Γερμανοί θέλουν μια μεταστροφή στη μεταναστευτική πολιτική


Η Πύλη του Βρανδεμβούργου θα φωταγωγηθεί στα τουρκικά χρώματα μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2016.Φωτογραφία: Maurizio Gambarini/dpa




Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για τις συνέπειες της μεταναστευτικής πολιτικής. 

Αυτό προκύπτει από αντιπροσωπευτική έρευνα του INSA. 

Ο φόβος να γίνει κάποιος μειονότητα στην ίδια του τη χώρα αυξάνεται. 

Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν πλέον να δεχτούν πρόσφυγες από ισλαμικές χώρες.


Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, περίπου το 1/4 του πληθυσμού στη Γερμανία έχει σήμερα μεταναστευτικό υπόβαθρο, το οποίο μεταφράζεται σε 23,9 εκατομμύρια

Πρόκειται για άτομα που είτε δεν γεννήθηκαν τα ίδια με τη γερμανική ιθαγένεια είτε των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας δεν γεννήθηκε με γερμανική ιθαγένεια.

Στην Γερμανία, ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται επίσης. 

Στον συνολικό πληθυσμό, το 14% όλων των κατοίκων είναι κάτω των 15 ετών. 

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό για τους μουσουλμάνους είναι 21%. 

Ο συντάκτης του "Welt" Till-Reimer Stoldt το καθιστά σαφές: Το μουσουλμανικό μερίδιο δεν εκρήγνυται. Ακόμη και σε μερικές δεκαετίες, δεν θα υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία σε αυτή τη βάση δεδομένων.

Αλλά στους δρόμους του Αμβούργου, μουσουλμάνοι διαδηλωτές ζητούν σήμερα απροκάλυπτα ένα χαλιφάτο, το οποίο ισοδυναμεί με αίτημα για την κατάργηση του δημοκρατικού κράτους δικαίου. 

Μια πενιχρή αντι-διαδήλωση ενάντια στην εγκεκριμένη διαδήλωση των μουσουλμάνων εξτρεμιστών σχολίασε το μέλος του FDP του Αμβούργου της Bundestag Michael Kruse (40) στην «Bild»: «Χρόνια μικροπρεπών συζητήσεων για ριζοσπαστικό ισλαμισμό από αριστερούς πολιτικούς ενθάρρυναν τον θρησκευτικό εξτρεμισμό».



Μια λανθασμένη πολιτική μετανάστευσης και ένταξης

Τώρα μια αντιπροσωπευτική έρευνα του INSA, που ανατέθηκε από την πύλη ειδήσεων "NiUS", έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη μεταναστευτική πολιτική. 

Στην αντιπροσωπευτική έρευνα στα τέλη Απριλίου, 2.004 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω ερωτήθηκαν και έδωσαν μια εικόνα της διάθεσης για τα συναισθήματα των Γερμανών.

Το αποτέλεσμα: Οι κοινωνικές επιπτώσεις «που συνεπάγεται μια λανθασμένη πολιτική μετανάστευσης και ένταξης» ανησυχούν πολλούς ανθρώπους, όπως γράφει το «NIUS».

Οι ερωτηθέντες είχαν τη δυνατότητα να σχολιάσουν την τρέχουσα κατάσταση σε επτά δηλώσεις

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις κομματικές προτιμήσεις τους, έτσι ώστε η έρευνα να καταστήσει σαφές ταυτόχρονα πώς αισθάνονται οι υποστηρικτές των μεμονωμένων κομμάτων για τις δηλώσεις που ερωτήθηκαν.


Η πλειοψηφία δεν θέλει πλέον πρόσφυγες από ισλαμικές χώρες

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) συμφώνησαν ή κάπως συμφώνησαν με την υπ' αριθμόν ένα δήλωση, «η Γερμανία δεν πρέπει πλέον να δέχεται πρόσφυγες από ισλαμικές χώρες»

Το 34%, από την άλλη πλευρά, δήλωσε «διαφωνώ» ή «τείνω να διαφωνώ». 

Το υπόλοιπο 14% δεν παρείχε καμμία πληροφορία. 

Αυτό καθιστά σαφές ότι η απόλυτη πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θέλει πλέον να δέχεται πρόσφυγες από την ισλαμική πολιτιστική σφαίρα.

Μεταξύ των υποστηρικτών των κομμάτων, υπήρχαν δύο άκρα: Ένα πλήρες 81% των υποστηρικτών του AfD είναι υπέρ της μη υποδοχής προσφύγων από ισλαμικές χώρες από τη Γερμανία ως θέμα αρχής. 

Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται οι Πράσινοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων μόνο το 20% εγκρίνει αυτή τη δήλωση. 

Οι Πράσινοι είναι λίγο πολύ μόνοι σε αυτό, επειδή ακόμη και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του SPD θέλει να σταματήσει η μετανάστευση από ισλαμικές χώρες. 

Το 64% των υποστηρικτών του BSW το θέλουν επίσης, όπως και το 54% των υποστηρικτών του CDU, ακολουθούμενο από τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους με 53% και το FDP με 45%.


«Φοβάμαι ότι οι Γερμανοί θα γίνουν μειονότητα στην Γερμανία»

«Στην Γερμανία, επίσης, είναι μόνο θέμα χρόνου προτού οι άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο αποτελέσουν την πλειοψηφία του πληθυσμού στις μεγαλύτερες πόλεις». 

Αυτό είχε ήδη γραφτεί το 2018 από την αρθρογράφο Barbara John στο "Tagesspiegel". 

Ωστόσο, ένοιωθε ότι οι φόβοι της για αυτό ήταν αβάσιμοι. 

Το 2017, το 51,2% των κατοίκων της πόλης στη Φρανκφούρτη δεν είχαν γεννηθεί στη Γερμανία ή δεν είχαν Γερμανούς γονείς.

Σύμφωνα με την έρευνα "NiUS", πολλοί ντόπιοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι θα γίνουν μειονότητα στη χώρα τους. 

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς, το 54% των ερωτηθέντων, φοβούνται ότι θα γίνουν μειονότητα στη χώρα τους ως Γερμανοί, ενώ το 37% δεν είναι. 

9% δεν είπαν τίποτε για τη δήλωση: «Φοβάμαι ότι οι Γερμανοί θα γίνουν μειονότητα στη Γερμανία».

Και εδώ, επίσης, το AfD με 84% έγκριση της δήλωσης και οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στα άκρα. 

Από τους υποστηρικτές των Πρασίνων, το 79% διαφωνεί με τις ανησυχίες ότι οι Γερμανοί θα μπορούσαν να γίνουν μειονότητα στη χώρα τους. 

Μια ασυμφωνία μεταξύ της κομματικής πολιτικής και της στάσης των υποστηρικτών του μπορεί να φανεί στην περίπτωση του FDP: το 61% των υποστηρικτών του συμφωνεί με τη δήλωση.


Η Γερμανία δεν μοιάζει πλέον με αυτήν που ξέραμε...

Δήλωση τρίτη: «Σε ορισμένες περιοχές της πόλης ή του χωριού μου, έχω την αίσθηση ότι δεν βρίσκομαι πλέον στη Γερμανία». Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57%) συμφώνησαν με αυτή τη δήλωση. 

Πολλά κέντρα πόλεων έχουν αλλάξει ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης μετανάστευσης. Αυτό φαίνεται να προκαλεί δυσφορία στην πλειοψηφία.

Το 36% αρνείται αυτή τη δήλωση.

Στην τέταρτη δήλωση, «στην Γερμανία δεν υπάρχει μόνο ρατσισμός εναντίον των μαύρων, αλλά και ρατσισμός εναντίον των λευκών», το 65% συμφωνεί ή κάπως συμφωνεί. 

Μόνο το 22% διαφωνεί με αυτή τη δήλωση ότι υπάρχει και ρατσισμός κατά των λευκών. 

Από το ZDF μέχρι την «Zeit», φημολογείται επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει καθόλου ρατσισμός εναντίον των λευκών και ότι αυτό είναι μόνο μια «δεξιά εφεύρεση».

Το 2019, όταν προηγούμενες δηλώσεις της Sarah-Lee Heinrich εμφανίστηκαν σε δημόσια talk shows, αρνήθηκαν ότι αυτό ήταν ρατσισμός κατά των λευκών. 

Η νεοεκλεγείσα ομοσπονδιακή πρόεδρος της Πράσινης Νεολαίας είχε γράψει για μια «αηδιαστική κοινωνία λευκής πλειοψηφίας». Αυτό απορρίφθηκε ως «συγχωρητέα νεανική ανοησία». 

Δεν πρόκειται για ρατσισμό και λευκούς ανθρώπους, πρόκειται για μια ιδεολογία που είναι ευρέως διαδεδομένη και κερδίζει επιρροή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των Γερμανών, σχεδόν τα 2/3, διαφωνούν και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μόνο ρατσισμός κατά των μαύρων στη Γερμανία, αλλά και ρατσισμός κατά των λευκών, ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση. 

Ακόμη και η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Πρασίνων συμφωνεί, ενώ στην πρώτη θέση σε αυτή τη δήλωση είναι οι υποστηρικτές του BSW ακριβώς μπροστά από εκείνους του AfD. 

Αλλά οι ψηφοφόροι του CDU συμφωνούν επίσης με το 70%, ακολουθούμενοι από τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους (67%), το SPD (66%) και το FDP (66%).


Δήλωση πέμπτη: «Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι θα αντικατασταθούν σταδιακά από μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή». Η πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί με την έρευνα μετά από αυτή τη δήλωση. Το 45% λέει «συμφωνώ» ή «συμφωνώ κάπως», το 41% αρνείται τη δήλωση. Το 14% απείχε.

Αυτό σημαίνει ότι το 45% των Γερμανών αντιπροσωπεύουν μια «ρατσιστική συνωμοσιολογική αφήγηση» σύμφωνα με τίτλο του «Tagesschau». Αυτό δηλώνει ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός θα αντικατασταθεί σταδιακά από μη λευκούς μετανάστες.

Αυτή η δήλωση αναιρέθηκε κυρίως από τους ψηφοφόρους των Πρασίνων, του Αριστερού Κόμματος και του SPD, ενώ βρήκε σαφή αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων του AfD, CDU, FDP και SPD.


Η μεταναστευτική πολιτική απέτυχε, η ένταξη επίσης

Μόνο το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι περισσότεροι μετανάστες στην Γερμανία έχουν ενσωματωθεί καλά. 

Το 58% πιστεύει ότι, κατά τη γνώμη του, οι περισσότεροι μετανάστες δεν είχαν ενσωματωθεί καλά στην Γερμανία.

Παρεμπιπτόντως, η πλειοψηφία των υποστηρικτών σχεδόν όλων των κομμάτων συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση, με τους υποστηρικτές του Αριστερού Κόμματος και του SPD μάλλον αναποφάσιστους – μόνο η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Πρασίνων (56%) υποθέτουν ότι οι μετανάστες έχουν ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό καλά στη Γερμανία.


Μεγάλη συμφωνία για το υπερφορτωμένο σχολικό σύστημα

Δήλωση έβδομη: «Η τρέχουσα μετανάστευση υπερφορτώνει το γερμανικό σχολικό σύστημα». Εδώ, το 75% του πληθυσμού συμφωνεί ότι αυτή η δήλωση είναι αλήθεια. 

Και ακόμη και οι υποστηρικτές όλων των κομμάτων συμφωνούν: Οι ψηφοφόροι του AfD (88%), του BSW (87%), του CDU (80%), του FDP (80%), των Ελεύθερων Ψηφοφόρων (72%), του SPD (70%), των Πρασίνων (54%) και του Αριστερού Κόμματος (48%) πιστεύουν ότι η τρέχουσα μετανάστευση επιβαρύνει υπερβολικά το γερμανικό σχολικό σύστημα.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα σε καθηγητές γερμανικών έδειξε ότι σχεδόν ένας στους δύο εκπαιδευτικούς στη Γερμανία παρατηρεί ένα πρόβλημα με ψυχολογική ή σωματική βία στο σχολείο του

Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τη βία μεταξύ των μαθητών και τον υψηλό αριθμό μαθητών με χαμηλές γλωσσικές δεξιότητες στην τάξη λόγω της συνεχιζόμενης μαζικής μετανάστευσης, αναφέρουν οι Epoch Times.




ΠΗΓΗ: 
Deutsche wollen Wende in Migrationspolitik (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ανακοινώθηκε η νέα διαμαρτυρία του «χαλιφάτου» - Είναι τα μέσα ενημέρωσης και η πολιτική μέρος του προβλήματος;
Από το 2020, η εξτρεμιστική υποκατάστατη οργάνωση «Hizb ut-Tahrir» Muslim Interactive διαδηλώνει τακτικά στο Αμβούργο με αντισημιτικά συνθήματα και την εξύμνηση ενός «χαλιφάτου». Η πιο πρόσφατη συγκέντρωση τον Απρίλιο τράβηξε την προσοχή της σε εθνικό επίπεδο. Θέλει να παρελάσει ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!