Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Fico - φέρεται να πυροβολήθηκε από έναν 71χρονο άνδρα στο δρόμο λίγες μέρες μετά την απόρριψη της Συνθήκης του Π.Ο.Υ. ~ Τώρα σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση 🙏 εγκεφάλου!!



ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. 

Απειλητικοί για τη ζωή τραυματισμοί στο κεφάλι και το στήθος. 

Ο ύποπτος συνελήφθη.

Ένα προφανές προειδοποιητικό σημάδι για άλλα έθνη!


Δρ. Margaret Aranda
15 Μαΐου 2024



Μόλις πριν από λίγες ημέρες:


12 ΜΑΪ́ΟΥ 2024





μόλις πριν από λίγες ώρες

Μόλις πριν από δύο ώρες, από το BBC

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε και βρίσκεται σε απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Ο κ. Fico πυροβολήθηκε καθώς χαιρετούσε τα πλήθη μπροστά από ένα πολιτιστικό κοινοτικό κέντρο στην πόλη Handlova, όπου είχε πραγματοποιηθεί κυβερνητική συνάντηση.

Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, προτού η ασφάλειά του τον βάλει σε ένα κοντινό αυτοκίνητο.

Ο Σλοβάκος ηγέτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο φερόμενος ως δράστης κρατείται από την αστυνομία.

"Ένα πλήθος περίμενε έξω [από το πολιτιστικό κέντρο] και ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί", δήλωσε ο δημοσιογράφος Juraj Bury, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης περίπου στις 14:30 (12:30 GMT) στη Handlova, περίπου 180 χιλιόμετρα (112 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα.

Ένας μάρτυρας είπε στην ιστοσελίδα Dennik N ότι άκουσε τρεις ή τέσσερεις πυροβολισμούς και είδε τον Fico να πέφτει στο έδαφος. Είδε πληγές στο κεφάλι και το στήθος του.

Τρεις από τους φρουρούς του πρωθυπουργού τον βοήθησαν γρήγορα να σηκωθεί δίπλα από ένα παγκάκι και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. 

Τοπικές αναφορές λένε ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί αργότερα σε άλλο νοσοκομείο στην Banska Bystrica, ανατολικά της Handlova.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε αργότερα στη σελίδα του κ. Fico στο Facebook, το προσωπικό του είπε ότι πυροβολήθηκε αρκετές φορές και ήταν «επί του παρόντος σε απειλητική για τη ζωή κατάσταση». 

Είπαν ότι μεταφέρθηκε στην Banksa Bystrica καθώς χρειαζόταν επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές, ανέφερε το μήνυμα.

Ένα βίντεο δείχνει αρκετούς πολίτες καθώς και φρουρούς να κρατούν τον ύποπτο ακριβώς έξω από το πολιτιστικό κέντρο στη Χάντλοβα. 

Ο άνδρας, φορώντας ένα ανοιχτό μπλε πουκάμισο, εθεάθη στη συνέχεια να κάθεται στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του. 

Το BBC δεν έχει ακόμη επαληθεύσει το βίντεο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ύποπτος είναι ένας 71χρονος συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, αν και αυτές οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Στην αρχική της αντίδραση για τους πυροβολισμούς, η απερχόμενη πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Caputova δήλωσε ότι ήταν «εντελώς σοκαρισμένη από τη σημερινή βάναυση» επίθεση στον πρωθυπουργό. Καταδίκασε την επίθεση με τον «ισχυρότερο δυνατό τρόπο» και του ευχήθηκε δύναμη για να αναρρώσει.

Σε δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης αργότερα, η κ. Caputova είπε ότι κάτι «τόσο σοβαρό είχε συμβεί που δεν μπορούμε καν να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα».

«Η ρητορική μίσους (!!!!!) που βλέπουμε στην κοινωνία οδηγεί σε πράξεις μίσους. Σας παρακαλώ, ας το σταματήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Fico, 59 ετών, επέστρεψε στην εξουσία στη Σλοβακία μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, επικεφαλής ενός λαϊκιστικού-εθνικιστικού συνασπισμού.

Οι πρώτοι μήνες του ως πρωθυπουργός αποδείχθηκαν εξαιρετικά αμφιλεγόμενοι πολιτικά. 

Τον Ιανουάριο σταμάτησε τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και τον περασμένο μήνα προώθησε σχέδια για την κατάργηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTVS.

Χιλιάδες Σλοβάκοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της προτεινόμενης μεταρρύθμισης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ωστόσο, μια προγραμματισμένη διαδήλωση υπό την ηγεσία της αντιπολίτευσης ματαιώθηκε την Τετάρτη καθώς προέκυψαν νέα για τους πυροβολισμούς.


Το κοινοβούλιο συνεδρίαζε τη στιγμή της επίθεσης και τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας συνάδελφος του κόμματος του κ. Fico φώναξε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους ότι υποδαύλισαν την επίθεση.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Peter Pellegrini, ο οποίος είναι πολιτικός σύμμαχος του Fico, δήλωσε τρομοκρατημένος όταν άκουσε για την επίθεση και απέδωσε επίσης τους πυροβολισμούς στις πρόσφατες πολιτικές διαιρέσεις.

Περιγράφοντας την επίθεση ως «άνευ προηγουμένου απειλή για τη σλοβακική δημοκρατία», είπε ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να συμφωνούν σε όλα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσουν τη διαφωνία τους δημοκρατικά και νομικά.

Αυτή η έκτακτη είδηση ενημερώνεται και περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν σύντομα. Ανανεώστε τη σελίδα για την πληρέστερη έκδοση.

Μπορείτε να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις σε smartphone ή tablet μέσω της εφαρμογής BBC News. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε @BBCBreaking στο Twitter για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις.
Πηγή: https://www.bbc.com/news/articles/cg6761ggxz1o


Εδώ είναι βίντεο από το Twitter:


Η στιγμή

Μπορείτε να δείτε ότι οι λήψεις έγιναν σε κοντινή απόσταση, αυξάνοντας τον κίνδυνο θνησιμότητας:





Πηγή: https://x.com/adm_3dm/status/1790771143453925434?s=46


Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο









Πηγή: https://x.com/adm_3dm/status/1790763135680286814?s=46


Η προσευχή μας

Πατέρα Θεέ,

Είσαι ο Θεός όλης της Δημιουργίας, Παντοδύναμος και Ισχυρός. Συγκεντρωνόμαστε σε προσευχή για τον πρωθυπουργό Fico και Σου ζητάμε να καθοδηγήσεις τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να αφαιρέσουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις σφαίρες, να συγκρατήσουν την απώλεια αίματος και να τον βγάλουν από το χειρουργείο το συντομότερο δυνατό.

Καθοδήγησε την ανάρρωσή του στο θαύμα! Βοήθησέ τον να κινήσει τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του, να αναπνεύσει και να ανοίξει τα μάτια του. Είθε να ανακάμψει 100% για να συνεχίσει να κάνει το έργο Σου. Το ζητάμε αυτό στο Όνομα του Ιησού, το Όνομα Πάνω από Όλα τα Ονόματα. Αμήν. 🙏






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Αν ήταν διεφθαρμένος θα τον παίνευαν τα κανάλια, θα είχε πόθεν έσχες ελληνόφωνων πολιτικών και δεν θα τον πείραζε η καμπάλ...
    Προσευχήθηκα για αυτόν και θα το κάνω πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά.

      Αν και ποτέ δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος κάνεις για κανέναν, όπως διαφαίνεται από τον παρακάτω σύνδεσμο που σας παραθέτω (δείτε στο τέλος της ανάρτησης στα σχετικά)
      ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κύριος Robert Fico έδωσε και ευχόμαστε να αναρρώσει καλά και να μπορέσει να συνεχίσει να δίνει, κάποιους αγώνες πολύ σημαντικούς μέσα σε καιρούς ζοφερούς, σκοτεινούς, επικίνδυνους για τις φωνές του αυτονόητου, της αλήθειας, και της υπεράσπισης της ελευθερίας.

      Εμείς, λοιπόν, θα κρατήσουμε αυτά και θα προσευχηθούμε να σωθεί, και να ξεπεράσει γρήγορα τα τραύματα και το σοκ.

      https://odysseiatv.blogspot.com/2024/05/fico.html

      Διαγραφή
    2. Δέν υπήρχε περίπτωση νά "ανεχότουσαν" οι παγκοσμιοποιητές, στήν ίδια Ήπειρο καί στό ίδιο ακριβώς γεωγραφικό σημείο της, έναν δεύτερο δυναμικό Βίκτωρ Όρμπαν. ( Είναι ίδια "γειτονιά" Σλοβακία καί Ουγγαρία ).
      Είναι πασιφανές καί ηλίου φαεινότερο!
      Είθε μέ τήν βοήθεια του Θεού νά διαφύγει τόν κίνδυνο ο Σλοβάκος πολιτικός.
      (Η πείρα λέει ότι τά "παραμυθάκια" περί "ακτιβιστών" πρέπει νά τά ακούμε 'βερεσέ'!)

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!