Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Είχαμε δίκoιο! Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχεται τώρα ότι οι θάνατοι στους εμβολιασμένους κατηγοριοποιήθηκαν ως μη εμβολιασμένοι το 2021




Το ONS το αρνήθηκε τότε, αλλά το παραδέχεται τώρα.

Το 2021, όταν το ONS του Ηνωμένου Βασιλείου (Γραφείο Εθνικών Στατιστικών) άρχισε να κυκλοφορεί το εμβόλιό του με αναφορές κατάστασης θνησιμότητας, ανέφερε σε έκθεσή του ότι υπήρχε μεγάλη αύξηση στα ποσοστά θανάτου εκτός covid στους «μη εμβολιασμένους». 

Αυτές οι αυξήσεις στη θνησιμότητα συνέπεσαν με την πρώτη κύρια διάθεση εμβολίων και το έκαναν για κάθε ηλικιακή ομάδα (βλ. αυτήν την έκθεση, για παράδειγμα).

Ακολουθεί το διάγραμμα για τα ποσοστά θνησιμότητας εκτός covid τις εβδομάδες 1-38 του 2021 για τις ηλικιακές ομάδες 60-69:




Τα διαγράμματα για τις άλλες ηλικιακές ομάδες έμοιαζαν σχεδόν τα ίδια.

Υποστηρίξαμε ότι αυτές οι προφανείς ανωμαλίες ήταν αποτέλεσμα της τυπικής διαδικασίας ONS για την κατηγοριοποίηση οποιουδήποτε εντός 20 ημερών από την πρώτη δόση του ως «μη εμβολιασμένου».

Ωστόσο, στις δικές μας συζητήσεις με το ONS υποστήριξαν ότι, αν και αυτή η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για τους υπολογισμούς της αποτελεσματικότητάς τους, δεν χρησιμοποιήθηκε όσον αφορά τη θνησιμότητα. 

Είπαν σαφώς ότι ένα άτομο που πεθαίνει οποιαδήποτε στιγμή μετά τον εμβολιασμό κατηγοριοποιήθηκε σωστά, ως εμβολιασμένος θάνατος, στα δεδομένα θνησιμότητας που δημοσίευαν τακτικά στο κοινό και τα οποία αποτέλεσαν την βάση μιας μαζικής εκστρατείας δημόσιας επικοινωνίας που ενθάρρυνε τον εμβολιασμό.

Για να «εξηγήσουν» τις αυξήσεις, το ONS προώθησε την σιωπηρή υπόθεση ότι υπήρχε ένα φαινόμενο που ονομάζεται φαινόμενο «υγιές εμβόλιο», σύμφωνα με το οποίο ισχυρίστηκαν ότι οι άνθρωποι «κοντά στο θάνατο» δεν εμβολιάστηκαν. 

Και έκαναν αυτόν τον τολμηρό ισχυρισμό χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο για να τον υποστηρίξουν.

Εκτός από το γεγονός ότι αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την πολιτική του NHS εκείνη την εποχή, δείξαμε ότι, ενώ ένα υγιές εμβολιασμένο αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει τα μακροπρόθεσμα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας εκτός covid στους εμβολιασμένους, δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει αυτές τις αιχμές στα ποσοστά θνησιμότητας.

Θα μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο με την κατηγοριοποίηση των θανάτων λίγο μετά τον εμβολιασμό ως ανεμβολίαστων. 

Ωστόσο, το ONS, μαζί με πολλούς από τους πιο ένθερμους μαθητές του εμβολίου covid, διπλασίασαν την επιμονή τους ότι δεν συνέβη τέτοια εσφαλμένη κατηγοριοποίηση. 

Για αυτούς, όλες οι ανωμαλίες στα δεδομένα του ONS θα μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο από το ιερό «υγιές φαινόμενο του εμβολίου».

Αργότερα, το ONS ισχυρίστηκε πραγματικά ότι υπήρχε πράγματι μια «ανθυγιεινή επίδραση εμβολίων», αλλά το έκανε για να εξηγήσει άλλες ανωμαλίες στα δεδομένα. 

Είναι σαφές ότι το ONS ήταν τόσο ιδιοτελές που δεν έβλεπε τις αντιφάσεις μεταξύ αυτών των ισχυρισμών και απλά ήθελε να έχει και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Ως αποτέλεσμα ενός αιτήματος πρόσβασης υποκειμένου που υπέβαλε η Clare Craig στο ONS, ανακαλύψαμε τώρα ότι τελικά είχαμε δίκοιο!

Η Clare δημοσίευσε σε αυτό το νήμα twitter / 'X', ένα εσωτερικό email ONS που επιβεβαιώνει ότι η βάση δεδομένων NIMS εμβολιασμένων ατόμων, στην οποία βασίστηκε το ONS, είχε αποκλείσει εκείνους τους ανθρώπους που είχαν πεθάνει πριν από την αποστολή αρχείων εμβολίων πίσω στο κεντρικό σύστημα:




Όταν επισημάναμε στο ONS ακριβώς αυτή τη δυνατότητα εσφαλμένης κατηγοριοποίησης το 2021, συνέχισαν να αρνούνται ότι είχε συμβεί (βλέπε πίνακα 8 της έκθεσής μας εδώ).

Γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό; 

Επειδή τα δεδομένα ONS - ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πηγή δεδομένων στον κόσμο - χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή.

Και, όπως πάντα υποστηρίζαμε, και το οποίο είναι πλέον βέβαιο, οποιοιδήποτε ισχυρισμοί αποτελεσματικότητας και ασφάλειας με βάση τα δεδομένα τους ήταν εντελώς ψευδαισθήσεις και υπόκειντο στο φτηνό τέχνασμα της εσφαλμένης κατηγοριοποίησης, σύμφωνα με το οποίο ακόμη και ένα εικονικό φάρμακο - ή κάτι ακόμη χειρότερο - θα μπορούσε να «αποδειχθεί» ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ως εκ τούτου, είπαν ψέμματα και σκόπιμα δημιούργησαν και διέδωσαν παραπληροφόρηση. 

Κατηγορηθήκαμε για συνωμοσιολογική σκέψη και η φήμη μας αμαυρώθηκε ως αποτέλεσμα.

Αλλά είχαμε δίκοιο!



Ενημέρωση: Ο Daniel Jupp έχει επίσης γράψει για αυτό:
Jupplandia
Ψέμματα, καταραμένα ψέμματα και στατιστικές
Σχετικά με το πού είναι οι αριθμοί; Το Substack Norman Fenton και οι συνεργάτες του μόλις κυκλοφόρησαν ένα σημαντικό άρθρο που απεικονίζει μόνο ένα βασικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι επίσημοι θεσμοί χρησιμοποίησαν ψευδή στατιστικά στοιχεία για να μας πουν ψέματα κατά τη διάρκεια του COVID. Είναι ένα άρθρο που παροτρύνω τους άλλους να διαβάσουν ...
Διαβάστε περισσότερα


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ασφαλιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κρίση υπερβολικής θνησιμότητας στις ΗΠΑ ολισθαίνει πίσω από ένα paywall 10.000 δολλαρίων



Κινέζα δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για τον κορωνοϊό αφέθηκε ελεύθερη μετά από τέσσερα χρόνια στη φυλακή - η αστυνομική επιτήρηση παραμένει
Βίντεο από το χάος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Corona στη Γουχάν έβαλε την Zhang Zhan πίσω από τα κάγκελα. Τώρα η κινέζα δημοσιογράφος απελευθερώθηκε από τη φυλακή μετά από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, η τρέχουσα τοποθεσία της είναι άγνωστη. Οι υποστηρικτές της ανησυχούν.

Η Zhang Zhan απελευθερώθηκε από τη φυλακή, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αστυνομική παρακολούθηση. Αυτό αναφέρουν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξοικειωμένοι με την περίπτωση του κινέζου πολίτη δημοσιογράφου.

Η πρώην δικηγόρος από τη Σαγκάη φυλακίστηκε στην Κίνα για τέσσερα χρόνια. Ήταν μία από τους πρώτους Κινέζους πολίτες που τιμωρήθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς (ΚΚΚ) επειδή προσπάθησαν να δημοσιοποιήσουν πληροφορίες σχετικά με την πανδημία COVID-19. 

Δημοσίευσε βίντεο για τις πρώτες ημέρες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη Γουχάν. Η υπόθεσή της προκάλεσε διεθνή αίσθηση.



Ο γίγαντας της υγειονομικής περίθαλψης ΙΚΕΤΕΥΕΙ τους ανεμβολίαστους γιατρούς να επιστρέψουν στην εργασία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!