Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Σαμποτέρ που αντιτίθενται στον «καπιταλισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας» αποτυγχάνουν να εισβάλουν στο γερμανικό εργοστάσιο της Tesla, διεκδικούν τα εύσημα για τη διακοπή της παραγωγής σε προγραμματισμένες διακοπές, όταν κανείς δεν ήταν στη δουλειά


Μπορεί να νομίζετε ότι η γερμανική αριστερά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με την Tesla, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ενεργειακής μετάβασης, αλλά εδώ θα κάνατε πολύ λάθος.

Τα χαρούμενα παραμύθια για το λαμπρό μέλλον της ηλεκτροκίνησης προέρχονται κυρίως από το αριστερό πολιτικό κατεστημένο.

Οι ακτιβιστικές πολιτοφυλακές τους έχουν διαφορετικές ιδέες, συχνά προτιμώντας ευρείες σταυροφορίες ενάντια σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με τη βιομηχανία, τον καπιταλισμό και το κέρδος.

Eugyppius
11 Μαΐου 2024

Το Grünheide είναι μια μικρή πόλη στο Βρανδεμβούργο και η τοποθεσία του μοναδικού εργοστασίου Tesla στην Ευρώπη. 

Είναι ένα σπάνιο φωτεινό σημείο σε μια γερμανική οικονομία που κατά τα άλλα αποβιομηχανοποιείται γρήγορα χάρη στις άκαρπες πράσινες περιβαλλοντικές πολιτικές, και έτσι έχει γίνει σημείο ανάφλεξης για τον αριστερό ακτιβισμό. (βλ. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Σύμβουλος επιχειρήσεων συμβουλεύει πολίτες και επιχειρήσεις να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ την Γερμανία. (odysseiatv.blogspot.com))


Μπορεί να νομίζετε ότι η γερμανική αριστερά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με την Tesla, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ενεργειακής μετάβασης, αλλά εδώ θα κάνατε πολύ λάθος. 

Τα χαρούμενα παραμύθια για το λαμπρό μέλλον της ηλεκτροκίνησης προέρχονται κυρίως από το αριστερό πολιτικό κατεστημένο. 

Οι ακτιβιστικές πολιτοφυλακές τους έχουν διαφορετικές ιδέες, συχνά προτιμώντας ευρείες σταυροφορίες ενάντια σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με τη βιομηχανία, τον καπιταλισμό και το κέρδος.


Το εργοστάσιο Grünheide απασχολεί 12.000 άτομα και συνεισφέρει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε φόρους, κάτι που είναι αρκετά κακό από την άποψη των ακτιβιστών. 

Ακόμα χειρότερα, η παραγωγή έχει προκαλέσει κάποια ρύπανση των υδάτων και η Tesla σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιο, το οποίο θα συνεπάγεται την κοπή ορισμένων δέντρων. 

Ως εκ τούτου, ένα μάτσο υποστηρικτές της «δικαιοσύνης του νερού» και σωτήρες των δασών βγήκαν από τις καταλήψεις τους στο Βερολίνο και έφτασαν στο Grünheide για να υπερασπιστούν την ανθρωπότητα από τη μάστιγα της παραγωγής αυτοκινήτων.

Ένας από αυτούς είναι ένας 25χρονος ονόματι Luis, ο οποίος διαβάζουμε ότι «έχει δεσμευτεί για την προστασία του κλίματος από το 2019» και ο οποίος «ανησυχεί για το πόσιμο νερό». 

Επίσης, δεν του αρέσει το γεγονός ότι το Βρανδεμβούργο έχει κινήσει γη και ουρανό για να τονώσει την τοπική οικονομία, δίνοντας κίνητρα στην Tesla να δημιουργήσει το εργοστάσιό της:


Ο Luis ενοχλείται που πολλές ειδικές άδειες χορηγήθηκαν για την κατασκευή του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Η Tesla μερικές φορές κατασκεύαζε το εργοστάσιό της με βάση πρόωρες εγκρίσεις: «Μπορείτε απλά να δείτε πόσο ενδιαφέρον είχε το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου να φέρει την Tesla ώστε να δημιουργήσει εργοστάσιο εδώ».

Είναι πράγματι τρομακτικός ο βαθμός στον οποίο θα φτάσουν οι περιφερειακοί πολιτικοί για να προσελκύσουν τη βιομηχανία και την απασχόληση στα κράτη τους. Κάποιος πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτό.

Τον Μάρτιο, όταν όλοι διαβάζαμε μακροσκελή άρθρα σχετικά με τη σοβαρή απειλή που θέτει η «άκρα δεξιά» και εκατοντάδες χιλιάδες ηλίθιοι βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν τους ανύπαρκτους Ναζί, μια ομάδα εμπρηστών (ή, όπως αποκαλούνται στα μέσα ενημέρωσης, «ακτιβιστών») που αυτοαποκαλούνταν «Volcano Group» έκαψαν έναν στύλο ηλεκτρικής ενέργειας, σταματώντας την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Tesla στο Grünheide για ημέρες και διακόπτοντας την παροχή ρεύματος σε διάφορα κοντινά χωριά

Επειδή η «Volcano Group» βρίσκεται στην αριστερά, αυτό δεν ήταν ένα παράδειγμα κλιμάκωσης της πολιτικής βίας ή ο καρπός του βάναυσου λόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες, οι ακτιβιστές ήρωές μας επέστρεψαν για να προωθήσουν την τολμηρή στάση τους ενάντια στη βιομηχανική παραγωγή, κάτι που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει πριν. 

Μερικοί από αυτούς προέρχονται από μια ομάδα που ονομάζεται "Κλείστε τη βρύση της Tesla". 

Έχουν συνεργαστεί με την "Disrupt", την οποία η Süddeutsche Zeitung αποκαλεί "πλατφόρμα", αλλά  φαίνεται να είναι λίγο περισσότερο από έναν λογαριασμό Twitter με 1.784 οπαδούς, ο οποίος είναι τόσο βαθιά διασυρμένος που έπρεπε να απενεργοποιήσουν τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις τους.

Οι «ακτιβιστές» μας ξεκίνησαν να διαλύουν τον γερμανικό καπιταλισμό κλείνοντας ένα δρόμο με τους κορμούς κάποιων τραγικά κομμένων δέντρων ...



… κλείνοντας έναν άλλο δρόμο με τη βοήθεια ενός πανό "end nEocoLONialism" (τα κεφαλαία γράμματα γράφουν ELON - πόσο πολύ ευφυές)...



… και ρίχνοντας μπογιά πάνω από ένα φράχτη σε μερικά αυτοκίνητα σε ένα πάρκινγκ:



Κάποια κοπέλλα στην πλατφόρμα λογαριασμού Twitter "Disrupt" εξήγησε αυτή την τολμηρή πράξη ως παράδειγμα μαχητικής αντίθεσης στον «παραλογισμό του καπιταλισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Στη συνέχεια, οι γενναίοι κομμουνιστές πολεμιστές μας πόζαραν για μια κακώς σκηνοθετημένη φωτογραφία με πολλά σκουπίδια, ροζ καπνό και ένα πανό "DESTROY TESLA" ...



... Προτού τελικά εισβάλουν στο ίδιο το εργοστάσιο με τη βοήθεια μιας φουσκωτής χελώνας:



Στη συνέχεια κήρυξαν τη νίκη στο Twitter και ανακοίνωσαν την εμμονή του σοσιαλισμού, όπου τα τραμ, τα λεωφορεία και τα ποδήλατα φορτίου θα είναι το μόνο μέσο προσωπικής μεταφοράς:


Το εργοστάσιο σταμάτησε την παραγωγή σήμερα. Όλα τα εργοστάσια αυτοκινήτων πρέπει να σταματήσουν ακριβώς όπως αυτό!

Θέλουμε να αποφασίσουμε δημοκρατικά πώς και τι παράγουμε: Τραμ. Λεωφορεία. Ποδήλατα φορτίου.

Κινητικότητα προς όφελος όλων. #stoptesla

Η αγαλλίασή τους ήταν, δυστυχώς, πρόωρη. 

Κανένας από τους σοσιαλιστές επαναστάτες μας δεν κατάφερε να διεισδύσει στον περιμετρικό φράχτη και το εργοστάσιο είχε ήδη κλείσει για να δώσει στους εργάτες ένα μακρύ Σαββατοκύριακο μετά την αργία της Πέμπτης της Αναλήψεως 😂😂😂. 


Αυτές δεν είναι παρά απλές λεπτομέρειες για την πορεία προς την κομμουνιστική ουτοπία και το τέλος της ιστορίας.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!