Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

...Μακρόν(-ια), ή Μελανσόν(-ια) ; ; ;



O Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα ορίσει νέο πρωθυπουργό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο από τη μια ακούγεται λογικό, από την άλλη όμως του δίνει χρόνο για να στήσει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αφήνει τον Μελανσόν απ’ έξω για να βράζει στο ζουμί του. 



Η κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα στην Γαλλία είναι κρίσιμη, καθώς για έναν χρόνο δεν επιτρέπονται νέες εκλογές σύμφωνα με το Γαλλικό Σύνταγμα. 


Συνεπώς, ο Μακρόν μάλλον θα χρειαστεί να “συγκατοικήσει” με έναν αριστερό Πρωθυπουργό μέχρι τον Ιούλιο του 2025 τουλάχιστον. 


Προς το παρόν, ο Γάλλος πρωθυπουργός δεν παραιτείται λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά σύντομα θα πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση και να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός. 


Τότε θα δούμε τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων κι αν αυτή η “συγκατοίκηση” θα λειτουργήσει δεδομένων των διαστάσεων απόψεων που υπάρχει.

 

 

Ο χρήσιμος ηλίθιος

 

Μελανσόν: αντιευρωπαίος, αντισημίτης, ρωσόφιλος

 

Reuters: Αυτά είναι τα έξι επικρατέστερα ονόματα για την πρωθυπουργία στη Γαλλία

 

Θα γίνει ο Μελανσόν διασταύρωση Τσίπρα και Μακρόν;..

 

Ο “μάγος” Μακρόν και τα μυστήρια των Παρισίων

 

«Τις "εκλογές" σε Γαλλία – Αγγλία κέρδισαν το ΝΑΤΟ, ο κοκαϊνομανής κι οι σιωναζί! Τελεία και παύλα!»


https://ixnos.blogspot.com/2024/07/m.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!