Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΘΛΙΒΕΡΗ καί ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ Υποχώρηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Α π ο μ α κ ρ ύ ν θ η κ ε τό Ιταλικό πλοίο από την περιοχή της Κάσου υπό τήν "απειλή" του τουρκικού Στόλου!.....

 


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος - pronews.gr

Η Αθήνα στην πράξη νομιμοποίησε το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και ακυρώνει την συμφωνία ορισμού μερικής ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο!



H κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέκυψε στις τουρκικές απειλές και έδωσε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «IEVOLI Relume» καθώς το σκάφος δεν προσέγγισε το  «επίμαχο σημείο» που «αμφισβητεί» η Τουρκία και διέκοψε αργά χθες το βράδυ τις εργασίες του!

Η Αθήνα στην πράξη νομιμοποίησε το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο, αναγνωρίζει την… «τουρκική» υφαλοκρηπίδα και ακυρώνει την συμφωνία ορισμού μερικής ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο!

Βέβαια, η προδιάθεση της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονταν από χθες από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να μη στείλει άλλο πολεμικό πλοίο στην περιοχή, αλλά άφησε την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και την κανονιοφόρο «Αήττητος» να σταθούν απέναντι σε πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία (δύο φρεγάτες, μία κορβέτα και δύο πυραυλακάτους)!

Άλλωστε κι αυτά που διεμήνυε η ελληνική κυβέρνηση περί «χρήσης της διπλωματικής οδού» αυτό σήμαιναν: Υ π ο χ ώ ρ η σ η.

Η αιτία της συγκέντρωσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων (δύο φρεγάτες κλάσης G, μία κορβέτα και δύο πυραυλάκατοι) οφείλονταν στην προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει την πόντιση καλωδίων από το ιταλικό πλοίο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση πόντισης των καλωδίων γίνεται εντός περιοχής τουρκικής κυριαρχίας (!) με αποτέλεσμα να κλιμακώσουν μέσ σε ελάχιστες ώρες.

Η Τουρκία κατάφερε εκ του αποτελέσματος να εμποδίσει τις εργασίες του ιταλικού πλοίου στα πλαίσια εφαρμογής του Tουρκολιβυκού Mνημονίου με βάση το οποίο μαζί με την Λιβύη αρπάζουν μεγάλα κομμάτια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και διακόπτουν την σύνδεση της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ με αυτήν της Κύπρου.

Με την ενέργεια της αυτή ελληνική κυβέρνηση είναι σαν να αναγνωρίζει τον Τούρκολιβυκό Μνημόνιο!

Επί της ουσίας το νομιμοποίησε…

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιούσε τις έρευνες του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων εκτός ενός σημείου το οποίο βρίσκονταν περίπου μισό μίλι εκτός, δηλαδή σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή που ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, βάσει της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Σε αυτό το σημείο τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει στην πράξη ούτε την δική της συμφωνία για ανακήρυξη μερικής ΑΟΖ με την Αίγυπτο!

10 σχόλια:

  1. Θα ντρεπόμαστε να κοιτάζομαστε στα μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δίδασκε το αλφαβητάρι στο δημοτικό για τον 2π. Πόλεμο άρχισε ο πόλεμος και εμείς πήγαμε να κρυφτούμε στο υπόγειο!

      Διαγραφή
  2. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΥΤΕΨΕ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΧΑΛΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΠΑΤΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4-5 ΤΖΑΚΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όταν γίνεσαι χαλί ο άλλος σε πατάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ γιά λίγο26 Ιουλίου 2024 στις 2:53 μ.μ.

      Σίγουρο είναι ότι θά σέ πατήσει αφού έτσι του δείχνεις συνέχεια, δηλαδή υποχώρηση καί σκύψιμο!

      Εδώ καί πάρα πολλά χρόνια όπως σίγουρα θά έχουν ακούσει όλοι, ο "πατήρ" Κώστας Μητσ. δέν πρέπει γιά κανέναν λόγο νά είναι πράγματι πατήρ, επειδή κάποιος σχολιαστής τό λέει πιό πάνω...

      Καί βέβαια οι Λέσχες, οι όποιες Λέσχες κάνουν τήν δουλειά τους καί τήν κάνουν πολύ προσεγμένα καί μεθοδικά, ο καυγάς είναι επιτέλους εμείς εδώ τί κάνουμε;

      Τί παριστάνουμε μιά ζωή, τούς θεατές ...χάνους;

      Μέ ορθάνοιχτα στόματα καί γουρλωμένα μάτια;

      Νισάφι πιά!

      Διαγραφή
  6. παριστανουμε τα κουτσουρα συνεχεια τοσο πολυ που γιναμε και κουτσουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι τα κούτσουρα ούτε μιλάνε ούτε λαλάνε ούτε κουντιούντε, μόνο καιγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΟΦΟΤΑΤΟΣ Ο 9.52 π.μ! ΦΙΛΕ ΕΓΡΑΨΕΣ! ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!