Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ούτε ΤΣΙΠΑ, ούτε ΝΤΡΟΠΗ ; ; ; Λωρίδες Κ Ο Μ Μ Α Τ Ι Α Σ Μ Ε Ν Ε Σ νά ανεμίζουν!....

 [ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η 

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, 

ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ 

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ 

ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ) "ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ" ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ, ΣΑΝ ΡΑΚΟΣ 

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, ΓΙΑ 

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ; 

ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ 

ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 

ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ 

ΣΚΟΤΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ 

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 

ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΟ ; ]


Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Μερικές φόρες λες να πάω διακοπές να ξεδώσω, αμ δε, δυστυχώς είναι τέτοια η πραγματικότητα της πατρίδας μας που στο κάνει απαγορευτικό. 

Βρέθηκα φιλοξενούμενος στην μεγαλόνησο Κρήτη, καταπληκτικό το νησί όπως και οι άνθρωποι του.


Επισκέφθηκα μαζί με εκατοντάδες ξένους τουρίστες το ανάκτορο της Φαιστού, ένα κόσμημα της προϊστορίας μας μαζί με την Κνωσό, μόνο που εδώ υπάρχει ένα ακόμη ανεξακριβωτο μυστήριο, ο δίσκος της Φαιστού που ακόμη και στις μέρες μας δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί αν και πολλοί μελετητές εικάζουν ότι πρόκειται για θρησκευτικό κείμενο, αυτό από μόνο του κάνει τον συγκεκριμένο χώρο εξαιρετικά ενδιαφέρων.

IMG 1108
Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού

Σε αυτόν τον τόπο λοιπόν που είναι πασίγνωστος ανά την οικουμένη, εισερχόμενος στον χώρο των εισιτηρίων συνάντησα τον ιστό, όπου επάνω του ήταν αναρτημένη και κυμάτιζε “περήφανα” η ξεσκισμένη από τον αέρα σημαία του έθνους των Ελλήνων. 

Λωρίδες κομματιασμένες να ανεμίζουν και το μόνο που είχε απομείνει σχεδόν ακέραιο να την θυμίζει ήταν ο σταυρός.

IMG 1109
Το μνημείο στο Ακρωτήρι Χανίων προς τιμήν του Καγιαλέ

Το σύμβολο κατατεθέν της πατρίδος μας, το σύμβολο που σε άγριους καιρούς Έλληνες την σήκωσαν ψηλά απέναντι στους εχθρούς του τόπου μας, το σύμβολο που πατριώτες όπως έπραξε ο κρητικός επαναστάτης Σπύρος Καγιαλές, στις 9 Φεβρουαρίου 1897 όταν βομβαρδίζονταν το στρατόπεδο των Κρητών επαναστατών, στο Ακρωτήρι στο πλαίσιο της επανάστασης για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα από τον Ιταλό επικεφαλής των ναυάρχων, που έδωσε εντολή οι οβίδες των πλοίων τους να στοχεύουν τους επαναστάτες Κρητικούς καθώς και το σύμβολο του αγώνα τους, την Ελληνική σημαία που κυμάτιζε περήφανα στον ιστό της. 

Δύο φορές η σημαία πέφτει κάτω χτυπημένη από τις οβίδες των Μεγάλων Δυνάμεων, και τότε γίνεται το αδιανόητο ο Σπύρος Καγιαλές, την σηκώνει όρθια κάνοντας ιστό το σώμα του με κίνδυνο της ζωής του.

Αυτού λοιπόν του περήφανου συμβόλου αγώνα και θυσίας κυματίζουν τα κουρέλια του στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού. 

Τι να σχολιάσεις, ντροπή, λύπη, αίσχος, όνειδος, ειλικρινά δεν βρίσκω λόγια για αυτό το χάλι που είδα.

Μάλιστα όταν συνάντησα έναν υπάλληλο του χώρου και προθυμοποιήθηκα να τους πληρώσω βρε αδελφέ να βάλουν μια καινούργια, η απάντηση ήταν:

– Δεν είναι δική μας άλλα του κυλικείου του χώρου.
– Ε τότε βγάλτε την είναι ντροπή, δεν το καταλαβαίνετε;
– Σωστά αλλά τι να κάνουμε.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν θέλουν μπορούν, και το πιο σύντομο είναι ή να τον υποχρεώσουν το υπεύθυνο της επιχείρησης να την αντικαταστήσει ή αν είναι τόσο μεγάλο το κόστος των 5 ευρώ!!, ας την βγάλουν καλύτερα να μην ξεφτιλιζόμαστε άλλο, αρκετά έχουμε γίνει διεθνής περίγελος, να μην γίνουμε και για αυτό τον λόγο.

Λεπτομέρεια θα πείτε, όταν όμως πρόκειται για σύμβολα του έθνους των Ελλήνων δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια, σκεφτείτε μόνο ότι στα Λίμια (Ίμια) για μια τέτοια λεπτομέρεια θρηνήσαμε τρεις λεβέντες αξιωματικούς μας.

Ελπίζω να το διαβάσει κάποιος εκεί ψηλά (...) στο υπουργείο πολιτισμού και όχι μόνο να το αναγνώσει, άλλα να καταλάβει και τι παίζεται.

https://www.olympia.gr/1595595/apopsi/lorides-kommatiasmenes-na-anemizoyn/

4 σχόλια:

  1. Αισθάνεσαι πρώτα θυμό, αλλά μετά αηδία!

    Πόσο αδιάφορα ΖΩΑ είναι όλοι αυτοί στίς υπηρεσίες που αδιαφορούν έστω καί νά δούνε αυτά τά χάλια, έτσι που νά πάνε νά βάλλουν μία καινούργια σημαία;

    Πόσο κάνει ρέ παλιογάϊδουρα μία σημαία γιά νά μπεί εκεί, αντικαθιστώντας τήν κουρελιασμένη;

    Πόσο ρεζίλι γινόμαστε κάθε ημέρα ιδίως απέναντι στούς αμέτρητους ξένους τουρίστες;

    Καθόλου τσίπα, έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΟΡΟΦΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΗ (ΨΕΥΔΟΕΛΛΗΝΙΚΗ!) ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΕ ΚΟΜΒΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΧΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ....
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΤΙΡΙΑ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ.
      ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ....ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΥΣ" ΚΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΑ ....ΧΑΜΗΛΑ !!!!!!!
      ΑΙΣΧΡΟΙ !

      Διαγραφή
  2. Θά έλεγα ότι καταντά παροιμιώδης η αδιαφορία ορισμένων κρατικών υπηρεσιών, επειδή έχω κι εγώ προσωπική εμπειρία.
    Κάποιες φορές δέν είναι σχισμένη η Σημαία, αλλά είναι κατάμαυρη από τό καυσαέριο καί δέν ενοχλείται κανένας.
    Μία άλλη φορά πέρναγα στό κέντρο, έξω από δημόσιο εκπαιδευτικό φορέα που έβλεπες μέσα από τά αραιά κάγκελλα, σέ περίοδο προετοιμασίας πρίν τήν παρέλαση της 25ης Μαρτίου καί ο σημαιοφόρος έκανε δοκιμές μαζί μέ άλλους κρατώντας α ν ά π ο δ α τήν σημαία!
    Που ήταν ανάποδα δ ε μ έ ν η στόν ιστό, που κρατούσε ο σημαιοφόρος!
    Ούτε εκπαιδευτικός που ήταν παρών τό πρόσεξε, ούτε τά παιδιά, ούτε η έχουσα τήν ευθύνη της ομάδος εκείνης, "δέν είδε κανείς τίποτα" !!!!!
    Όταν τούς τό επεσήμανα μέ ωραίο τρόπο, μέ αγριοκοίταξαν τόσο έντονα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έμαθαν από την πατρίδα μόνο να αρπάζουν χωρίς καμία εκτίμηση για αυτήν αχαριστία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!