Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Λέσχη της Ρώμης: «Ο πραγματικός εχθρός... είναι η ίδια η ανθρωπότητα».




Το 1991, μια παγκοσμιοποιημένη δεξαμενή σκέψης που ονομάζεται «Λέσχη της Ρώμης» κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με τίτλο «Η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση», στο οποίο η «υπερθέρμανση του πλανήτη» ανακοινώθηκε ως το νέο πρόσχημα για τη διεξαγωγή πολέμου κατά της ανθρωπότητας.



Το 1991, μια παγκοσμιοποιημένη δεξαμενή σκέψης που ονομάζεται «Λέσχη της Ρώμης» κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με τίτλο «Η πρώτη παγκόσμια επανάσταση», στο οποίο η «υπερθέρμανση του πλανήτη» ανακοινώθηκε ως το νέο πρόσχημα για τη διεξαγωγή πολέμου κατά της ανθρωπότητας, υπό το πρόσχημα της «σωτηρίας του πλανήτη» - όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να παρακολουθήσετε με τίτλο «No Farmers, No Food: Will You Eat The Bugs?».



Βασικά αποσπάσματα από την «Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση»:

«Η ανάγκη για εχθρούς φαίνεται να είναι ένας κοινός ιστορικός παράγοντας. Τα κράτη έχουν προσπαθήσει να ξεπεράσουν την εσωτερική αποτυχία και τις εσωτερικές αντιφάσεις ορίζοντας εξωτερικούς εχθρούς. Η πρακτική του αποδιοπομπαίου τράγου είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η ανθρωπότητα. Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα στο εσωτερικό, αποσπάστε την προσοχή από την περιπέτεια στο εξωτερικό. Φέρτε το διαιρεμένο έθνος μαζί για να αντιμετωπίσετε έναν εξωτερικό εχθρό, είτε πραγματικό είτε έναν που εφευρέθηκε για το σκοπό αυτό».

«Η ξαφνική απουσία παραδοσιακών αντιπάλων έχει αφήσει τις κυβερνήσεις και την κοινή γνώμη με ένα μεγάλο κενό. Επομένως, πρέπει να εντοπιστούν νέοι εχθροί».

«Αναζητώντας έναν νέο εχθρό για να μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια θα ταίριαζαν στο λογαριασμό. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο μέσω της αλλαγής στάσεων και συμπεριφορών μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός, λοιπόν, είναι η ίδια η ανθρωπότητα».

ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Πηγή: wideawakemedia



ΠΗΓΗ: Club of Rome: “The Real Enemy… Is Humanity Itself.” (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!