Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

«Μην πανικοβάλλεστε», λέει το Folkehelseinstituttet της Νορβηγίας για το «καλοκαιρινό κύμα» (μα, τί μας θυμίζει;... τί μας θυμίζει;...)



Εν μέσω της καλοκαιρινής ύφεσης, ένα απόκοσμο θέαμα εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στα γερμανικά και αυστριακά «κορυφαία και ...ποιοτικά μέσα ενημέρωσης». 

Όπως συνέβαινε πάντα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «ειδικοί™» και «δημοσιογράφοι™» ξεχειλίζουν από ρεπορτάζ τρόμου για το «καλοκαιρινό/φθινοπωρινό κύμα» που συσσωρεύεται. 

Για τους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό – ο συγγραφέας αυτών των γραμμών ζει στη Νορβηγία – αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, διότι σε αυτή τη χώρα ούτε το «κύμα™ κορωνοϊού» ούτε η υστερική προπαγάνδα εμβολιασμού είναι κατανοητά. Μια σύντομη αναφορά από τη σκανδιναβική καλοκαιρινή ύφεση.


26 Ιουλίου 2024
από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Dr. Stephan Sander-Faes
Χρόνος ανάγνωσης: 5,9 λεπτά


Οι εντυπωσιαστές δημοσιογράφοι ξεχειλίζουν από παραπλανητικούς τίτλους και αναφορές αυτές τις μέρες: από «προβλήματα» με κρυολογήματα (NDR) έως αυξανόμενες μολύνσεις από κορωνοϊό σε δημοφιλείς χώρες διακοπών (Oe24) έως «ειδικούς™» (ORF) και «πολιτικούς™» (Heute) που επαινούν την επόμενη ένεση modRNA. Αυτές οι αναφορές είναι μόνο μια επιλογή.


Προκειμένου να προσφέρουμε ένα είδος «αντιδήλωσης» σε αυτές τις δηλώσεις, θα βρείτε ένα σχετικό άρθρο παρακάτω, το οποίο προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα στο νορβηγικό κρατικό ραδιόφωνο NRK και αναφέρεται ρητά στο «καλοκαιρινό κύμα». 

Λόγω της σημασίας του άρθρου, το μετέφρασα ολόκληρο, του έδωσα κάποια έμφαση και συμπεριέλαβα μερικές γραμμές στο τέλος.

Έναρξη της μετάφρασης. Πηγή.


Νέο κύμα μολύνσεων: Υπήρξε ένα μικρό κύμα κορωνοϊού

Υπάρχουν τώρα περισσότερες μολύνσεις από κορωνοϊό στην κοινωνία από ό, τι στην αρχή του έτους, αλλά οι ειδικοί δεν βλέπουν κανένα λόγο να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.


των βουλευτών: Stian Haraldsen, Anne-Marit Borgen Werring και Eivind Bulie, NRK, 23 Ιουλίου 2024

Έχουν περάσει 1.595 ημέρες από τότε που η Νορβηγία μπήκε σε lockdown. Έχουν περάσει 1.034 ημέρες από τότε που άνοιξε ξανά η χώρα. Αλλά ο "κορωνοϊός" δεν έχει εξαφανιστεί, αντίθετα, αυτό το καλοκαίρι υπήρξε αύξηση [σε σύγκριση με... Τί; Δυστυχώς, αυτό δεν λέγεται].

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (Folkehelseinstituttet) πιστεύει ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των λοιμώξεων στο μέλλον [φυσικά, γιατί αν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, γιατί θα χρειαζόμασταν την αρχή δημόσιας υγείας;].

«Η επίπτωση εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλή, αλλά η τάση αυξάνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, κάτι που έχουμε παρατηρήσει και τα προηγούμενα καλοκαίρια. Επίσης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης τις επόμενες εβδομάδες», λέει η Hilde Kløvstad, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ελέγχου Λοιμώξεων και Εμβολίων στο Folkehelseinstituttet.

Το Folkehelseinstituttet δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο υψηλή ήταν η αύξηση [οπότε πώς μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα την «τάση™» των λοιμώξεων;]



Πολλοί ιοί σε κυκλοφορία

Δεν υποβάλλονται πλέον πολλοί άνθρωποι σε τεστ, αλλά εκείνοι που πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Και εκεί είναι που οι υγειονομικές αρχές παρατηρούν ότι καταγράφονται περισσότερα κρούσματα [ω, τώρα ξέρουμε – ένα μάλλον μικρό, συγκριτικά αυτοεπιλεκτικό υποσύνολο του γενικού πληθυσμού είναι η βάση για την παραπάνω παρατήρηση· δεν είναι περίεργο που οι αρχές δεν θέλουν να μιλήσουν για «τάσεις», «αριθμούς» ή κάτι τέτοιο].

"Υπάρχουν τώρα πολλοί αναπνευστικοί ιοί που κυκλοφορούν και στις αρχές του καλοκαιριού και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ένα μικρό κύμα ασθενειών κορωνοϊού, όπως φαίνεται από τα στοιχεία από τα νοσοκομεία και τα εθνικά μητρώα", λέει ο Einar Sagberg, επικεφαλής ελέγχου λοιμώξεων στο δήμο Drammen [το αποκαλώ ανοησία, γιατί αυτό που λέει ο κ. Sagberg στους ανθρώπους που μπορούν να διαβάσουν, είναι αυτό: υπήρξε ένα «μικρό κύμα» Covid στα νοσοκομεία].

Λέει ότι ο κορωνοϊός δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί σε εποχιακό ρυθμό, όπως ο ιός της γρίπης [ίσως θα το κάνει αν σταματήσουμε να κάνουμε ενέσεις σε άτομα με προϊόντα γονιδιακής θεραπείας modRNA καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους;]

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναμένουμε μικρά κύματα σε ελαφρώς διαφορετικούς χρόνους από ό, τι έχουμε συνηθίσει. Αυτό είναι πιθανώς αυτό που βλέπουμε τώρα.


Περιπλανόμενοι ιοί το καλοκαίρι

Πολλοί άνθρωποι ζουν λίγο διαφορετικά το καλοκαίρι από ό, τι τον υπόλοιπο χρόνο, χωρίς τις συνήθεις ρουτίνες [να μιλάτε για τον εαυτό σας]. Παρά την αύξηση των λοιμώξεων [σύμφωνα με τις «δοκιμές™» στα νοσοκομεία], δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον Sagberg:


Ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πιο εύκολα σε αεροπλάνα, τραίνα και σε μέρη όπου πολλοί άνθρωποι κάθονται ή στέκονται κοντά ο ένας στον άλλο. Αλλά όταν είστε υγιείς, δεν έχουμε γενικές συμβουλές για το κοινό [ω, κοιτάξτε εδώ! μια διαυγής στιγμή].

[NRK] Τι πρέπει να κάνετε εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και αρρωστήσετε;


[Einar Sagberg] Όσο είναι ένα κοινό κρυολόγημα, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με λίγο παυσίπονο, να ηρεμήσετε και ίσως να αναζητήσετε σκιά αν είναι σε πολύ ζεστό μέρος. Εάν αισθάνεστε σοβαρά αδιαθεσία, πρέπει να δείτε έναν γιατρό όπου βρίσκεστε.


Προστασία των ευάλωτων

Ο Sagberg ασχολείται κυρίως με το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι τις πρώτες ημέρες, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κορωνοϊό ή άλλη ιογενή λοίμωξη [τώρα ο κ. Sagberg, γιατρός, έχει εγκαταλείψει τον τομέα της ειδικότητάς του]:


Τις πρώτες μέρες, όταν έχουμε πολλά συμπτώματα και αισθανόμαστε λίγο άβολα, θα πρέπει να μείνουμε μακριά από ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι είναι ευαίσθητοι. Αυτοί είναι οι πολύ νεώτεροι, οι γηραιότεροι και εκείνοι που γνωρίζουμε είναι σοβαρά άρρωστοι [ίσως θα πρέπει να κάνουμε τους «ευάλωτους™» να φορούν εύκολα αναγνωρίσιμες πινακίδες, όπως «μάσκες πανούκλας» ή έντονα κόκκινα καπέλα με ένα φως συναγερμού στην κορυφή;]

[NRK] Υπάρχει λόγος να φοράω μάσκα; [μια δοκιμή λυδίας λίθου, θα έλεγα, αν και η απάντηση είναι: Εκτός αν αφαιρείτε κεραμίδια που περιέχουν αμίαντο ή τρίβετε βαμμένα ξύλα σε εσωτερικούς χώρους, η απάντηση είναι ένα σαφές "φυσικά όχι"]


Εάν πρέπει να βρίσκεστε σε ένα πολυσύχναστο μέρος στα αρχικά στάδια των συμπτωμάτων, μπορεί να είναι σκόπιμο να φοράτε μάσκα προσώπου για να προστατεύσετε τους άλλους.

Τέλος της μετάφρασης ***


Ερμηνευτικές εκτιμήσεις

Πολλά πράγματα, δεν έχουν νόημα, αλλά τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι είναι (εν μέρει) υγιείς και πάλι.

Το άρθρο περιέχει πολλές ανοησίες, από το απολύτως τρελλό μέγεθος ή τη σύνθεση του «δείγματος» (αν θέλετε να το ονομάσετε έτσι), οποιονδήποτε είναι περισσότερο ή λιγώτερο πρόθυμος να κάνει τεστ για Covid ενώ εισάγεται σε νοσοκομείο, σε μια αρκετά ανοιχτή παραδοχή του τι φαίνεται να κάνουν οι υπάλληλοι δημόσιας υγείας (sic!) αυτές τις μέρες, δηλαδή "ώθηση".

Τουλάχιστον το Folkehelseinstituttet δεν συμμετέχει στις υστερικές εκκλήσεις να καλυφθεί ή να φωνάξει δυνατά από τις στέγες: «Εμβολιαστείτε!»

Τέλος, αγαπητοί αναγνώστες, αν γνωρίζετε κάποιον που εξακολουθεί (ξέρω, αναστεναγμός) να φρικάρει για το "Covid! COVID! Covid!", ίσως θελήσετε να δείξετε το εξαιρετικά αξιόπιστο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, το οποίο σχολίασε τον "καλοκαιρινό τρόμο Covid 2024™":


Εάν είστε υγιείς, δεν έχουμε γενικές συμβουλές για το κοινό.

Αυτά όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση στη Νορβηγία· Επομένως, συνεχίστε να απολαμβάνετε το καλοκαίρι σας.



Εικόνα Juliao Fernandes, Προεδρία του Ανατολικού Τιμόρ, 2020-06-02 Θερμοκρασία της Maria Angelina Lopes Sarmento, επισημασμένη ως δημόσιος τομέας


ΠΗΓΗ: "Keine Panik", so Norwegens Folkehelseinstituttet zur "Sommerwelle" (tkp.at)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!