Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Έκθεση: Ο Λευκός Οίκος συζητά την κήρυξη εθνικής κλιματικής έκτακτης ανάγκης - Ο Μπάιντεν θα μπορούσε να γίνει δικτάτορας για το κλίμα



Ο εκτελεστικός συντάκτης του Climate Depot Marc Morano αντιδρά στον πρόεδρο Μπάιντεν που φέρεται να σχεδιάζει να αποκλείσει εκατομμύρια στρέμματα στην Αλάσκα από γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο «The Bottom Line».


Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, ο Λευκός Οίκος συζητά εάν θα κηρύξει μια «κλιματική έκτακτη ανάγκη» που θα δώσει στον Τζο Μπάιντεν «δικτατορικές», έκτακτες εξουσίες τύπου Covid «με τις οποίες θα παρακάμψει τη δημοκρατία και θα επιβάλει την Πράσινη Νέα Συμφωνία» - όπως εξήγησε ο πρώην υπάλληλος του Κογκρέσσου των ΗΠΑ και συγγραφέας του «The Great Reset», Marc Morano.


___________________________________




24 Απριλίου 2024
από τον Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,3 λεπτά


Ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης: «κλιματική έκτακτη ανάγκη». Τότε οι εξουσίες του Μπάιντεν θα επεκταθούν μαζικά.

Μια «εθνική κλιματική έκτακτη ανάγκη» θα μπορούσε να κηρυχθεί στις ΗΠΑ, τουλάχιστον αυτό το «άνευ προηγουμένου βήμα» συζητείται επί του παρόντος μεταξύ των κορυφαίων συμβούλων του Τζο Μπάιντεν. Εάν ληφθεί η κίνηση, οι εξουσίες του Λευκού Οίκου θα επεκταθούν - προφανώς παρόμοια με την εποχή του Covid.

Αντιδημοκρατική η Πράσινη Νέα Συμφωνία

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε το Fox News την Τρίτη, λέγοντας ότι μια «κλιματική έκτακτη ανάγκη» θα έδινε στην κυβέρνηση Μπάιντεν «εξουσίες τύπου Covid». 

Ωστόσο, ο τηλεοπτικός σταθμός παραμένει μάλλον ασαφής. 

Δεν συμβαίνει το ίδιο με το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα. 

Επισημαίνει ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε, για παράδειγμα, να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το γραφείο του.

Ως εκ τούτου, μια «κλιματική έκτακτη ανάγκη» θα ήταν απαραίτητη για την επιβολή του «περιορισμού των εξαγωγών αργού πετρελαίου», της «αναστολής των υπεράκτιων γεωτρήσεων» και του «περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου». 

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι, όπως και στην Ε.Ε., ο στρατός στις ΗΠΑ θα εξαιρεθεί επίσης από τον «περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου». 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παγκόσμιες συμφωνίες για το κλίμα αποκλείουν σταθερά τη ρύπανση CO2 από στρατιωτικές πηγές.

Ωστόσο, η επερχόμενη κλιματική έκτακτη ανάγκη στις ΗΠΑ είναι επίσης πιθανό να θεωρηθεί ως κόλπο προεκλογικής εκστρατείας. 

Οι «ψηφοφόροι που αγαπούν το κλίμα» θα μπορούσαν να «ταρακουνηθούν» από αυτό, υποστηρίζουν οι σύμβουλοι του Τζο Μπάιντεν, ενώ άλλοι λένε ότι δεν θα του δώσει «αρκετές νέες εξουσίες» για να «κάνει σημαντικές αλλαγές». 

Στην πραγματικότητα, η πραγματική δήλωση θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη περισσότερο.

Οι επικριτές του Μπάιντεν βλέπουν το θέμα διαφορετικά και πιστεύουν ότι θα μπορούσε να επιβάλει το «Green New Deal» στις ΗΠΑ και να παρακάμψει τις αντίστοιχες δημοκρατικές διαδικασίες στο Κογκρέσσο. 

Σε κάθε περίπτωση, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να δώσει στον Μπάιντεν την ευκαιρία να «σταματήσει ή να περιορίσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου για τουλάχιστον ένα χρόνο, να αναστείλει τις υπεράκτιες γεωτρήσεις και να περιορίσει τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω αγωγών, πλοίων και τραίνων». 

Η τιμή του πετρελαίου θα αντιδρούσε αναλόγως.

Η κήρυξη εθνικής έκτακτης ανάγκης από τους προέδρους των ΗΠΑ δεν είναι ασυνήθιστη - και είναι σχεδόν παράδοση ότι αυτά χρησιμοποιούνται για τη δική τους πολιτική ατζέντα. 

Ο προκάτοχος του Μπάιντεν, Τραμπ, είχε κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εκτρέψει χρήματα από τον στρατιωτικό προϋπολογισμό στην κατασκευή του διάσημου τείχους του στο Μεξικό. 

Επιπλέον, αναμένεται ότι μια «κλιματική έκτακτη ανάγκη» θα αμφισβητηθεί επίσης νομικά από τον Μπάιντεν.

Η εικόνα "Climate emergency – Melbourne -MarchforScience on -Earthday (33366528414)" από τον Takver από την Αυστραλία αδειοδοτείται σύμφωνα με το CC BY-SA 2.0.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Το νέο σχέδιο της συνθήκης του ΠΟΥ για την πανδημία κρύβει τις πραγματικές προθέσεις

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ! - Το νέο σχέδιο της συνθήκης του ΠΟΥ για την πανδημία κρύβει τις πραγματικές προθέσεις (odysseiatv.blogspot.com)




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Ο ΠΟΥ υποχωρεί στη συνθήκη για την πανδημία

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Ο ΠΟΥ υποχωρεί στη συνθήκη για την πανδημία (odysseiatv.blogspot.com)




Η Σουηδία θέλει η Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσσίας και να απαγορεύσει το ΥΦΑ(*) της

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η Σουηδία θέλει η Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσσίας και να απαγορεύσει το ΥΦΑ(*) της (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!